Bag om Telerehabilitering
Telerehabilitering er en radikal ny måde at tænke rehabilitering på, og netop derfor mødes telerehabilitering i mange fagprofessionelle kredse med en forståelig skepsis.
Dette kan have mange årsager, men kan bl.a. skyldes, at evidensgrundlaget i dag er sparsomt, at der er usikkerhed om den korrekte og mest effektive anvendelse, at man som sundhedspersonale og borger ikke kender til håndteringen af de tekniske løsninger, og at man nærer tvivl om, hvorvidt telerehabilitering er i stand til at være borgerinddragende og skabe nærvær.
Med bogen Telerehabilitering forsøger forfatterne at imødegå denne skepsis og understøtte den stigende interesse for telerehabilitering ved at løfte noget af den nuværende viden om telerehabilitering frem i lyset og komme med bud på, hvordan man bedst anvender denne viden til gavn for borgeren. Området er under hastig udvikling, og vidensgrundlaget vil blive udvidet i fremtiden. Bogen skal understøtte undervisningen på professionsuddannelserne, som primært er fysio- og ergoterapeutuddannelserne samt sygeplejeuddannelserne på grunduddannelses- og videreuddannelsesniveau.
Bogen holder fokus på borgeren og dennes erfaringer med telerehabilitering, fremdrager noget af den evidens der foreligger på området, beskriver motivations- og udviklingstiltag, giver bud på evaluering af telerehabilitering samt giver eksempler på digitaliseringens muligheder for at skabe sammenhæng, nærvær og borgerinddragelse.
Vis mere