Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hæfte om nogle begivenheder, der fandt sted i 1811 og 1812 i England i forbindelse med en række maskinødelæggelser i Midtengland, som var centrum for den største del af landets klædeindustri. Det viste sig at være folk kaldet luditter, der under bevægelsen Luddismen stod bag ødelæggelserne. Under ledelse af general Ludd opstod begivenheder, som skulle vise sig at være den første arbejderbevægelse.Per Kühlmann er en dansk forfatter, der er kendt for sine udgivelser om historisk materiale. Dette indbefatter blandt andet adskillige værker om vægtige begivenheder i både ind- og udland målrettet undervisningen af folkeskoleelever. Heriblandt er bøgerne "Indien: fra engelsk koloni til selvstændighed" (1991) og "Stalintiden: Sovjetunionens historie 1917-1953" (1989).
I "Israel eller Palæstina : Konflikt uden ende?" forsøger historiker Per Kühlmann at besvare det store spørgsmål: "Hvorfor kan israelerne og palæstinenserne ikke komme til enighed? Hvorfor har konflikten varet så længe? Og vil den nogensinde få en ende?""I det nuværende Israel bor der i dag ca. 400.000 arabere og omkr. 2,5 millioner jøder. Araberne udgør således omkring 13% af den samlede befolkning. Men tidligere var det omvendt. Indtil 1948 var araberne i overtal. Da jøderne oprettede staten Israel, flygtede mange arabere. De har siden levet i landflygtighed i Israels arabiske nabolande. De og deres efterkommere har håbet på og håber fortsat på at kunne vende tilbage til deres hjemland...Begge parter hævder deres ret til det samme land. Det giver grundlag for fjendskab på liv og død."Per Kühlmann er en dansk faglitterær forfatter og historielærer. Han har udgivet en lang række bøger om både danmarks- og verdenshistorien for elever på folkeskole- og gymnasieniveau.
Bind 4 i serien om danskerne og Danmarks historie omhandler velfærdsdanskerne i perioden fra 1950 og frem. Det handler blandt andet om en periode i historien, hvor teknologien gjorde fænomenale spring, både i forhold til forbrugsgoder og landbrugsteknologi, og hvor både kvinder og ungdommen pludselig fik en plads i de politiske bevægelser og demonstrationer op igennem 1960'erne og 1970'erne.Per Kühlmann er en dansk faglitterær forfatter og historielærer. Han har udgivet en lang række bøger om både danmarks- og verdenshistorien for elever på folkeskole- og gymnasieniveau. "Danskerne" er en serie bestående af 4 bind om Danmarkshistorien. Bøgerne henvender sig til udskolingsklasserne i folkeskolen og strækker sig fra oldtiden og frem til slutningen af det 20. århundrede.
"Konge og kirke - Danmark i Valdemarstiden" er en historiebog for 4.-5. om tre af middelalderens største konger, Valdemar den Store, Knud den 6. og Valdemar Sejr."...Valdemar Sejr var en god konge. Også de to konger før ham var dygtige. Det var hans far, der hed Valdemar den Store. Og det var hans bror Knud den 6. Disse tre menes at være nogle af de bedste konger, Danmark har haft. Man taler om Valdemars-tiden eller Valde-marernes storheds-tid. De var konger i den tid, vi kalder middel-alderen. De re-ge-re-de fra omkring midten af 1100-tallet til midten af 1200-tallet.Dette hæfter fortæller om, hvordan det danske sam-fund så ud dengang. Hvordan folk levede, hvordan de skaffede sig mad, tøj og andre nødvendige ting. Det fortæller også om, hvordan landet blev styret. Det er her, kongerne kommer ind."Per Kühlmann er en dansk faglitterær forfatter og historielærer. Han har udgivet en lang række bøger om både danmarks- og verdenshistorien for elever på folkeskole- og gymnasieniveau.
I "På vej mod 2. verdenskrig" givet historier Per Kühlmann sit bud på, hvorfor 2. verdenskrig brød ud? Hvad var gået forud? Hvorfor opstod nazismen? Og hvordan kunne en fredstraktat fra 1919 være medvirkende årsag til en krig to årtier efter? "Efter 2. verdenskrig er det ofte blevet diskuteret, hvorfor England og Frankrig ikke i tide stoppede Hitler. Hvorfor besluttede de sig først for krig mod Tyskland, da det var for sent? Hvorfor forhindrede de ikke Tyskland i at opbygge et stærkt militær? Hvorfor greb de ikke ind og afsatte Hitler, umiddelbart efter at han var kommet til magten? Bag alle sådanne spørgsmål ligger en opfattelse af, at hvis man havde stoppet Hitler i tide, kunne 2. verdenskrig være undgået. Der ligger yderligere den antagelse, at alle i 1933 og årene efter kunne se, at Hitler-Tyskland ønskede at dominere Europa og om nødvendigt ville starte en krig for at opnå det. Imidlertid er ihvertfald den sidste antagelse forkert." Per Kühlmann er en dansk faglitterær forfatter og historielærer. Han har udgivet en lang række bøger om både danmarks- og verdenshistorien for elever på folkeskole- og gymnasieniveau.
I "Den kolde krig: Forholdet mellem øst og vest 1945-1953" belyser historiker Per Kühlmann, hvordan 2. verdenskrigs-alliancen mellem Sovjetunionen, USA og Storbritannien kort efter krigens afslutning forvandlede sig til en iskold konflikt. En konflikt der betød, at begge lejre opbyggede et arsenal af atomvåben, efterretningstjenesternes arbejde intensiveret og mistilliden til den anden var total. Men hvordan kunne det gå så galt så hurtigt? Skyldtes det de ideologiske forskelle på USA og Sovjet eller måske ledernes mistillid til hinanden? Og hvilken rolle spillede den "Den Kolde Krig" på et globalt plan?Per Kühlmann er en dansk faglitterær forfatter og historielærer. Han har udgivet en lang række bøger om både danmarks- og verdenshistorien for elever på folkeskole- og gymnasieniveau.
I "Indien - Fra engelsk koloni til selvstændighed" beskriver historiker Per Kühlmann Indiens historie fra tiden før Europæerne ankom og frem mod 1947, hvor landet atter blev selvstændigt. "Den 15. august 1947 ophørte englændernes 200-årige herredømme, og befolkningen opnåede selvstændighed. Hvordan var det muligt, at under 200.000 englændere i Indien kunne herske over flere hundrede millioner indere i omkring 200 år? Hvorfor måtte englænderne tilsidst opgive deres herredømme over Indien? Og hvilken betydning har kolonitiden haft for det moderne Indiens udvikling? Det er spørgsmål som disse, denne bog vil prøve at belyse."Per Kühlmann er en dansk faglitterær forfatter og historielærer. Han har udgivet en lang række bøger om både danmarks- og verdenshistorien for elever på folkeskole- og gymnasieniveau.
I "Stalintiden - Sovejtunionens historie fra 1917-1953" beskriver historiker Per Kühlmann den russiske revolution i 1917 og udviklingen af det sovjetiske samfund under Stalin frem mod hans død i 1953. ""... Stalin er yderst brutal ... Derfor foreslår jeg, at man afsætter Stalin fra posten som generalsekretær. I hans sted skal der vælges en mand, der er ganske anderledes end Stalin ..." Således skrev lederen af det kommunistiske parti i Sovjetunionen, V. I. Lenin, i december 1922 til sine kammerater i partiets top. Lenin døde selv godt et år efter. Stalin var ikke blevet afsat fra sin post som generalsekretær forinden. Tværtimod styrkede han i de næste år sin stilling i partiets ledelse. Han fik gjort posten som generalsekretær for partiet til det mest betydningsfulde hverv. Fra slutningen af 20'erne var han den egentlige leder af partiet. Fra midten af 30'erne var han Sovjetunionens absolutte enehersker. Fra det tidspunkt og til sin død i 1953 var Stalins ord lov i Sovjetunionen. Han herskede om muligt endnu mere enevældigt end den zar, hvis magt var blevet knust ved revolutionerne i 1917." Per Kühlmann er en dansk faglitterær forfatter og historielærer. Han har udgivet en lang række bøger om både danmarks- og verdenshistorien for elever på folkeskole- og gymnasieniveau.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.