Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Mette Moestrup

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Fællesbogen
  af Naja Marie Aidt, Line Knutzon & Mette Moestrup
  186,95 kr.

  Frit flet er en collage med fragmenter fra tre stærke kvinders liv. De tre forfattere; Mette Moestrup, Line Knutzon og Naja Marie Aidt fortæller frit om venskaber, frihed, køn, ensomhed, moderskab, kærlighed, sex, magt, penge og alt derimellem. Bogen blev til, forde de savnede et levende og nysgerrigt værk, der kunne bidrage til den danske debat om køn og feminisme. Den er en undersøgelse af kvindernes forståelse af frihedsbegrebet, og derfor er den også fri i dens form og layout. Et kæmpe assemblage af alskens tekstgenrer bl.a. interview, sms’er, lister, digte og breve, som er skrevet under pseudonymerne A, B og C. Og sammen udgør de mange stemmer et smukt og udadvendt bidrag til en ellers så ofte forstenet og kedsommelig debat.

 • af Mette Moestrup
  156,95 kr.

  Mød en sneræv, en snehare og en farlig isbjørn.Følg med fra det ene dyr til det andet - og find ud af hvad en sneugleunge egentlig siger ... En fin og smuk billedbogs-historie om en lille sneugleunge.Bogen er fyldt med flotte og stemningsfulde illustrationer af Charlotte Pardi.

 • - 117 digte
  af Mette Moestrup
  151,95 kr.

  Til den smukkeste, Mette Moestrups første soloudgivelse i syv år, kredser ligesom Golden Delicious (2002), hendes anden digtsamling, om æbler og muser. Til den smukkeste lyder nok tillokkende, men titlen er også inskriptionen på det æble, stridsgudinden Eris kastede til et bryllup, hun ikke var inviteret til. Stridens æble, der ifølge myten medførte krig, muterer i Moestrups poesi: Her hersker blodæbler, paradisæbler og æbleoplægninger. De 117 digte, tretten for hver af de ni muser, udforsker poetiske systemer, opfinder ritualer og skaber forbindelser i et felt af kontraster: mellem kærlighed og had, sorg og fryd, fortid og fremtid – alt imens et jeg forsøger at løse gåden: Hvad er smukt, smukkere, smukkest?

 • - Gendigtet af Mette Moestrup og Mette Christiansen
  af Mette Moestrup & Sapfo
  72,95 - 154,95 kr.

  Hvad er det ved Sapfo, som altid fortryller? Sapfo, som levede omkring 630 f.v.t. og var så stor en digter, at hun bliver kaldt den tiende muse. Sapfo, som sang om kærlighed, ikke krig. Sapfo, som sang om Afrodite, ritualer, erotik. Sapfo fra Lesbos, heraf ordet lesbisk. Gåden Sapfo. Sapfos store værk er kun overleveret i form af brudstykker gennem andres citater og på itureven papyrus fundet på lossepladser og i krokodillemumier. Så meget er gået tabt, så meget er for længst forsvundet. Stoffet er helt bogstaveligt i stumper og stykker. Og alligevel føles Sapfo helt tæt på her og nu.SAPFO er digter Mette Moestrups og klassisk filolog Mette Christiansens gendigtning af Sapfos uafrystelige kærlighedspoesi. Fragmenterne bliver her til lyslevende poesi på dansk og gør det muligt at læse Sapfo som en samtidsdigter.

 • af Mette Moestrup
  136,95 kr.

  Mette Moestrup debuterede i 1998 med Tatoveringer. Opfølgeren er vildere, mærkeligere og farligere. Den falder i tre dele: en barndomsdel, en forvandlingsdel og en voksendel. Undervejs introduceres gæstestjerner som den græske ur-digterinde Sapfo, Batman, Emily Dickinson samt samlingens hovedperson, Dolores/Lolita."Lærd, men liderlig, lebendig og fuld af humor skifter digteren til stadighed position og tager sin læser med på forvirrende rutsjeture op og ned mellem tekstens niveauer."Erik Skyum-Nielsen, Information

 • - Qivittoq
  af Mette Moestrup, Niels Lyngsø, Randi Broberg, mfl.
  214,95 kr.

  Monografien "JESSIE KLEEMANN – Qivittoq" er den første samlede præsentation af kunsterens arbejde.Bogen er redigeret af Iben Mondrup og indeholde Essays af Niels Lyngsø, Mette Moestrup, Randi Broberg, Brian Catling, Ivalo Frank, og Aasne Linnestå. Teksterne er illustreret af en række fotografier, der fortæller en egen historie om Kleemann's værker. Fotografi af Allard Willemse, Iben Mondrup og Claus Kleemann.

 • - Antologi for ny dansk litteratur
  af Pia Tafdrup, Jørgen Leth, Christel Wiinblad, mfl.
  96,95 kr.

  OEHL #2 – Antologi for ny dansk litteratur er skrevet af 20 forskellige forfattere – etablerede såvel som nye stemmer, bl.a. med nye tekster af Iben Mondrup, Jørgen Leth og Pia Tafdrup. Antologien giver et bredt udsnit af den litterære verden lige nu med tekster om alt fra fuglekranier, pastaengle og Satan til spørgeskemaer, grafiske noveller og mødereferater. Alle tekster er nye og ikke udgivet før.Teksterne er udvalgt på baggrund af et open call, hvor forlaget modtog ikke mindre end 80 bidrag. De to redaktører, Christel Sunesen og Lea Fløe Christensen, har udvalgt de 13 stærkeste, sjoveste, mest provokerende, rørende, skæve bidrag og derudover kontaktet en række etablerede forfattere. Ønsket er, at de nye stemmer dermed får større opmærksomhed på den litterære scene, og antologien vil være oplagt i undervisning med blandingen af nye og etablerede forfattere."Der er mange fine sager at finde i denne antologi, der har et solidt litterært niveau. Nogle tekster er lette at læse, mens andre er mere eksperimenterende i stil og form." – Lektørudtalelse

 • af Mette Moestrup
  141,95 kr.

  Digtsamling, der, som titlen antyder, spænder vidt, tematisk såvel som formmæssigt. kingsize sammentænker og -sanser temaer som rus & besindelse, oprindelse, begær, kønnets magi & problem i varierede tekstformer som klassiske strofer, readymades, strømmende lister og suiter af længere digte.

 • af Mette Moestrup
  151,95 kr.

  MIDNATSMANIFEST er et seriøst festfyrværkeri af opgør, mørk latter og drømme. I dette poetiske essay udfordrer Mette Moestrup patriarkatet i litteraturen og den globale samtid med hudflettende kritik, tankeudvidende refleksioner og feministiske fremtidsvisioner. Hun skriver om køn og kanon. Om at sutte på nationalsprogets bolsje. Om racisme, komfortzoner, blindvinkler. Om krop, vold, modstand og meget andet.MIDNATSMANIFEST ryster den gamle verden af sig, rituelt, aktivistisk, i og med en ny skrift.

 • af Mette Moestrup
  214,95 kr.

  2023 er 100-året for udgivelsen af to af den store, østrigske digter Rainer Maria Rilkes (1875-1926) hovedværker, “Duino Elegier” og “Sonetterne til Orfeus”. De udkom begge i 1923. Som en lille gestus i den anledning genudgives nu den danske digter og litterat Mette Moestrups (f. 1969) ellers uopdrivelige afhandling, “Rilke & rytme” samt essayet ‘En måde at leve på’. “Rilke & rytme” er en undersøgelse af Rilkes lyriske rytme samt en analytisk og metodisk granskning af forholdet mellem metrik og rytme. Essayet ‘En måde at leve på’ drejer sig om Rilkes berømte ‘Breve til en ung digter’ og andre kortprosatekster. Her ses på brevet som genre og på kønstematikken hos Rilke. Til genudgivelsen har Mette Moestrup desuden skrevet en helt ny tekst, ‘Rilke revisited’, der kombinerer forord med eftertanker og bl.a. omhandler Rilke i hendes egen poesi og Rilkes Sapfo-digte. “Rilke & rytme” er signeret og nummereret af Mette Moestrup.

 • af Naja Marie Aidt & Mette Moestrup
  43,94 - 138,95 kr.

  dette skal handle om tvivl og dette skal være en hammer af brændende stål * dette skal handle om hjertets hårdhed og dette skal være blødt som et afskåret bryst Sådan begynder Naja Marie Aidt og Mette Moestrups nye digtsamling OMINA. OMINA er flertalsform af det latinske omen, som også findes på dansk. Et omen er et varsel eller tegn. OMINA er stærke og dunkle varselsdigte, der kredser om amazonen som figur. Naja Marie Aidt og Mette Moestrup har arbejdet på digtsamlingen sammen siden 2014. OMINA kan på en gang kan læses som to forløb (Aidt har skrevet venstresider, Moestrup højresider) og som ét langdigt. OMINA følger i forlængelse af FRIT FLET, kollage- og fællesbogen, som Aidt og Moestrup i 2014 udgav sammen med Line Knutzon.

 • af Mette Moestrup
  43,95 - 135,95 kr.

  En kvinde lejer et hvidt rum, hvor hun kan tænke frit. Men fortiden spøger. En gammel vandmølle, som har tilhørt hendes mødrene slægt i generationer, bliver jævnet med jorden. Hun bliver konfronteret med sin stedbundethed og forsøger at gøre sig fri. Samtidig er hun opslugt af et kærlighedsforhold, der bliver mere og mere destruktivt. Manden og matriarkatet, Morten og Mor, kæmper mod hinanden i hende.Jævnet med jorden er en kollage af 68 brudstykker, der tilsammen fortæller en spændende, sørgelig og til tider tragikomisk historie om at miste og slippe bindinger. Det handler om sentimentalitet og kynisme. Om idyl og gru. Om lidenskab og lidelse. I sidste ende handler det om at turde falde med åbne øjne. Som faldende kvinde. 

 • af Mette Moestrup
  72,95 - 174,95 kr.

  Mette Moestrups nye store digtsamling Dø, løgn, dø er en eksistentiel og eksperimenterende digtsamling om hvidhed, penge, magt, forgængelighed, kærlighed, moderskab, myte, køn, sorg og fællesskab. Lydbogen er indlæst af Mette Moestrup selv

 • af Mette Moestrup & Per Drud Nielsen
  43,95 kr.

  Version for firestemmigt pigekor/damekor (SSAA)

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.