Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Poul Villaume

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - En ny global historie 1917 - 1963
    af Poul Villaume
    277,95 kr.

    Det hidtil mest dybtgående oversigtsværk på dansk om Den Kolde Krig og dens betydning. Baseret på den nyeste internationale forskning og nyfrigivne arkiver i Vesten, Sovjetblokken og Kina. Under Den Kolde Krig fra slutningen af 1940'erne til Berlinmurens fald i 1989 kunne én overilet beslutning udløse en 3. verdenskrig og civilisationens ødelæggelse i et atomart ragnarok. De kommunistiske partidiktaturer stod uforsonligt over for den demokratisk-kapitalistiske verden. Efter 1990 har Øst-Vest-konflikten haft et langt efterliv, og i dag tales der om tendenser til en ny kold krig. Der er derfor god grund til at prøve at forstå baggrunden for Den Kolde Krig og mekanismerne i dens optrapning og ekstreme militarisering. Men der er også grund til at undersøge de ofte oversete bestræbelser på begge sider på at nedtrappe konflikten og søge dialog trods grundlæggende ideologiske forskelle.Bogen omhandler tiden fra Den Russiske Revolution til Cubakrisen, mens den senere historie behandles i forfatterens næste bog.

  • - Den Kolde Krig – en ny global historie 1961-1977
    af Poul Villaume
    246,95 - 312,95 kr.

    Dette andet bind af Poul Villaumes flerbindsværk om den globale Kolde Krigs historie strækker sig over to yderpunkter i det, der kan kaldes Den Kolde Krigs mellemperiode 1961-1977: fra den akutte Øst- Vest-spænding i begyndelsen af 1960’erne – opførelsen af Berlinmuren og Cubakrisen – til den skelsættende afspændingsperiode i midten af 1970’erne, hvor de geopolitiske og ideologiske konflikter midlertidigt blev nedtonet og Øst-Vest-forholdet stabiliseret. Afspændingen i 1970’erne fandt sted på baggrund af et stadig højere militært rustningsniveau, som var med til at berede vejen for det afsluttende dramatiske tiår af Den Kolde Krig frem til omkring 1990. Sammen med første bind, Frygten logik (2020), er Mellem frygt og håb den hidtil mest dybtgående oversigtsfremstilling på dansk om Den Kolde Krig og dens betydning. Værket bygger på den nyeste internationale forskning i Den Kolde Krigs historie, bl.a. baseret på nyåbnede arkiver i Øst og Vest.

  • - Den Kolde Krig – en ny global historie 1917-1961
    af Poul Villaume
    265,95 kr.

    Det hidtil mest dybtgående oversigtsværk på dansk om Den Kolde Krig og dens betydning. Baseret på den nyeste internationale forskning og nyfrigivne arkiver i Vesten, Sovjetblokken og Kina.Under Den Kolde Krig fra slutningen af 1940'erne til Berlinmurens fald i 1989 kunne én overilet beslutning udløse en 3. verdenskrig og civilisationens ødelæggelse i et atomart ragnarok. De kommunistiske partidiktaturer stod uforsonligt over for den demokratisk-kapitalistiske verden.Efter 1990 har Øst-Vest-konflikten haft et langt efterliv, og i dag tales der om tendenser til en ny kold krig. Der er derfor god grund til at prøve at forstå baggrunden for Den Kolde Krig og mekanismerne i dens optrapning og ekstreme militarisering. Men der er også grund til at undersøge de ofte oversete bestræbelser på begge sider på at nedtrappe konflikten og søge dialog trods grundlæggende ideologiske forskelle.Bogen omhandler tiden fra Den Russiske Revolution til Cubakrisen, mens den senere historie behandles i forfatterens næste bog.

  • - Den Kolde Krig – en ny global historie. Afspænding, nedfrysning og tøbrud, 1977-1991
    af Poul Villaume
    246,95 - 312,95 kr.

    Fra slutningen af 1940’erne til Berlinmurens fald i 1989 var hele verden underlagt Den Kolde Krig, hvor kommunistiske partidiktaturer og den demokratisk-kapitalistiske verden stod uforsonligt over for hinanden, og én overilet beslutning kunne udløse en tredje verdenskrig og civilisationens ødelæggelse i et atomart ragnarok. Håbets gennembrud er det tredje og sidste bind af Poul Villaumes storværk og fortæller således Den Kolde Krigs verdenshistorie fra slutningen af 1970’erne, hvor øst-vest konflikten afspænding blev afløst af fornyet konflikt og krise, inden ny forsoning fulgte i årene inden Murens fald i 1989 og Sovjetunionens sammenbrud snart efter. Sammen med de første bind, Frygtens logik (2020) og Mellem frygt og håb (2023), er dette den hidtil mest dybtgående oversigtsfremstilling på dansk om Den Kolde Krig og dens betydning. Værket bygger på den nyeste internationale forskning i Den Kolde Krigs historie, bl.a. baseret på nyåbnede arkiver i Øst og Vest. I bogens epilog spejler forfatteren nutidens nedfrosne forhold mellem Vesten og Rusland i Den Kolde Krigs historie og kaster et nuanceret lys på ikke mindst Ukrainekrigen. OBS! E-bogsudgaven indeholder ikke illustrationer.

  • - I blokopdelingens tegn
    af Poul Villaume & Thorsten Borring Olesen
    43,94 kr.

    Udenrigspolitik i Danmark i årene 1945-1972 blev udformet under de helt nye vilkår, som Anden Verdenskrig havde skabt. Sovjetunionen og Vestmagterne besatte i 1945 hver deres del af Tyskland – den nabomagt, som i 100 år havde været opfattet som Danmarks hovedproblem. Danmarks grundlæggende afhængighed af omverdenen ændrede karakter, men blev ikke mindre i efterkrigstidens økonomisk og sikkerhedspolitisk blokopdelte Europa og verden.I blokopdelingens tegn skildrer, hvorledes beslutningstagerne – under hensyn til befolkningens holdninger – søgte at varetage danske interesser gennem deltagelse i de mange nye internationale organisationer som FN, NATO, EFTA og EF. Bogen er bind 5 i serien Dansk Udenrigspolitiks historie, og den udkom oprindeligt i 2005.

  • - European Dtente, Transatlantic Relations, and the Cold War, 1965-1985
    af Poul Villaume
    531,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.