Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Nikolaj Schultz

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Tidsskrift for naturkritik
    af Joseph Roth, Vibeke Grønfeldt, Amalie Smith, mfl.
    200,95 kr.

    Ny Jord – Tidsskrift for naturkritik er et multidisciplinært tidsskrift, der orienterer sig på tværs af århundreder og landegrænser og bringer videnskab, litteratur og kunst side om side i ønsket om at bidrage til en kvalificeret samtale om naturen i en tid, hvor vores forestillinger og idéer om den ændres markant.

  • - Hvordan man skaber en selvbevidst og stolt økologisk klasse
    af Bruno Latour & Nikolaj Schultz
    123,95 kr.

    Under hvilke betingelser kan økologien, frem for blot at udgøre en række bevægelser blandt andre, organisere det politiske omkring sig? Kan den gøre sig forhåbninger om at definere den politiske horisont på samme måde, som det tidligere blev gjort af liberalismen, dernæst socialismerne, neoliberalismen og endelig, for nylig, de illiberale eller neofascistiske partier, hvis indflydelse stadig synes at vokse? Kan økologien lære af socialhistorien, hvordan nye politiske bevægelser opstår, og hvordan kampen om ideerne kan vindes, længe inden fremskridt kan manifesteres i partier og valghandlinger?I denne korte tekst, bestående af 76 diskussionspunkter, argumenterer den verdenskendte franske tænker, Bruno Latour, og den danske sociolog, Nikolaj Schultz for, at hvis den økologiske bevægelse skal opnå ideologisk sammenhæng og autonomi, skal den tilbyde en politisk fortælling, der anerkender, favner og effektivt repræsenterer sit projekt i forhold til sociale konflikter. Politisk økologi må dermed acceptere, at den også medfører splittelse. Den skal give en overbevisende kortlægning over de konflikter, den genererer, og på baggrund heraf skal den definere en fælles horisont for kollektiv handling. For at repræsentere og beskrive disse konflikter foreslår Latour og Schultz at den gamle forestilling om 'klasse' og 'klassekamp' genbruges, omend tilført en ny betydning i tråd med de økologiske bekymringer i vores nye klimaregime.Ved at fremhæve fordelene ved en ny økologisk klasse samlet af dens kollektive interesser i at bekæmpe produktionens logik og dermed sikre vores planets betingelser for beboelighed, spørger de: hvordan kan en stolt og bevidst økologisk klasse opstå og effektivt handle med henblik på at forme vores kollektive fremtid?Bogen har vakt stor debat i Frankrig og forfatterne har skabt forsider på de franske aviser bl.a. Le Monde og Libération og lå top 10 på alle bestsellerlister, da den udkom i Frankrig i begyndelsen af 2022. Nu udkommer bogen endeligt på dansk. Anmeldere skrev begejstret ved bogens udgivelse i Frankrig:"Visionær økologi (...) Bruno Latour og Nikolaj Schultz giver økologien en politisk horisont i en bog, der er både syntetisk og inspirerende (...)"  La Croix"(...) En skarpsindig, foruroligende tekst"  Télérama "(...) "Notat om en ny økologisk klasse" (...) kunne inspirere en hel generation (...)" - La Vie"(...) et stimulerende essay, der er lige så kortfattet som klarsynet, til at gentænke den moderne økologi. (...)" - Blast"(...) interessant, og fortjener at blive diskuteret bredt (...)" - L'anticapitaliste"(....)..Økologer i alle lande, mobiliser jer" (...) - Nonfiction"(...) et stimulerende nyt værk (...) af opkvikkende og udfordrende 'kampprosa', der er designet til at opruste ånder af god vilje og lade nye affekter opstå (...)" - L'AND"(...) Bedre end Marx (...)" - L'AntiÉditiorial - (...) En bog, der skal cirkuleres og læses hurtigst muligt (...)".COMBAT

  • af Michael Hviid Jacobsen, Bente Halkier, Anders Albrechtslund, mfl.
    313,95 kr.

    Bogen analyserer vores samfund ramt af epidemien og ser COVID-19 som en forandrende begivenhed og et historisk brud. Bogen sporer de dybereliggende brud og de myriader af tanker og relationer, som COVID-19 har ført med sig og reflekterer over tilstedeværelsen af epidemien i en historisk kontekst.I bogens analyser aner vi nye former for magt og betragtninger om bl.a. krop, køn, by, klima og klasse. I Det epidemiske samfund opfattes samfundet som en tilstand af refleksivitet, hvis forandringspotentialer er igangsat af tilstedeværelsen af virus. Bogens bidrag er skrevet af førende danske forskere og vækker til eftertanke.Bogen er redigeret af Ole B. Jensen, professor på Institut for Arkitektur og Medieteknologi, Aalborg Universitet, og Nikolaj Schultz, ph.d.-stipendiat i sociologi på Københavns Universitet. Begge kendte for deres engagement i at åbne nye mulige tankerum.

  • af Nikolaj Schultz
    72,95 - 151,95 kr.

    Endnu en hedebølge rammer Paris, og i løbet af en søvnløs nat kaster klimaforandringerne en ung mand ud i en omfattende eksistentiel krise. For at undslippe byens varme og de dystre tanker flygter han til en lille, isoleret ø ved Middelhavskysten. Men selv i de idylliske omgivelser på øen konfronteres han med klimaødelæggelsernes barske virkelighed.LANDSYGE er en undersøgelse af nogle af de eksistentielle og sociologiske spørgsmål, klimakrisen giver anledning til at stille. En rejsedagbog, som kombinerer personlig erfaring med teoretisk refleksion og spørger: Hvad er menneskets individuelle og kollektive vilkår i en tid, hvor jorden ryster under os?Bogen er oversat til seks sprog og er blevet rost af en række af verdens mest indflydelsesrige tænkere.

  • af Schultz
    117,95 - 396,95 kr.

  • - Tanker til en økologisk krisetid
    af Bente Halkier, Andy Højholdt, Kirsten Hastrup, mfl.
    349,95 kr.

    Der er ikke længere nogen tvivl. Klimaforandringer, artstab, forsuring af verdenshavene, forurening af drikkevand, ekstremt vejr og udpining af jord er alle videnskabeligt veldokumenterede kriser, der hører til dagens orden i det 21. århundrede. Menneskelige aktiviteter har sat omfattende spor i jordens økosystemer, og er ophav til de igangværende miljø- og klimamæssige kriser. Mennesker er også kreative og ansvarlige for at løse problemerne.Grøn samfundsteori – tanker til en økologisk krisetid er et vigtigt og rettidigt analytisk værk. Bogen introducerer til et bredt udsnit af de vigtigste tænkere, debatter og bevægelser, som beskæftiger sig med de økologiske kriser, og kommer omkring alt fra Haraway, Latour, Shiva og nye tænkere fra det globale syd til økoreligion, regenerativt landbrug, grøn dannelse, klimaaktivisme og meget, meget mere.Er man interesseret i at komme dybere ned i nogle af tidens sværeste dilemmaer, finder man i bogen et indblik i, hvordan førende stemmer inden for samfundsvidenskab, økologisk tænkning og klimaforandringer går til de igangværende kriser. Og inspiration til selv at tænke videre.Bogen er redigeret af Simon Kjær Hansen, Stine Krøijer og Lars Tønder.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.