Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Pia Brixved

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - I medgang og misbrug
    af Pia Brixved
    167,95 - 192,95 kr.

    Den skaldede kok alias Carsten Olsen har levet et liv i overhalingsbanen. Alt har været i overflod – både druk, kvinder og mad. ”I alt for mange år var kvinder mit misbrug. Da det var værst, så jeg 11 på én gang, hvor mange af dem troede, at de var den eneste ene. (...) I den periode måtte jeg have to telefoner for at kunne dække over mine løgne.” Allerede som elleveårig pjækkede han fra skole og søgte læreplads på Hotel d’Angleterre, som han startede på fem år senere. Siden blev han uddannet tjener på Hotel Plaza. Det var tiden, hvor eleverne gerne fik en lussing eller to, hvis de ikke gjorde, som der blev sagt, men der var også særlige oplevelser, fx med Victor Borge, Dalai Lama og ikke mindst Simon Spies: ”Han formåede altid at gøre sin entre. Det var ikke et sjældent syn at se ham komme kørende i sin store Rolls Royce – og lige meget om det var sommer eller vinter, så var han iført en kæmpe pels, som han smed bagover, når han steg ud af bilen. Han havde også altid rent tøj liggende i bagagerummet, hvis nu han blev for fuld og kom til at spilde ned ad sig selv eller brække sig.” I bogen Den skaldede kok – i medgang og misbrug løfter Carsten Olsen for første gang sløret for, hvad der forgik bag kulisserne – både før, under og efter tv-lamperne var slukket. Hvordan det var pludselig at blive et kendt ansigt, og hvad der fulgte i kølevandet på det. Og om at have et temperament, der i de yngre dage bød ham gavmildt at dele håndmadder ud og aldrig gå af vejen for en god slåskamp. ...”og i det samme han gjorde det, knyttede jeg min næve og hakkede ham en lige midt på tuden! Som en ko, der blev skudt med en boltpistol, faldt han pladask ned på jorden.” Han fortæller med ærlighed og humor om et hårdt liv – hvor han altid har gjort tingene på sin helt anden måde, og hvorfor bikermiljøet – på godt og ondt – tiltrak ham. Han beskriver sig selv som en misbruger i enhver henseende, og hans indre dæmoner har gang på gang været ved at tage livet af ham. Han har været igennem det hele; offentlig nedtur, depression, fedmeoperation, konkurs. Bogen kommer også ind på, hvordan det var at gå fra at drive restaurant Perlen i Tivoli med 47 ansatte til at miste alt – og lade sig indlægge på psykiatrisk afdeling og modtage kontanthjælp. Dette er Carsten Olsens egen fortælling – helt uden filter. Om forfatterne Olsen den skaldede kok er uddannet fra Hotel d’Angleterre og har en lang karriere med egen restaurant, catering, flere kogebøger, utallige tv-programmer og i flere omgange også titlen som køkkenchef. Samtidig har han i mere end 20 år givet den gas på den danske rock’n’roll-scene. Pia Brixved er tidligere tv-tilrettelægger igennem 11 år, hvor hun bl.a. skabte fænomenet Den skaldede kok sammen med fotograf Carsten Ringholm. Hun driver i dag tarmskylningsklinikken Colonic, hvor hun brænder for at oplyse danskerne om, hvor vigtigt det er at passe på fordøjelsen.

  • - Håndlavet uden kemi – til krop og hjem
    af Pia Brixved & Nina Amanda Hjort Jensen
    137,95 - 160,95 kr.

    Aldrig har vi haft så mange rengørings- og skønhedsprodukter til rådighed – og aldrig har der været så mange folk, der får allergi af deres omgivelser og de produkter, de bruger i hverdagen. Der er meget at vinde ved at tage sagen i egen hånd. Med andre ord: Do-it-yourself. DIY er kommet for at blive. Vi finder i stigende grad glæde ved at fremstille ting til eget brug, og fordelen er til at tage at føle på, når det gælder vores krop og vores hjem. Denne bog vil på en nem og overskuelig måde bringe opskrifter på, hvordan man med ganske få ingredienser og en smule tid til rådighed kan minimere kemikalierne i hverdagen, spare penge og få hyggeligt og kreativt samvær med familie og venner. Hovedvægten ligger på produkter til kropspleje som fx shampoo, hårkur, solcreme, makeupfjerner og tandpasta. Men der vil også være et afsnit med miljøvenlige husholdningsartikler som fx vinduesrens, skurecreme og rengøringsspray, der kan være med til at skabe et renere indeklima i hjemmet. Alle projekter kommer med udførlige anvisninger, indkøbslister, angivelse af varighed og anvendelse. Og opskrifterne kræver ikke, at man skal købe sig fattig i diverse specialprodukter fra særlige butikker – ingredienserne, som fx kokosolie, eddike og natron, kan alle fås i et velassorteret supermarked. Om forfatterne Nogle kommer fra et hjem med klaver. Nina Amanda Hjort Jensen kommer fra et hjem, hvor alt blev lavet fra bunden – og med respekt for naturen. Det er noget, hun har taget med sig igennem hele livet. Når Nina ikke sylter, bager eller laver DIY, arbejder hun som støttepædagog i Gladsaxe. Pia Brixved er ‘sætningskonstruktør’, iværksætter, praktisk blæksprutte og tovholder på bogen.

  • - Få styr på dine tarme
    af Pia Brixved & Dennis Raahave
    137,95 - 157,95 kr.

    Vi er vant til at snakke om alle mulige slags emner; botox, uønsket hårvækst, sex osv. Men hvis snakken skulle falde på toiletbesøg og dets resultat – eller mangel på samme, så begynder øjnene at flakke og stemmelejet forstummer, for alle ved jo, at i hvert fald vi kvinder helst skal dufte af rosenvand, når vi har været ude og lave nummer to. Vi giver det mindst muligt opmærksomhed – for det er jo både ulækkert og klamt. Det skal bare overstås i stilhed og diskretion – lugtfrit og lydløst – og helst hjemme under private omgivelser. I takt med at flere og flere mennesker lider af forstoppelse, irritabel tyktarm og oppustethed, så stiger salget af afføringsmidler og sygedage også. Vores hverdag i hamsterhjulet har sat kroppen skakmat og kombineret med en fremmedgjorthed og afstandtagen til kroppens naturlige udskillelse af vores afføring, ja, så bliver det svært. Da jeg åbnede klinik i 2005, var dr. Dennis Raahave allerede et veletableret og respekteret navn for folk, der havde fordøjelsesproblemer. Han var den eneste læge, der rigtig tog folks lidelser seriøst, og han var en eftertragtet herre med lang ventetid. Som en yngre tarmskyller indgød han en vis respekt tangerende til det autoritære. Han var jo det allerypperste videnscenter inden for mit område, og jeg husker, at det var med lige dele spænding og ærefrygt, da jeg fik lov til at følge ham en dag på hans Tarmlaboratorium på Hillerød hospital. Ligeså formelt jeg synes, han kunne være, ligeså gavmild og generøs var han med sine mangeårige erfaringer, som han gladelig delte ud af. Da vores veje krydsede mange år senere, var ideen om en bog om fordøjelsessystemet allerede sået. Raahave og jeg fandt hurtig ud af, at vores drive til at oplyse andre mennesker om det tabu, andre helst ikke ville tale om, var stærkere end nogensinde. Det er vores håb, at du vil blive oplyst, hvorfor din fordøjelse er så vigtig for din sundhed og velvære, uden at det skal blive for højttravlede og kedeligt. Vi kan gå i bad, klæde os pænt på og slutte af med et par stænk af dyr parfume, men hvad hjælper det, hvis vi er så forstoppet, at vi lider af kronisk dårlig ånde, uren hud, er så oppustet, så kjolen snærer - og mangler letheds fornemmelsen efter toiletbesøg? Glem buzzwords som glutenintolerance og detoxkure - et godt forhold til sin afføring er det nye sorte. Man kan vel ikke gøre for, at man har tarme. Om forfatterne Forfatterne bag bogen er; dr. med. Dennis Raahave, ph.d. speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-­tarmsygdomme, tidl. overlæge på tarmlaboratorie på Hillerød sygehus og Pia Brixved – der på 12. år driver tarmskylningsklinikken Colonic.

  • - Vegetarmad & mindfulness i hverdagen
    af Pia Brixved & Catherine Daverne
    167,95 kr.

    Kærlig køkkenkarma er en vegetarisk kogebog med sublime opskrifter på et væld af retter og 10 menuer, der til fulde opfylder alle dine smagssanser. Det er også en bog, der viser dig, hvordan madlavning og måltider kan bruges til at udvikle nærvær, fordybelse og bevidst opmærksomhed i hverdagen. Populært sagt træning i mindfulness. Madlavning kan med fordel bruges som et meditativt åndehul, hvor du slipper stress og nærer dig selv, kroppen, familie og venner uden at skulle tilføje endnu et punkt på listen over daglige gøremål eller livsstilsidealer. Bogen er krydret med kærlige tips, mindfulness-øvelser og køkkenritualer, der hjælper dig – fra indre uro til balance i krop og sind. Drivkraften bag bogen er Catherine Daverne, uddannet kok fra Kong Hans Kælder og med 30 års erfaring i spirituel praksis med pilgrimsrejser i Indien. Hun har både set, mærket og smagt, hvilke fordele der er ved at lave mad med nærvær og opmærksomhed – både før, under og efter måltidet. Kærlig køkkenkarma er både til den erfarne vegetar, til dig, der bare gerne vil inspireres, og til familien, der ønsker flere grønne retter på bordet. Alle retterne er gode i hverdagen, og menuforslagene er oplagte til de nærværende, hyggelige middagsselskaber, hvor du vil forkæle dem, du har kær, med en madoplevelse, der tilfredsstiller alle sanser. Inviter glæden og nærværet tilbage i køkkenet med bogens 4 essentielle krydderier: Kærlighed, medfølelse, glæde og sindsligevægt. Om forfatterne Catherine Daverne er oprindeligt uddannet kok på Kong Hans Kælder. Herefter har hun uddannet sig til afspændingspædagog, kraniosakralterapeut, healer og clairvoyant. Hun har i mange år beskæftiget sig med meditation, den indiske behandlingsform ayurveda, esoterisk filosofi og psykologi. Hun har desuden stået i mesterlære ved en meditationsuddannelse i Indien fra 2012-16. Pia Brixved er ‘sætningskonstruktør’, iværksætter, praktisk blæksprutte og tovholder på bogen.

  • af Sara Dahl & Pia Brixved
    94,95 kr.

    Alle kan have brug for at starte på en frisk, og det gælder ikke mindst vores fordøjelsessystem, der ofte er under kraftig udfordring af den moderne livsstils madvaner. Maveglad kickstart er den anden bog i serien Maveglad mad, der sigter på at give læseren dejlige madoplevelser med optimal fordøjelse. Og det er nemmere, end man tror, for bogen er fyldt med dejlige, velsmagende og sanselige opskrifter på mad og drikke til hele dagen, som din mave vil elske. Alle retter er uden gluten, raffineret sukker og laktose, som giver mange mennesker problemer. De fleste ingredienser er helt almindelige, dagligdags varer, og resten er ikke mere specielle, end at de efterhånden kan købes i ethvert velassorteret supermarked. Også det, gives der gode tips til. Med bogens opskrifter er det slut med oppustethed, ubehag i kroppen og forstoppelse, og du vil hverken føle afsavn, sult eller gå amok i usund mad, da retterne til fulde tilgodeser dine smagsløg og gør dig både mæt og tilpas. Om serien Hver 3. dansker lider af fordøjelsesproblemer - oppustethed, manglende lettelse i kroppen og generel utilpashed. Fordøjelsesgener er det problem, folk hyppigst går til lægen med. Der har aldrig været så meget fokus på vores fordøjelse som lige nu – og heldigvis for det, da det er alfa og omega i forhold til sundhed og velvære. Maveglad Mad er en serie af bøger, der giver læseren mulighed for nemt og overskueligt at give kroppen det bedst tænkelige brændstof, uden det koster en bondegård eller er så besværligt, at man giver op fra start. Det er nemt, overskueligt og lækkert. Værsgo, så er motivationen serveret! Maveglad Mad-bøgerne tager udgangspunkt i forskellige temaer, hverdag, fester og højtider, med fokus på at give læseren en optimal fordøjelse med dejlige madoplevelser. Om forfatterneSara Dahl blev uddannet klinisk diætist i 2007 fra Ankerhus Seminarium i Sorø. Hun har arbejdet som selvstændig klinisk diætist med speciale i mave-tarm-sygdomme, fordøjelsesproblematikker, gluten- og laktoseallergi, intolerance samt livsstilssygdomme. Sara har været tilknyttet klinikken Colonic som diætist og colon hydroterapeut. Pia Brixved er indehaver af klinikken Colonic og brænder for at oplyse danskerne om, hvor vigtig det er at passe på fordøjelsen. Med en fortid som tv-tilrettelægger i 11 år skabte hun blandt andet fænomenet Den Skaldede Kok sammen med fotograf Carsten Ringholm. Carsten Ringholm, der har taget de lækre billeder i Maveglad mad-serien, er indehaver af Brutto Film, hvor han både laver film og tv.

  • af Sara Dahl & Pia Brixved
    94,95 kr.

    Hvordan laver man en brunch med alle de velkendte retter uden at bruge hvede, sukker og traditionelle mejeriprodukter? Og uden at gå på kompromis med den gode smag? Det er lettere, end du tror, og dit fordøjelsessystem vil elske dig for det! Brunchen er et af vores mest populære måltider og forbundet med megen hygge. Vi samles med gode venner og familie omkring det store udbud af retter, som alle kan lide. Desværre må mange efterfølgende betale med oppustethed, ubehag i kroppen og forstoppelse. Med Maveglad brunch har du nu muligheden for at servere den dejligste brunch, der glæder både smagsløg og maver. Maveglad brunch er den tredje bog i succesrækken af Maveglad mad-bøger (tidligere Maveglad julemad og Maveglad kickstart). Fælles for bøgerne er madopskrifter uden gluten, laktose og raffineret sukker – de ingredienser, som hyppigst forårsager fordøjelsesgener. Bogen giver dig 40 lækre opskrifter skabt med sunde og mavevenlige ingredienser – det er lutter optimalt brændstof til din krop! Opskrifterne i bogen kan også snildt bruges i andre sammenhænge – til madpakker, morgenmad, frokost og aften. De fleste ingredienser er helt almindelige, dagligdags varer, og resten er ikke mere specielle, end at de efterhånden kan købes i ethvert velassorteret supermarked. Også det gives der gode tips til, ligesom der naturligvis er masser af gode råd til, hvordan du passer godt på din fordøjelse. Om serienHver 3. dansker lider af fordøjelsesproblemer - oppustethed, manglende lettelse i kroppen og generel utilpashed. Fordøjelsesgener er det problem, folk hyppigst går til lægen med. Der har aldrig været så meget fokus på vores fordøjelse som lige nu – og heldigvis for det, da det er alfa og omega i forhold til sundhed og velvære. Maveglad Mad er en helt ny serie af bøger, der giver læseren mulighed for nemt og overskueligt at give kroppen det bedst tænkelige brændstof, uden det koster en bondegård eller er så besværligt, at man giver op fra start. Det er nemt, overskueligt og lækkert. Værsgo, så er motivationen serveret! Maveglad Mad-bøgerne tager udgangspunkt i forskellige temaer, hverdag, fester og højtider, med fokus på at give læseren en optimal fordøjelse med dejlige madoplevelser. Om forfatterne Sara Dahl er uddannet klinisk diætist i 2007 fra Ankerhus Seminarium i Sorø. Hun har arbejdet som selvstændig klinisk diætist med speciale i mave-tarm-sygdomme, fordøjelsesproblematikker, gluten- og laktoseallergi, intolerance samt livsstilssygdomme. Pia Brixved er indehaver af klinikken Colonic, hvor hun brænder for at oplyse danskerne om, hvor vigtigt det er at passe på fordøjelsen. Med en fortid som tv-tilrettelægger i 11 år skabte hun blandt andet fænomenet Den Skaldede Kok sammen med fotograf Carsten Ringholm. Carsten Ringholm, der har taget de lækre billeder i Maveglad mad-serien, er indehaver af Brutto Film, hvor han både laver film og tv.

  • af Pia Brixved & Dennis Raahave
    97,95 kr.

    Har du tit ondt i maven? Bliver du oppustet – og føler du dig ikke rigtigt tømt ud, selvom du har været på toilettet? Så lider du højst sandsynligt af den nye folkelidelse: skjult forstoppelse.Flere end en million danskere er ramt af maveproblemer, som kan spænde fra småsymptomer til meget ubehagelige gener. Mange er blevet undersøgt, uden at man har fundet ud af, hvad generne skyldes. De ‘heldige‘ får at vide, at de har irritabel tyktarm, og at de skal lære at leve med det. Vores hverdag i hamsterhjulet har sat kroppen skakmat, og kombineret med en fremmedgjorthed og afstandtagen til kroppens naturlige udskillelse af vores afføring – ja, så bliver det svært."Den skjulte forstoppelse – få styr på dine tarme" giver i en humoristisk og uhøjtidelig tone et grundigt indblik i mave- og tarmbesvær, i hvordan fordøjelsen fungerer, og hvorfor det tit medfører kaotiske tilstande, når det modsatte er tilfældet. Det belyses ved en række casehistorier, og der gives gode, brugbare råd til, hvordan mavesmerterne kan forsvinde og afføringen blive normal.Dennis Raahave er dr.med og ph.d. speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarm-sygdomme, overlæge på det tidligere Tarmlaboratorium på Nordsjællands Hospital og nuværende seniorforsker.Pia Brixved har drevet tarmskylningsklinikken Colonix i København siden 2005.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.