Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Dansk Udenrigspolitiks Historie, bd.5 - E-bog

- I blokopdelingens tegn

Bag om Dansk Udenrigspolitiks Historie, bd.5

Udenrigspolitik i Danmark i årene 1945-1972 blev udformet under de helt nye vilkår, som Anden Verdenskrig havde skabt. Sovjetunionen og Vestmagterne besatte i 1945 hver deres del af Tyskland – den nabomagt, som i 100 år havde været opfattet som Danmarks hovedproblem. Danmarks grundlæggende afhængighed af omverdenen ændrede karakter, men blev ikke mindre i efterkrigstidens økonomisk og sikkerhedspolitisk blokopdelte Europa og verden. I blokopdelingens tegn skildrer, hvorledes beslutningstagerne – under hensyn til befolkningens holdninger – søgte at varetage danske interesser gennem deltagelse i de mange nye internationale organisationer som FN, NATO, EFTA og EF. Bogen er bind 5 i serien Dansk Udenrigspolitiks historie, og den udkom oprindeligt i 2005.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788702278521
  • Udgivet:
  • 17. September 2018
  • Straks på e-mail.

Online pris

Beskrivelse af Dansk Udenrigspolitiks Historie, bd.5

Udenrigspolitik i Danmark i årene 1945-1972 blev udformet under de helt nye vilkår, som Anden Verdenskrig havde skabt. Sovjetunionen og Vestmagterne besatte i 1945 hver deres del af Tyskland – den nabomagt, som i 100 år havde været opfattet som Danmarks hovedproblem. Danmarks grundlæggende afhængighed af omverdenen ændrede karakter, men blev ikke mindre i efterkrigstidens økonomisk og sikkerhedspolitisk blokopdelte Europa og verden.

I blokopdelingens tegn skildrer, hvorledes beslutningstagerne – under hensyn til befolkningens holdninger – søgte at varetage danske interesser gennem deltagelse i de mange nye internationale organisationer som FN, NATO, EFTA og EF. Bogen er bind 5 i serien Dansk Udenrigspolitiks historie, og den udkom oprindeligt i 2005.

Brugerbedømmelser af Dansk Udenrigspolitiks Historie, bd.5Find lignende bøger

Bogen Dansk Udenrigspolitiks Historie, bd.5 findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.