Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Mikkel Guldhammer Sparsø

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Det overvågede samfund
    af Mikkel Guldhammer Sparsø
    237,95 kr.

    Teknologi og filosofi 3. Det overvågede samfund er en undervisningsbog til filosofifaget i de gymnasiale uddannelser.Hvad betyder det for os, at vi bliver overvåget – af en stat, en virksomhed eller af andre individer? Og hvilke eksistentielle og politiske konsekvenser har det for os som mennesker, som samfund? Det er spørgsmål som disse, denne bog handler om.I Teknologi og filosofi 3 får du mulighed for gennem tekster, spørgsmål og cases at beskæftige dig indgående med overvågning som filosofisk problem. Indledningsvis præsenterer bogen en række eksempler på overvågningssamfund. Herefter introduceres til de filosofiske tanker om overvågning: bl.a. Jeremy Benthams panoptikon, Michel Foucaults panoptisme, B.F. Skinners behaviorisme og Shoshana Zuboffs overvågningskapitalisme. Bogen præsenterer også John Locke og Immanuel Kants tanker om frihedsrettigheder og personlig myndighed og knytter disse til emnet overvågning.Bogen lægger vægt på den politiske filosofi, men spørgsmålet om viljens frihed og emnets etiske og livsfilosofiske perspektiver behandles også.Teknologi og filosofi 3 har særligt fokus på begreber som overvågning, magt og frihed samt individualitet og demokrati.Teknologi og filosofi 3 er sammen med bind 1 og 2 i serien tænkt som grundbøger til filosofi. Bøgerne lægger særlig vægt på teknologien og videnskaben, da disse udgør et grundlæggende vilkår for mennesket i det moderne, vestlige samfund. – Og netop derfor må dette fokus vægtes i filosofiundervisningen.

  • - Teknologien og det moderne menneske
    af Mikkel Guldhammer Sparsø
    331,95 kr.

    Teknologi og filosofi 2. Teknologien og det moderne menneske er en undervisningsbog til filosofifaget i de gymnasiale uddannelser.Bogen stiller skarpt på centrale spørgsmål om teknologiens betydning for menneskets tilværelse, og bogen introducerer eleverne til en række aktuelle teknologifilosofiske temaer gennem tekster, spørgsmål og cases.I fire tematiske afsnit arbejdes der med emnerne: teknologietikmiljøetik og dyrevelfærdtranshumanismebevidsthed og kunstig intelligensTeknologi og filosofi 2 dækker den filosofiske tradition med tekster af bl.a. Immanuel Kant, Jeremy Bentham, Knud Ejler Løgstrup og René Descartes. Den inddrager samtidig mere moderne filosoffer som bl.a. Hans Jonas, Peter Kemp, Arne Næss, Mickey Gjerris, Peter Singer, Luc Ferry og Francis Fukuyama.Bogen har særligt fokus på begreber som: teknologi og videnskabetik og ansvarerkendelse og bevidsthedlogik og argumentation.Teknologi og filosofi 2 er den anden af tre bøger. De er tænkt som grundbøger til filosofi, og de lægger særlig vægt på teknologien og videnskaben, da disse udgør et grundlæggende vilkår for mennesket i det moderne, vestlige samfund. – Og netop derfor må dette fokus vægtes i filosofiundervisningen.I denne nye udgave fra 2021 er materialet blevet revideret og opdateret med nye opgaver og cases samt nye billeder.

  • - Teknologifilosofiens historie
    af Mikkel Guldhammer Sparsø
    217,95 kr.

    Teknologi og filosofi 1. Teknologifilosofiens historie er en undervisningsbog til filosofifaget i de gymnasiale uddannelser.Med teknologi som tema giver bogen en introduktion til filosofihistorien og de filosoffer, som har haft størst indflydelse på den vestlige opfattelse af teknologi og videnskab siden oldtiden: Platon, Aristoteles, Thomas Aquinas, Francis Bacon, Baruch de Spinoza, Auguste Comte, Karl Marx og Hannah Arendt. Bogen indeholder tekstuddrag, der står centralt i den enkelte filosofs værk.Perspektivet er historisk: oldtiden, middelalderen, renæssancen, oplysningstiden og den nyere tid inddrages. I centrum står begreber som erkendelse, sandhed og videnskab, teknik, teknologi og nytteværdi.Teknologi og filosofi 1 er den første af tre bøger. De er tænkt som grundbøger til filosofi, og de lægger særlig vægt på teknologien og videnskaben, da disse udgør et grundlæggende vilkår for mennesket i det moderne, vestlige samfund. – Og netop derfor må dette fokus vægtes i filosofiundervisningen.I denne nye udgave fra 2021 er materialet blevet revideret og opdateret med nye opgaver og cases samt nye billeder.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.