Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Klassisk og moderne organisationsteori er et oversigtsværk på dansk, som har holdbarhed ud over de helt aktuelle diskussioner. Bogen forsøger at give overblik over såvel teoretiske som praktiske delfelter, i håndbogsform. Indholdet afspejler både klassiske og internationalt udbredte perspektiver og mere aktuelle perspektiver hvoraf visse repræsenterer områder, hvor dansk og skandinavisk forskning har fået en særlig tyngde.Bogens er skrevet til studerende fra bachelorniveau og opefter, men kan med fordel også bruges på efteruddannelser, hvor det organisatoriske stof har særlig interesse.
Innovation udgør i dag et vigtigt samfundsmæssigt anliggende for både politikere, virksomhedsledere, medarbejdere og andre, og der diskuteres fra mange forskellige faglige vinkler og interesser. Med denne antologi sættes der fokus på, hvordan erhvervspsykologien bidrager til innovation i offentlige og private virksomheder. Bogens forfattere er psykologer med omfattende erfaring som både forskere eller konsulenter. Tilsammen præsenterer de et bredt udvalg af cases og psykologisk teori. Gennem eksempler fra egen praksis og diskussioner med afsæt i den nyeste viden om innovation viser de, hvordan erhvervspsykologien kan bidrage til at stille de relevante spørgsmål og sørge for fokus og retning i bestræbelserne på at skabe et mere innovativt samfund. De praksisnære cases bringer læseren fra uddannelse, hjemmepleje og sundhedsvæsenover ledelse, arkitekter og folkeskolen til PPR (kommunernes Pædagogisk PsykologiskRådgivning) og rådgivende ingeniører. Redaktørerne er Mads Bendixen, som arbejder som erhvervspsykolog hos ingeniørvirksomheden Alectia samt lektor Niels Christian Mossfeldt Nickelsen fra Aarhus Universitet, DPU. Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for innovation i organisationer og i samfundet generelt.
Telerehabilitering er en radikal ny måde at tænke rehabilitering på, og netop derfor mødes telerehabilitering i mange fagprofessionelle kredse med en forståelig skepsis.Dette kan have mange årsager, men kan bl.a. skyldes, at evidensgrundlaget i dag er sparsomt, at der er usikkerhed om den korrekte og mest effektive anvendelse, at man som sundhedspersonale og borger ikke kender til håndteringen af de tekniske løsninger, og at man nærer tvivl om, hvorvidt telerehabilitering er i stand til at være borgerinddragende og skabe nærvær.Med bogen Telerehabilitering forsøger forfatterne at imødegå denne skepsis og understøtte den stigende interesse for telerehabilitering ved at løfte noget af den nuværende viden om telerehabilitering frem i lyset og komme med bud på, hvordan man bedst anvender denne viden til gavn for borgeren. Området er under hastig udvikling, og vidensgrundlaget vil blive udvidet i fremtiden. Bogen skal understøtte undervisningen på professionsuddannelserne, som primært er fysio- og ergoterapeutuddannelserne samt sygeplejeuddannelserne på grunduddannelses- og videreuddannelsesniveau.Bogen holder fokus på borgeren og dennes erfaringer med telerehabilitering, fremdrager noget af den evidens der foreligger på området, beskriver motivations- og udviklingstiltag, giver bud på evaluering af telerehabilitering samt giver eksempler på digitaliseringens muligheder for at skabe sammenhæng, nærvær og borgerinddragelse.
This book develops an understanding of researchers' engagements with their subjects as a generative mode of knowledge production that takes place between researchers and their research fields. It promotes the idea that rather than value neutrality, caring may be helpful when a researcher makes suggestions for improvement and constructs interventions. The authors reflect on questions such as how researchers take can sides without taking a fundamental principle of action for granted. What tensions and obstacles do researchers meet while they strive to engage carefully? How do careful engagements affect academic work and output? What inequalities are produced especially when there is funding involved in the research? The contributions discuss a range of topics including responsibility (and response-ability), collaboration, proximity, ethics, bodily entanglements, values, and affective attachments in social research. The book brings together an impressive team of international researchers from different disciplines to nuance the discussion and provides a rich collection of empirical studies from healthcare, urban planning, environmental science, participatory design, and museums, among others. This is a very topical volume for all social and behavioural scientists engaging in research, particularly those engaged in ethnographic research.
Denne bog henvender sig til både ledere og medarbejdere. Den rummer bud på, hvordan du kan spotte de skyggefulde sider i organisationen, og hvordan der kan kastes lys over de dunkle områder og de medfølgende problemer løses. Samtidig viser bogen, hvordan du kan finde muligheder for udvikling, kreativitet og fornyelse netop i de mørke områder. Vi bruger en stor del af vores vågne timer på arbejdspladsen, og vores arbejde er mere identitetsskabende end nogen sinde før. Derfor er vi i højere grad afhængige af at have det godt på arbejdet. Arbejdslivet udfordrer os og udsætter os for skiftende former for pres. Samtidig stilles der krav om engagement, samarbejde og fleksibilitet. Vi lever på godt og ondt med vores arbejde. Ofte fokuseres der på arbejdslivets lysere sider, men ved siden af dem findes de mørkere. Fænomener som mobning, stress, krænkelse og løgn findes i afkrogene på mange arbejdspladser, når vi ser efter. Årsagerne kan være sociale dynamikker, eksternt pres, mangelfuld ledelse eller uhensigtsmæssige forhold i arbejdsorganisationen selv.
Det danske velfærdssamfund er under opbrud.Det gælder ikke mindst for kommunestyret, det lokale demokrati og den kommunale service.Med New Public Management skete der betydelige ændringer i, hvad der er blevet kaldt den lokale velfærdsstat. Men siden er ændringerne fortsat med øget centralisering og statslig kontrol til følge.I denne bog undersøges disse ændringer, som omfatter strukturreformen, der stærkt begrænsede det kommunale selvstyre, og en total, statslig kontrol med den kommunale økonomi, arbejdsmarkedet og undervisningssektoren.Bogen behandler en række sektorer og problemstillinger, som giver en oversigt over og analyse af en velfærdsstat under omstrukturering.Bogens bidrag er:• Søren Villadsen: Kommunestyrets ideologi og politik og nuværende krise• Kaspar Villadsen og Søren Villadsen: Udviklingen af den kommunale velfærdsstat• Kaspar Villadsen og Søren Villadsen: Den kommunale velfærdsstat i opbrud og krise• Mitchell Dean: Liberale regeringers autoritære træk• Gerd Battrup: Strukturreformen, tilsynsreformen og den kommunale selvstyreret• Per Kongshøj Madsen: Flexicurity, kommunerne og beskæftigelsespolitikken• Niels Christian Mossfeldt Nickelsen: Reformstau og mobilisering upåagtede virkninger af selvforvaltning i folkeskolen• Gunnar Gjelstrup: Magtspillene i København: fastlåst våbenstilstand omkring ændring af styreformen?
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.