Bag om Verdens bedste bestsellers
"Perversiteter med Sukkertang" og "adelig Dame-Te". Berlingske Tidende lagde ikke fingrene imellem, da avisen i 1935 anmeldte Karen Blixens "best-seller" "Syv fantastiske fortællinger". Blixens værk voksede sig imidlertid stort og blev en klassiker, mens andre samtidige kanoniserede værker røg ud i glemslen.
Bestselleren har ry for at være litteraturens fastfood, alt for flygtig og uden den næring, der kendetegner klassikeren og mesterværket. Men det blakkede ry er ikke hele historien. Den meget populære roman kan vende op og ned ikke bare på de gængse opfattelser af kvalitet og forgængelighed, men også på forståelsen af identitet og klassetilhørsforhold.
"Verdens bedste bestsellers" handler om litteratur, der udfordrer tidens tankesæt og følelsesverdener. Læs om den poetiske Werther, den tragiske Emma Bovary, de heltemodige hobbitter Frodo og Sam og syv andre fortællinger, der fra årene omkring den franske revolution til nu har delt vandene og samlet læserne over det meste af den vestlige verden.
Vis mere