Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Per Bregengaard

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - – diskussion af Pelle Dragsted’s ”Nordisk Socialisme”
    af Per Bregengaard
    117,95 kr.

    Formålet med udgivelsen af en bog, der udfordrer og debatterer Pelle Dragsteds Nordisk Socialisme, er at opsamle og bidrage til venstrefløjens diskussioner af hans forståelse af samfundsforholdene og ideer til en farbar vej til socialisme.Pelle Dragsteds værk lægger op til diskussioner om begreberne socialisme og kapitalisme og af samfundets og statsmagtens karakter, om fordele og ulemper ved forskellige ejendomsformer, om modsætningen mellem markedskræfter og en demokratisk plan-økonomisk styring.En socialistisk politik og strategi stivner næppe nogensinde til en fastlåst opskrift. Og det er lige så sikkert, at der altid vil eksistere forskellige tolkninger af situationen og mere eller mindre modstridende politiske og strategiske strømninger på venstrefløjen. Den har det bedst, når de forskellige strømninger er i dialog med hinanden.Er Nordisk Socialisme farbar vej kan være til nytte f.eks. i studiekredse om Nordisk Socialisme og i politiske diskussioner af, hvad venstrefløjen vil på kort og længere sigt.

  • af Per Bregengaard
    63,94 kr.

    "Jeg ønsker, at samfundet skal kunne rumme mange forskellige kulturer. Samtidig erkender jeg, at et solidarisk samfund ikke kan eksistere uden et fælles værdigrundlag. Menneskerettighederne, ’den demokratiske samtale’ og de demokratiske processer skal efter min opfattelse være grundlæggende for harmonien og sammenhængskraften i samfundet. Men ligestiller man alle kulturer med dette? Og kan alle børn og unge indgå på lige fod i samfundet uden at have tilegnet sig denne kultur?"Indvandrere og deres efterkommere udgør en større og større del af Danmarks befolkning. Hvis integrationen skal lykkes, må man starte allerede i daginstitutioner, skoler og klubber med at tale om kultur, sammenhold og samfund. Per Bregengaards bog diskuterer blandt andet modersmålsundervisning i folkeskolen, interkulturel pædagogik og en lang række andre tiltag og værktøjer, der potentielt kan fremme eller hindre integrationen.Per Bregengaard (f. 1950) er en dansk forfatter og politiker, der i mange år har været aktiv som venstrefløjsaktivist. Han er uddannet cand.mag. i samfundsfag, historie og ulandspædagogik og har blandt andet været skoleborgmester for Enhedslisten og siddet i bestyrelsen for MFRs Venner, en venskabsforening med den senegalesiske bondebevægelse.

  • af Per Bregengaard
    45,95 kr.

    "I det følgende vil der blive lagt vægt på at diskutere og lave forklaringer ud fra den måde mennesket fungerer på, den måde samfundet er indrettet på og den historiske udvikling, som det er resultatet af. Nogle kalder det at gå i dybden. Nogle af forklaringerne vil sikkert forekomme uvirkelige. Og det kan være svært at se, hvad de skal bruges til. Men prøv at diskutere det. Forhåbentlig vil der være nogle nye tanker, der kan få dig til at se nye løsninger på dine egne og vores fælles problemer."I "Problemer, problemer. Om menneske og samfund" stiller Per Bregengaard skarpt på en række af de problemer, som man både som menneske og som samfund stod over for i starten af 1980’erne. Bogen diskuterer svære problemstillinger om mindreværdskomplekser, angst og vold, men beskriver også den positive udvikling, der er fundet sted i det danske samfund i forhold til fritidsliv, mindre social ulighed og bedre plads til at være sig selv.Per Bregengaard (f. 1950) er en dansk forfatter og politiker, der i mange år har været aktiv som venstrefløjsaktivist. Han er uddannet cand.mag. i samfundsfag, historie og ulandspædagogik og har blandt andet været skoleborgmester for Enhedslisten og siddet i bestyrelsen for MFRs Venner, en venskabsforening med den senegalesiske bondebevægelse.

  • af Per Bregengaard
    63,94 kr.

    "Skolepolitik" tager en række af de vigtigste problemstillinger ved folkeskolen op og belyser, hvad man beskæftigede sig med ved rundingen af det nye årtusinde. Bogen, der er fra 2000, behandler emner som pædagogik, integration, mangfoldighed og indlæring og bygger på Per Bregengaards mangeårige erfaring med pædagogik og skolepolitik."Skolepolitik" tager en række af de vigtigste problemstillinger ved folkeskolen op og belyser, hvad man beskæftigede sig med ved rundingen af det nye årtusinde. Bogen, der er fra 2000, behandler emner som pædagogik, integration, mangfoldighed og indlæring og bygger på Per Bregengaards mangeårige erfaring med pædagogik og skolepolitik.

  • af Søren Kolstrup & Per Bregengaard
    47,95 kr.

    Finanssektoren er mærket af flere skandaler. Hvidvask af kriminelles pengeoverførsler og medvirken til skattesnyd har vakt berettiget opmærksomhed og kritik. Skandalerne repræsenterer toppen af det isbjerg, man kunne kalde den farlige og skadelige finanssektor. Isbjerget kan ikke håndteres med en anstændig bankmoral, selvom vi skal være de første til at byde den velkommen. Det er vigtig at fastholde, at bankers samfunds­undergravende grådighed fremmes af den måde, bankverdenen fungerer på, og de lovgivningsmæssige rammer. Derfor, vi skal diskutere, hvordan vi skaber en sikker og samfundsnyttig finanssektor ved at gennemføre skelsættende reformer.

  • - en politisk indføring i Enhedslistens rapport: ”Den politiske regnemaskine”
    af Per Bregengaard
    37,95 kr.

    Finansministerens politiske regnemaskine er vigtig i de politiske slagsmål om velfærdsstaten inde på Christiansborg og ude i den offentlige debat. Dens resultater er afgørende for, hvad der kan betale sig, og hvad der er råd til. Derfor skal vi diskutere Regnemaskinen. Vi skal vurdere de antagelser, der ligger til grund for den, samt vurdere dens berettigelse og funktion. Vi skal også bidrage til, at den er så retvisende som muligt.

  • af Per Bregengaard
    47,95 kr.

    - Et feministisk blik på økonomi dokumenterer, at den borgerlige videnskab: nationaløkonomi diskriminerer kvinder og deres traditionelle aktiviteter. Det modvirker kønnenes ligeværd. - Et feministisk blik på økonomi analyserer national­økonomiens grundlæggende antagelser om menneske og samfund og deres retfærdiggørelse af de herskende ­økonomiske forhold. - Et feministisk blik på økonomi skitserer en videnskabelig understøttet menneske-, samfunds-, natur- og ­historieopfattelse, der kan fungere som modstykke til den ­liberalistiske fortælling om menneske og samfund. - Et feministisk blik på økonomi runder af med at diskutere nogle eksempler på mindre og mere vidtgående politisk-økonomiske reformer, en omstillingspolitik med et feministisk præget samfundsforandrende perspektiv. Hensigten med en magtkritisk feministisk økonomiforståelse er at bidrage til alle køns frigørelse. Feminismen løsriver sig dermed fra ét bestemt køn og forvandler sig til at være klassekamp mod den magt kapitalen og de kapitalistiske produktionsforhold udøver. Målet er et feministisk præget økosocialistisk demokrati.

  • - Et bidrag til kritikken af konkurrencestaten og til udviklingen af en demokratisk, rød-grøn omstillingspolitik
    af Per Bregengaard & Margit Kjeldgaard
    97,95 kr.

    Vi lever i en konkurrencestat. Den stresser, øger uligheden og er de multinationale selskabers tro tjener. Den evner ikke at gøre op med en klimaødelæggende vækst. Og grøn vækst er ikke noget godt svar.Men der er en udvej: en demokratisk, rød-grøn omstillingspolitik. Den er et bud på politisk handling. Hvad vi skal leve af - på vejen til socialisme, og hvordan vi skal leve.Vi skal udvikle fællesskaberne og fortrænge de udemokratiske profitvirksomheder. Vi skal samarbejde i stedet for at konkurrere. Vi skal bytte materiel vækst ud med mere fri tid, lighed og omsorg.

  • af Per Bregengaard
    45,95 kr.

    "Det er Pias og min lyst, der har fostret den lange rejse. Projektet retfærdiggøres af ideen om, at børnene foruden rødder skal have vinger, så de kan færdes i fremmede kulturer, og så de kan løfte sig fra deres egen og se den i et andet lys. Vores fælles Jord skal være dem mindre fremmed og mere hjemlig. Vinger giver, om man vil, rødder på Jorden – skrevet med stort J. Uddannelse til verdensborger kaldes det i højtideligt FN-sprog. En stor fælles oplevelse vil også binde os tættere sammen end den opsplittede hverdag, vi lever i på godt og ondt."Per Bregengaard fortæller om sin fortryllende jordomrejse med sin kone og deres tre børn. Undervejs gør familien sig mange spændende overvejelser over de nye steder og skikke, og hvordan de kan sammenlignes med det Danmark, de selv kommer fra. Bogen fortæller også om, hvad rejsen har gjort for dem som mennesker og som familie.Per Bregengaard (f. 1950) er en dansk forfatter og politiker, der i mange år har været aktiv som venstrefløjsaktivist. Han er uddannet cand.mag. i samfundsfag, historie og ulandspædagogik og har blandt andet været skoleborgmester for Enhedslisten og siddet i bestyrelsen for MFRs Venner, en venskabsforening med den senegalesiske bondebevægelse.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.