Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Tænksom og varm samtalebog om den voksende modvind, demokratiet og det internationale samarbejde står over for i dag. Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft har begge siddet med magt og ansvar i Danmark og har siden ungdommen været optaget af verden. På trods af, at de har rødder i hvert deres parti, og på trods af at Ellemann har en fortid ved Forsvarets Efterretningstjeneste og Lykketoft var militærnægter, så er de fuldstændig enige om, at Danmark ikke kan strangulere sig selv ved Kruså. I denne bog tager de bestik af verdens kurs med alt hvad det indebærer af nye magtforskydninger, oprustning, konflikter og klimaforandringer, der sender mennesker på vandring i uset omfang. Grænser lukkes, private økonomier vokser sig stærkere end småstaters BNI og rigmænd og popstjerner sidder med ved internationale forhandlinger. Alt imens internettet og sociale medier baner vejen for hvirvlende påvirkning i et ureguleret cyberspace. Men selvom verden ser dyster ud, så tror d’herrer på, at udfordringerne kan løses, så deres børnebørn kan overtage en levedygtig klode.
Mogens Lykketoft er blevet kaldt Danmarks mest magtfulde mand, Den Røde Eminence og højrefløjs-socialdemokrat. Han er en statsminister som Danmark aldrig fik og her kommer hans egen fortælling om begivenhederne. I denne personlige bog beskriver Mogens Lykketoft, hvad der har formet og inspireret ham, hvordan det har været at kæmpe for de værdier, han tror på. At balancere mellem idealisme og realisme. Om vanskelighederne ved at vinde frem i kampen om samfundets udvikling og samtidig bevare båndene til dem man holder mest af. Ægtefællen, børnene, børnebørnene og de gamle venner. Lykketoft giver os fortællingen om fejltagelser, nederlag og sejre, hans politiske virke har medført, og hvad oplevelserne har lært ham om livet. Med grundighed, ærlighed og humor fortæller han om arbejdet med politik. Man får et enestående blik ind i maskinrummet fra en mand, der til fulde mestrer det politiske håndværk, og man kommer tæt på mennesket bag politikken. Pressen skriver: »Lykketofts overblik og viden er imponerende (…) Ingen kan være i tvivl om, at Lykketoft er en politiker med usædvanligt format, integritet, engagement, stor arbejdsevne og stor viden. Han er værd at læse.« ***** – Kristeligt Dagblad »Lykketoft går åbenhjertigt til værks (…) Hans bog er et godt tidligt bud på julegaven til den, der vil vide, hvordan velfærdssamfundet har det – og hvorfor.« – Information »Et unikt og medrivende indblik i vanvittige magtkampe og fem årtiers politisk danmarkshistorie.« **** – Berlingske »Lykketoft har mange detaljer og kommer langt omkring i sine erindringer (...) 40 år i demokratiets tjeneste, de fleste af dem som folkevalgt og i mange af dem absolut centralt placeret som Danmarks finans- eller udenrigsminister. Mogens Lykketoft har været med, siden Jens Otto Krag var statsminister, og det siger ikke så lidt om den udvikling, som både Socialdemokratiet, Danmark og delvis Lykketoft selv har foretaget.« **** – Jyllands-Posten »Et væsentligt bidrag til forståelsen af Socialdemokratiets politik og det politiske liv igennem 50 år.« **** – Altinget (Per Stig Møller)
Barack ObamaHan blev valgt på løftet om at forandre USA. ”Change We Can Believe In” lød det valgslogan, der henrykkede både amerikanerne og resten af verden. I 2009 blev Obama indsat som Amerikas 44. præsident. Fem år er nu gået, siden Barack Obama blev taget i ed som præsident, og spørgsmålet er: Har han forandret Amerika? I denne antologi søger skribenterne på Kongressen.com at give svaret. Ud fra såvel indenrigs- som udenrigspolitiske vinkler ser de tilbage på Obamas første fem år ved magten og ser frem mod de kommende. Fem år med Obama – Forandring, vi kunne tro på? er den første antologi om Obama på dansk og kommer hele vejen rundt om en præsident, til hvem forventningerne var så store, at de næsten var umulige at indfri.Med forord af Mogens Lykketoft
Ordet var det første ligesom i denne bogs titel. Det er en god ting at mestre sproget for at fuldkommengøre måltidets glade og nydelsesrige forløb. Ordets og bordets glæder er tæt forbundne og virtuost lykkes det for os at konversere vores bordfælle uden at tale med mad i munden; vi skal vise velvilje og næstekærlighed som i alle forhold. … Ligeså, når samtalekøkkenet danner rammen. Fantasien får vinger, sanserne udfordres, og vi hører, smager og ser, ombølges af dufte, næsten før det store udtræk af krydderurter og kaloriebevidste tryllerier har taget over. Vi får lyst at prise måltidet og hele dets set up. Samtalen løber frit og forventningerne med. … Nu er blot at sige velkommen til bords med de 12 velskrivende forfattere, der her har prøvet at delagtiggøre hinanden og læserne i en masse om omsorg for smag, glæden ved at forske, sætte ord på lækkerierne og sætte dem til livs.IndholdMartin Marchman Andersen: Smag og behag kan (ikke) diskuteres (s. 15-23)Grethe F. Rostbøll: Man tager et Sølvfad (s. 25-32)Anne Hjernøe: Køkkensamtaler og snak om mad (s. 33-45)Klavs Styrbæk & Ole G. Mouritsen: Omsorg for smag (s. 47-58)Ulla Høst: Hornfisk (s. 59-68)Niels Birger Wamberg: Bord, dæk dig! (s. 69-104)Anders Kjærsig: Til bords med Gustav Wied (s. 105-112)Johs. Nørregaard Frandsen: Rødgrød i Grøfterne: H.C. Andersen og det poetiske bord (s. 113-126)Elisabet Sinding: Emma Gad – jeg gider også! (s. 127-133)Irina Bjørnø: Familiens hemmeligheder (s. 135-143)Caroline Nyvang: Politikerens kogebog (s. 145-151)Hanne Holm og Mogens Lykketoft: Klimavenlig menu på skype (s. 153-174)
The World Community is facing serious challenges, and the United Nations is more important than ever before.Mogens Lykketoft and Mette Holm both grew up with parents who had experienced the German occupation in Denmark during WWII and feared a new world war. In the UN, they found hope of a world that could cooperate on peace, development and respect for human rights. This was part of the couple’s ballast when they ventured to the UN Headquarters New York in the summer of 2015; they are keenly aware that you cannot solve the world’s problems by isolating yourself or by interacting only with the people, with whom you agree the most.After 15 months’ service at the UN, the couple give an engaged and inspiring account of their work as President and ‘First Lady’ respectively of the UN 70th General Assembly. Also, they give an introduction to the UN, its special action areas and point to the future and future challenges of international cooperation.
Mogens Lykketoft og Mette Holm fortæller engageret om deres tid i New York under Mogens’ formandskab for den 70. generalforsamling i FN, 2015-2016. Vi følger deres arbejde og deres hverdag som henholdsvis formand og first lady. Samtidig giver de en introduktion til organisationen, og de udfordringer verdenssamfundet står over for – ikke mindst set i lyset af de seneste års terrorhandlinger, miljøudfordringer og chokerende valgresultater. Mette Holm og Mogens Lykketoft er begge vokset op med forældre, der oplevede besættelsen og frygtede en ny Verdenskrig. De fandt i FN håb om en verden, der kunne samarbejde om fred, skabe udvikling og respektere det enkelte menneskes rettigheder. Det er med denne ballast, de to er rejst til New York. Med visheden om, at man ikke løser verdens problemer ved at isolere sig eller nøjes med at tale med dem, man i forvejen er mest enige med. For dem er det indlysende, at de største udfordringer for menneskeheden – klimaforandringer, miljøkatastrofer, rystende fattigdom og ulighed, krige og terror – helt enkelt ikke kan overkommes uden et meget stærkere internationalt samarbejde. Og her er FN helt afgørende. I verdens tjeneste giver et unikt og dugfriskt indblik i FN’s vigtige arbejde for menneskerettigheder, miljø og verdensfred, både i et historisk perspektiv og med fokus på de udfordringer vi står over for. Pressen skriver: »Bogen kan læses af alle, der vil vide noget om det arbejde, som FN udfører Verden over -og som Mogens Lykketoft havde muligheden for at sætte sit præg på i løbet af det år, hvor han var hele Verdens formand.« – Erik Stubtoft, Helsingør Dagblad
Socialdemokraterne i Danmark, Arbeiderpartiet i Norge og Socialdemokraterna i Sverige har været afgørende for udviklingen af den velfærdsmodel, som har gjort Skandinavien til et forbillede for resten af verden. Et møjsommeligt arbejde gennem godt 140 år har skabt resultater, som alle tre lande er stolte af. Men globaliseringen, udviklingen inden for informationsog transportteknologi og den økonomiske krise lægger i disse år pres på den skandinaviske velfærdsmodel. Og også partierne oplever svingende tilslutning blandt vælgerne. Gennem samtaler med tre centrale skandinaviske socialdemokrater vender forfatter Anne Sofie Allarp store spørgsmål i tiden. Hvad er de tre velfærdsstaters hovedudfordringer for fremtiden? Hvad er kerneværdierne i vores samfund? Hvad er det socialdemokratiske projekt i det 21. århundrede? Mogens Lykketoft, Carin Jämtin og Jens Stoltenberg giver svarene med idémæssig eftertanke og med deres politiske erfaringers vægt. Den skandinaviske drøm indkredser de vigtigste temaer, som de socialdemokratiske partier står overfor i dag.
Fortællinger fra et land i forandring. I fem årtier var Burma – eller Myanmar, som landet hedder nu – lukket som en knytnæve. Der var langt fra Kiplings vej til Mandalay og flyvefisk i leg til burmesernes virkelighed af undertrykkelse, fattigdom og borgerkrig under et brutalt militærdiktatur. Kun i templerne og hos buddhistmunkene har burmeserne hele vejen gennem angsten og afmagten kunnet hente styrke, lærdom og trøst, mens militærjuntaens generaler har solgt ud af landets rigdomme og stukket pengene i foret.Aung San Suu Kyis hjemvenden i 1988 blev et vendepunkt. Hun gav stemme og mod til burmeserne og blev fra sin husarrest deres ikon med sin stædige og fredelige kamp for demokrati. Langsomt, frygteligt langsomt, løsnedes knytnævens greb; omverdenen fik glimt af generalernes brutale fremfærd – under Munkeopstanden i 2007, dernæst efter orkanen Nargis’ hærgen året efter. Forude tegnede sig svage konturer af en lysere fremtid.I dag spiller Aung San Suu Kyi en aktiv rolle i politik. Aviserne skriver om menneskerettigheder, og der har været frit suppleringsvalg til parlamentet. Endnu er de praktiske resultater beskedne, men glæden ved den genfundne frihed i det vidunderligt smukke land og håbet om en fremtid uden undertrykkelse og sult er umiskendelig. Og hvem ved, om det sagnomspundne land sydøst for Suez ligefrem kan tjene som forbillede for demokratiske reformer andre steder i verden?
En sommeraften mødes vennerne Marianne Jelved og Mogens Lykketoft i et sommerhus i Odsherred for at tale ærligt og åbenhjertigt om deres erfaringer.Som to af landets mest magtfulde og respekterede mennesker udviklede de et årelangt parløb med både lyse og mørke stunder. Deres unikke samarbejde spillede en nøglerolle for Danmarks succes i 1990’erne. Årtiet efter kom de på kollisionskurs som oppositionens ledere i en krisetid.Mogens og Marianne erkender på visse punkter at repræsentere fortidens politiker. Men de nægter at acceptere, at værdier som saglighed, grundighed og oprigtighed ikke har en fremtid i det danske samfund. Folk er klogere, end politikerne tror. Mogens og Marianne insisterer på at tro på det bedste.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.