Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Marianne Jelved

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Marianne Jelved
  297,95 kr.

  Demokrati og folketing giver eleverne viden om Grundloven, hvad demokrati er, hvordan magten er fordelt, hvad folketingsmedlemmerne laver, hvilken rolle dronningen spiller, og hvad der sker, hvis vi er uenige om lovene.Til bogen hører opgaver til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.

 • - Som det var
  af Marianne Jelved & Simon Emil Ammitzbøll-Bille
  297,95 kr.

  Hun var Schlüters fortrolige, Nyrups stærke økonomiminister, Foghs hårde kritiker og Thornings løftede pegefinger.Det går op og ned i politik, men Marianne Jelved er konstant. Altid den samme integritet, stædighed og troværdig gennem sine 35 år i Folketinget og på fire forskellige ministerposter.Som en af de første kvindelige partiledere fører hun Det Radikale Venstre til den største valgsejr i mere end tre årtier. Senere forlader flere profiler partiet, hun taber den radikale magtkamp, men får comeback som både gruppeformand og minister.Vi er med, når Marianne Jelved udmanøvrerer den gamle garde i partiet og selv overtager ledelsen. Når hun afviser et borgerligt tilbud om at blive statsminister, og da hun truer med af forlade regeringen.Vi er med, da hun ensom står fast på at afskaffe det toldfrie salg i EU, selv om både Tony Blair og Gerhard Schröder spræller i nettet.Men vi er også med, når hun med bøjet hoved taber EURO folkeafstemningen, mister indflydelse og næsten bliver fyret som minister.Marianne Jelved fejer ikke noget ind under gulvtæppet. Hun hverken glorificerer eller overdriver. Hun fortæller det bare, Som det var. Og det er danmarkshistorie.

 • af Marianne Jelved, Alexander von Oettingen, Bertel Haarder, mfl.
  138,94 kr.

  Selv om ”pissedårlig politik” ikke er et gængs uddannelsespolitisk begreb, så er det et vigtigt begreb, da det skærper bevidstheden om, hvad der skal til for at opnå den gode politik for landets uddannelser. Det har velmenende idealer om uddannelsespolitik ikke kunnet gøre.Pissedårlig politik er således en kommentar til den aktuelle debat om uddannelsespolitik.Forfatterne folder sig ud med humor og skarpe pointer i et frit og læsevenligt sprog, der samtidig tager læseren med rundt om debegreber, som danner klangbund for tidens drøftelser om uddannelsespolitik.Læs Pissedårlig politik, og få indblik i det politiske maskinrum.

 • af Marianne Jelved
  73,95 - 92,95 kr.

  I "Alt har sin pris" giver Marianne Jelved sit bud på politiske visioner for Danmark og det europæiske samarbejde. Og vi får et indblik i det praktiske politiske arbejde, da hun blandt andet tager os med bag kulisserne i EU‘s ministerråd. Marianne Jelved fortæller om vejen til en politisk karriere, om sine rødder og de gode år som lærer. Det brændende engagement går igen i alle de opgaver, Marianne Jelved tager på sig. Et engagement, som nærmest uundgåeligt førte hende ind i først fag- og kommunalpolitik og siden til Christiansborg og videre til det nordiske og europæiske samarbejde, som hun er en varm fortaler for.Marianne Jelved (f. 1943) er en af de helt store profiler i dansk politik. Hun er uddannet lærer, men har siddet i Folketinget siden 1987 og var fra 1990-2007 leder af sit parti Det Radikale Venstre. Gennem sin politiske karriere har Marianne Jelved haft flere forskellige ministerposter, blandt andet har hun været økonomiminister fra 1993-2001 og kulturminister fra 2012-2015.

 • af Gretelise Holm, Thomas Bredsdorff, Marianne Jelved, mfl.
  92,95 - 137,95 kr.

  I "Mit livs lærer" fortæller en række fremtrædende danskere om den lærer, der betød alverden for, at de blev til dem, vi kender i dag.Med bidrag fra Anders Agger, Ane Cortzen, Ayse Dudu Tepe, Birthe Rønn Hornbech, Gretelise Holm, Hassan Preisler, Jokum Rohde, Lasse Spang Olsen, Poul Nesgaard, Preben Wilhjelm, Rushy Rashid og Thomas Bredsdorff.

 • af Gretelise Holm, Thomas Bredsdorff, Marianne Jelved, mfl.
  924,95 kr.

  Hvem var dit livs lærer? Det spørgsmål svarer en række fremtrædende danskere på i denne bog, når de fortæller om den lærer, der betød alverden for, at de blev til dem, vi kender i dag.Med bidrag fra:Anders AggerAne CortzenAyse Dudu Tepe Birthe Rønn Hornbech Gretelise Holm Hassan Preisler Jokum RohdeLasse Spang Olsen Marianne Jelved Poul Nesgaard Preben Wilhjelm Rushy Rashid Thomas BredsdorffUdgivelsen er en storskrift-udgave i 1 bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

 • af Marianne Jelved, Mogens Lykketoft & Peter Rundle
  93,95 kr.

  En sommeraften mødes vennerne Marianne Jelved og Mogens Lykketoft i et sommerhus i Odsherred for at tale ærligt og åbenhjertigt om deres erfaringer.Som to af landets mest magtfulde og respekterede mennesker udviklede de et årelangt parløb med både lyse og mørke stunder. Deres unikke samarbejde spillede en nøglerolle for Danmarks succes i 1990’erne. Årtiet efter kom de på kollisionskurs som oppositionens ledere i en krisetid.Mogens og Marianne erkender på visse punkter at repræsentere fortidens politiker. Men de nægter at acceptere, at værdier som saglighed, grundighed og oprigtighed ikke har en fremtid i det danske samfund. Folk er klogere, end politikerne tror. Mogens og Marianne insisterer på at tro på det bedste.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.