Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Peter B. Andersen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Peter Gundelach, Jørgen Goul Andersen, Gitte Sommer Harrits, mfl.
  337,95 kr.

  Usikker Modernitet undersøger udviklingen i danskernes værdier over fire årtier og indfanger de historiske forandringer, som er foregået siden 1981. Danmark omtales ofte som et samfund kendetegnet af lykke, tillid og tolerance, hvor hverken religion eller social klasse for alvor deler befolkningen op, og hvor ligestilling, miljøbevidsthed og ikke-autoritær opdragelse er værdier, der samler de fleste.Det billede kan man imidlertid ikke tage for givet, da mange af disse værdier er forholdsvis nye, og nogle af dem endda kun findes hos en mindre del af befolkningen. I 2017 var der mange danskere, der var mindre lykkelige og mindre tillidsfulde, end de var blot et årti tidligere.Usikker Modernitet undersøger alt fra danskernes nationale stolthed, bekymring for indvandring, politiske deltagelse, politiske værdier, holdninger til overvågning og miljøbeskyttelse, frivilligt arbejde, religion, medborgermoral, ligestilling, opdragelse og oplevelse af ulykkelighed og analyserer udviklinger og tilbageslag i et sociologisk perspektiv.Bogen præsenterer resultaterne fra Den danske værdiundersøgelse. Undersøgelsen er en del af et europæisk projekt og foretaget siden 1981 og senest i 2017. Ved hver undersøgelse er der et stort antal spørgsmål, der er identiske, og derfor kan man – helt enestående – sammenligne over tid.Bogen er redigeret af lektor i sociologi på Aalborg UniversitetMorten Frederiksen.

 • af Morten Warmind, Brian Arly Jacobsen, Peter B. Andersen & mfl.
  247,95 kr.

  Margit Warburg har i sit virke som religionssociolog vejledt en bred skare af ph.d.-studerende. Nogle er fortsat inden for forskningsverdenen, andre har fået karriere uden for universitetet. Alle har dog det til fælles, at de interesserer sig for religion og samfund. For at fejre Margit Warburgs indsats giver ni af disse forskere i denne bog nye indsigter i vigtige emner relateret til religionens og humanistisk religionsforsknings rolle i det danske samfund. Bidragene fortæller om interessante perspektiver på alt fra kirkeindretning og fodboldgudstjenester til cyberreligion, kongelige begravelser, religionsfrihed, sekularisme og meget mere.

 • - Danskernes værdier siden 1981
  af Per Schultz Jørgensen, Peter Gundelach, Ole Borre, mfl.
  228,99 kr.

  De seneste ca. ti år har værdier og værdikamp været på dagsordenen i dansk politik og i offentligheden. Men spørgsmålet er, om danskernes værdier faktisk har ændret sig som følge af den øgede opmærksomhed, eller om de er, hvad de altid har været.I denne bog undersøger en række forskere forskellige områder af det danske samfund og tager pulsen på udviklingen i danskernes værdier de seneste tre årtier. Der sættes fokus på så forskellige områder som familie, arbejdsmarked, tillid til institutioner, politisk ståsted, religion, forholdet mellem land og by, miljø samt værdier blandt udlandsdanskere.Udviklingen i danskernes værdier er skrevet af førende forskere på de forskellige områder og giver en enestående indsigt i det mentale Danmark de seneste 30 år. Peter Gundelach er professor ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.