Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Alle der passer på vores fredede bygninger – og dem er der omkring 9.000 af i Danmark – fortjener i virkeligheden at blive fejret og bygningerne vist frem,så alle kan fornemme, at det at forstå vores umistelige bygningsværdier går på tværs af historien, selvom skønheden skifter udtryk gennem tiderne.Med Elskede huse viser fotograf Susten Bonnén og forfatter Louise Svanholm 53 ’nye’ gamle bygninger. Hovedmotivet er det særlige samspil, der er mellem de historiske bygninger og æstetikken som en sanseligerfaring, der styrker vores fornemmelse af, hvem vi er, og hvor vi kommer fra.Elskede huse er bind 2 om den danske kulturarv set gennem vores fredede bygninger. Bogen hylder de mennesker, der bruger deres liv på at vedligeholde og bevare vores bygningskultur på en sådan måde, at husene får nye funktioner og muligheder, der passer til nutiden og det omgivende samfund.Bind 1: De bevarer Danmark – kærlighed til fredede huse udkom i 2014.
”Perversiteter med Sukkertang” og ”adelig Dame-Te”. Berlingske Tidende lagde ikke fingrene imellem, da avisen i 1935 anmeldte Karen Blixens ”best-seller” Syv fantastiske fortællinger. Blixens værk voksede sig imidlertid stort og blev en klassiker, mens andre samtidige kanoniserede værker røg ud i glemslen. Bestselleren har ry for at være litteraturens fastfood, alt for flygtig og uden den næring, der kendetegner klassikeren og mesterværket. Men det blakkede ry er ikke hele historien. Den meget populære roman kan vende op og ned ikke bare på de gængse opfattelser af kvalitet og forgængelighed, men også på forståelsen af identitet og klassetilhørsforhold. Verdens bedste bestsellers handler om litteratur, der udfordrer tidens tankesæt og følelsesverdener. Læs om den poetiske Werther, den tragiske Emma Bovary, de heltemodige hobbitter Frodo og Sam og syv andre fortællinger, der fra årene omkring den franske revolution til nu har delt vandene og samlet læserne over det meste af den vestlige verden.
Udgivet af Det danske Proust-selskab.Hvem er det "jeg", vi møder i "På sporet af den tabte tid"? Hvad er forholdet mellem forfatterens jeg og værkets? Og hvad er forholdet mellem værkets mange jeg'er: mellem det fortalte og det fortællende jeg, mellem det søvnløse jeg og det madeleinekagespisende? Forholdet mellem liv og værk, mellem værkets mange jeg'er, er temaet for dette nummer af Proust-bulletinen, hvor vi på den ene side stiller skarpt på værkets jeg-fortæller, og på den anden side stiller spørgsmålet om forholdet mellem værk og biografi.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.