Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Ole Troelsø

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Historien om smørrebrødet, dets udvikling og råvarer samt en guide til de 50 bedste restauranter på området.
    af Ole Troelsø
    357,95 kr.

    Bogen om Smørrebrød fortæller detaljeret om hvordan den tarvelige klemme blev ophøjet til en verdensberømt kulinarisk specialitet, samt historien om de vigtigste råvarer og tilbehør; brød, smør, pålæg, øl og snaps.Lektørudtalelse, DBC: Jeg er vild med denne bog! Bl.a. fordi den kan lidt af det hele - her er flotte billeder, gode opskrifter, både på råvarer og de færdige stykker smørrebrød.Bogen om smørrebrød indeholder en række opskrifter der præsenteres i historisk perspektiv med klassikere, samt helt nye opskrifter der er skrevet af toneangivende kokke og smørrebrødsjomfruer. I afsnittet Danmarks 50 bedste smørrebrødsrestauranter nævner forfatteren de restauranter han finder bedst, ligesom hans favoritter beskrives mere indgående.Bogen er forfatterens femte udgivelse om emnet, og det historiske afsnit samt en del af opskrifterne har været bragt i tidligere udgivelser.Lektørudtalelse, DBC:Super flot og gennemarbejdet bog, der kan anskaffes af alle.

  • - Historien om hvordan Danmark udviklede sig fra en gastronomisk udørk til en verdensberømt gastronomi destination
    af Ole Troelsø
    332,95 kr.

    “En meget grundig og sober bog om et stykke kulturhistorie, der bliver mere og mere hype om,” skriver lektør Per Månson i DBC's materialevurdering.I 2010 indtog Noma 1. pladsen på listen over verdens bedste restauranter, og året efter vandt Rasmus Kofoed guld i Bocuse D’Or, verdensmesterskaberne for kokke. To begivenheder, der symboliserer den gastronomiske revolution, som Danmark har været igennem de seneste årtier.En revolution, der gav liv til ‘det nye nordiske køkken’ - en bevægelse hvis tankegang har spredt sig verden over. Men hvordan kan et lille land i Norden på bare 30 år bevæge sig fra at være en gastronomisk udørk til at blive en verdensberømt gastronomisk destination? Hvem var hovedaktører i revolutionen, hvad var drivkraften, hvem står nutidens stjerner på skuldrene af, hvad kan vi lære af historien? Og hvad bliver det næste skridt for Danmarks gastronomiske revolution?Historien fortælles bl.a. via en række interviews med Danmarks mest respekterede kokke, som alle har spillet en vigtig rolle i udviklingen. Heriblandt Søren Gericke, Erwin Lauterbach, Michel Michaud, Jan Hurtigkarl, Thomas Rode, René Redzepi, Christian Puglisi og Rasmus Kofoed.OM FORFATTERENOle Troelsø har fulgt restaurationsbranchen tæt siden 1979, hvor han gik i kokkelære. Han er i dag journalist og gastronomiredaktør på Børsen og har siden 2001 anmeldt over 1000 restauranter.

  • - The story about Denmark’s oldest food tradition its ingredients, recipes and a restaurant guide
    af Ole Troelsø
    330,95 kr.

    Engelsk version af Bogen om Smørrebrød (dansk tekst nederst)This is a tale about the evolution of Denmark’s most authentic food through the ages. Smørrebrød has been with the Danes since Viking times, and in the late 1800s, during Denmark’s first gastronomic golden age, it became known to the world as the ‘open-faced sandwich.’In this book, you will learn the true story of this genuinely Danish culinary speciality upon which Denmark was more or less built, since rye bread was one of the most important foodstuffs.The word smørrebrød, like the open sandwiches it describes, is comprised of two parts: smør, meaning ‘butter’, and brød, meaning ‘bread’. Until recently, almost all Danes would eat rye bread with butter and various toppings for lunch daily, either as flat sandwiches wrapped in paper and brought to work or school, or as the more elaborate ‘højtbelagt’ (meaning piled high with toppings) smørrebrød found in restaurants and shops specialising in these special sandwiches.From 1980 to 2000, smørrebrød lost ground to international foods like hamburgers, pizza, shawarma, and kebabs. In the tailwinds of the gastronomic revolution that brought forth New Nordic Cuisine, though, smørrebrød has had a renaissance. The renaissance started quietly in the early 2000s, but in 2006, it gained momentum when new players entered the smørrebrød game and revived the speciality.In the years since, emerging smørrebrød chefs have become more skilled and more ambitious, and Denmark’s thriving gastro-tourism has fuelled this development. Bogen om Smørrebrød er forfatterens femte udgivelse om emnet, og det historiske afsnit samt en del af opskrifterne har været bragt i tidligere udgivelser.Dansk beskrivelse: Bogen om Smørrebrød fortæller detaljeret om hvordan den tarvelige klemme blev ophøjet til en verdensberømt kulinarisk specialitet, samt historien om de vigtigste råvarer og tilbehør; brød, smør, pålæg, øl og snaps.Bogen indeholder en række opskrifter der præsenteres i historisk perspektiv med klassikere, samt helt nye opskrifter der er skrevet af toneangivende kokke og smørrebrødsjomfruer.I afsnittet Danmarks 50 bedste smørrebrødsrestauranter nævner forfatteren de restauranter han finder bedst, ligesom hans favoritter beskrives mere indgående.

  • - Tæt på restauranterne, deres opskrifter og smørrebrødets udviklingshistorie
    af Ole Troelsø
    267,95 kr.

    Om bogen: Danmarks bedste smørrebrød bringer læseren up-to-date med den danske smørrebrødsverden anno 2018 og fortæller samtidig hele historien om den danske nationalspise. Bogen indeholder portrætter af de 11 spisesteder, forfatteren anser for landets bedste i deres respektive genrer. Bogen går tæt på restauranterne og bringer en opskrift fra hver samt fra branchens to store personligheder Ida Davidsen og Adam Aamann, som ligeledes portrætteres. Derudover fortælles hele historien, om hvordan 1600-tallets danske rundtenom i 1800-tallet udvikledes til en verdenskendt specialitet som stod stærkt op gennem 1900-tallet indtil 1970'erne, hvor populariteten faldt. I 00'erne fik smørrebrødet imidlertid en rennæssance, og såvel popularitet som kvalitet er nu højere end nogensinde før. Om forfatteren: Ole Troelsø er gastronomiredaktør på Børsen, hvor han siden 2001 har anmeldt flere end 800 restauranter, ligesom han i flere år har været jurymedlem for The Worlds 50 Best Restaurants-listen.

  • - En fortælling om hvordan Noma og Geranium blev verdensberømte
    af Ole Troelsø
    337,95 kr.

    René Redzepi og Rasmus Kofoed er to af verdens mest berømte kokke, Noma og Geranium er to af verdens mest berømte restauranter; i 2021 blev de kåret som henholdsvis nummer ét og to på The World’s 50 Best Restaurants-listen, og begge har de maksimale tre michelinstjerner.For 20 år siden var kokkene totalt ukendte, restauranterne eksisterede slet ikke, og Danmark var ikke kendt som en gastronomisk rejsedestination. Hvordan denne utrolige udvikling fandt sted, giver forfatter Ole Troelsø her sit bud på gennem uddrag af tidligere offentliggjorte tekster; anmeldelser, artikler, portrætter og bøger han har skrevet gennem de seneste 18 år.Ud over artikel uddragene byder på bogen på over 100 fotos af hovedpersonerne, restauranterne og maden gennem tiden, hvor forfatteren har befundet sig ved ringside til den kamp, som er endt med sejr efter sejr til René, Rasmus og deres hold på Noma og Geranium.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.