Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Morten Pape

Bøger af Morten Pape

Morten Pape er en dansk forfatter, som er født 1986 i på Amager. Han er bachelor i film- og medievidenskab og går på manuskriptlinjen på den alternative filmskole Super16. Han debuterede med sin anmelderroste roman "Planen" i 2015, som han modtog Bogforums Debutantpris for. "Planen" er et selvbiografisk værk, og bogen handler om forfatterens opvækst i Urbanplanen, som er en almen boligbebyggelse (udpeget som ghettoområde) på Vestamager. Morten Pape er kendt for sine rammende socialrealistiske skildringer, som tager afsæt i hans egen slægtshistorie. Han tilbyder indblik i en del af Danmark, som ellers ofte bliver overset i debatten og i store litterære værker. Han er blevet sammenlignet med blandt andre Karl Ove Knausgård og Jakob Ejersbo, fordi de ligeledes har brugt egne erfaringer i deres værker. I dag bor Morten Pape på Vesterbro i København, og det er ved sit skrivebord i lejligheden, at Morten Pape nedfælder sine tanker.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Morten Pape
  102,95 - 132,95 kr.

  Vinder af BogForums Debutantpris 2015 Morten vokser op i ghettoen Urbanplanen på Amager med det værst tænkelige udgangspunkt - han er intelligent, dygtigere end sine jævnaldrende i skolen, og drømmer om at blive skuespiller. Men drømmene lever under umulige vilkår i et understimuleret miljø præget af vold og kriminalitet, samt en selvforstærkende underklasse-jantelov, der mere end noget andet dikterer, at man ikke skal tro, man er en skid. Da Mortens forældre bliver skilt starter en kædereaktion af svigt, der vender op og ned på alt, og langsomt identificerer den stille og nørdede dreng sig mere og mere med sine indvandrervenner og deres had og vrede mod samfundet og ikke mindst sig selv. Planen er en coming-of-age-fortælling om at være barn, vokse op, blive forelsket og forsøge at finde sig selv i et betændt multikulturelt mikrokosmos, som de færreste undslipper eller kender til. Samtidig er Planen en historisk roman om de menneskelige omkostninger ved 90’ernes fejlslagne integration og 00’ernes fjendtlige indvandrerdebat, der kulminerede med profet-karikaturer, bandekrig og en hovedstad, der blev sat i flammer. Om forfatteren: Morten Pape (f. 1986) er opvokset på Amager i Urbanplanen. Han er under uddannelse som manuskriptforfatter på den alternative filmskole Super16. Planen er hans debutroman.

 • af Morten Pape
  102,95 - 132,95 kr.

  Da Simon bliver løsladt fra fængslet, er det vigtigt for ham at få skabt en tryg tilværelse for sin familie. Derfor flytter de til Sydsjælland for at starte på en frisk, og han forsøger nu at lægge fortidens synder bag sig. I det sikrede ungdomsfængsel planlægger Mickey at flygte, og i Holmbladsgadekvartet på Amager er Jamil netop blevet udskrevet fra psykiatrisk afdeling. Jamil drømmer om at få sit liv på rette kurs, men tanken om, at Mickey og Simon for nogle år siden slog hans bedste ven Zeki ihjel, gør det vanskeligt for ham at lægge en dæmper på de spirrende tanker om ondskabsfuld hævn. Morten Pape er tilbage med endnu en socialrealistisk skildring af det Danmark, der svigtes af samfundet og systemet. Det er en barsk men indsigtfuld fortælling om unge mennesker, som er overladt til deres egen vrede og (manglende) evne til at bearbejde den.

 • af Morten Pape
  187,95 - 197,95 kr.

  Finanskrise og folkemord, et Europa under pres, et forstyrret nødhjælps-system og kernefamiliens kollaps. Morten Pape takler nogle af det 21. århundredes største spørgsmål i sin episke afslutning på Amager-trilogien.Amalie vokser op på Ugandavej blandt Vestamagers endeløse rækker af parcelhuse. Alt er tilsyneladende håbløst normalt i den lille familie. Men indenunder facaden lurer katastrofen.Efter Amagerbankens dramatiske krak i 2011 blæser fundamentet langsomt væk under Amalies familie. Forældrene bliver skilt, familien bliver spredt for alle vinde, og Amalie skal nu forsøge at finde sig selv langt væk fra den idyl og tryghed, hun ellers troede, hun kendte så godt.Da Amalie møder en kvinde, som har overlevet folkemordet i hjemlandet Rwanda, får hun et nyt perspektiv på godhedens mangler og ondskabens uendelige spændvidde. En ondskab, hun selv gradvist erfarer, også har huseret i hendes egen familie …I ruiner er en stort anlagt roman om dem, der tier, og dermed samtykker – i familien, i lokalsamfundet og på verdensplan. Den er tredje og sidste selvstændige bind i Amager-trilogien, som også består af Planen og Guds bedste børn.

 • af Morten Pape
  8,95 kr.

  Morten Pape skriver på den svære treer i sin Amagertrilogi, og derfor har han i denne uge inviteret Tid til bøger med på researchtur til Flyvergrillen på Amager. Hvad den research skal bruges til, det skal vi selvfølgelig høre om, og vi skal også høre om, hvordan det egentlig føles at sidde og skrive under pres - for er der nogensinde blevet skrevet en god treer? Morten deler gavmildt ud af sine overvejelser fra grillen.Vært: Janus CamaraUdgivet af Politikens Forlag

 • - Bare en dreng med briller fra Urbanplanen
  af Morten Pape
  8,95 kr.

  Forfatter Morten Pape farer vild på Amager i denne uges ’Tid til bøger’, da vi tager ham med ud til en snak om karakterer, The Wire, fremmedhad, rå vold, sammenhold og sammenstød. Og så afslører Pape, hvad han skriver på lige nu – og sin fars noget mærkværdige reaktion på den til dels selvbiografiske Planen.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.