Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hospice – æstetik, eksistens og omsorg præsenterer den mangfoldighed af empiriske undersøgelser, som de seneste år er foretaget på danske hospicer. Bogen er forskningsbaseret og giver indblik i den nyeste viden på området. Den er skrevet af forfattere med baggrund i vidt forskellige fagområder såsom sygepleje, teologi, filosofi og antropologi, men alle med en særlig indsigt i hospice som fagligt område.Bogen henvender sig til alle, der arbejder med eller på anden måde interesserer sig for hospicefeltet. Den er relevant i både professionsbacheloruddannelser, diplom-, master- og kandidatuddannelser. Det samme gælder efteruddannelser inden for fag, der har berøring med palliation. Den vil ligeledes være relevant for politikere og andre beslutningstagere med interesse for sundhedsområdet og for den, der blot ønsker indsigt i, hvad der kendetegner hospicefeltet i Danmark.Hospice – æstetik, eksistens og omsorg er opbygget om fire grundtemaer. Først er der tre introducerende kapitler om hospice som institution i Danmark. Herefter er der fokus på æstetik, fordi der generelt gøres meget ud af, at patienter og pårørende kan opleve at være i smukke omgivelser. Eksistens er et tredje vigtigt tema, og her giver bogen forskellige billeder på både livet og døden. Det fjerde tema er omsorg, der belyses ud fra flere perspektiver.
N.F.S. Grundtvig (1783-1872) udgør en af grundstenene i dansk kultur, og frihed var et nøgleord for ham. Det er kendt af de fleste. Det har noget med ´Frihed for Loke såvel som for Thor´ og frisind at gøre.Men hvad der egentlig gemmer sig bag disse frihedsudtryk er mindre kendt. Forvirret kan man let blive, når politikere af forskellig observans i festtaler knytter an til Grundtvig. Spørgsmålet er, hvordan Grundtvig selv placerede sig i det politiske landskab.Det spørgsmål besvarer Regner Birkelunds bog Frihed til fælles bedster, som i et levende sprog gennemgår Grundtvigs frihedstænkning og politiske engagement. Birkelund analyserer de mange sammenhænge, Grundtvigs frihedsbegreb indgik i, spændende fra hans stillingtagen i forfatningsmæssige og kirkepolitiske spørgsmål til hans kamp for kvinders frigørelse og en ny oplysningsform.
Grundtvig’s ideas about enlightenment for life continue to be relevant as a critical counterweight to a way of thinking about school and education centred around so called ‘purposeful’ competences and the needs of business. Regner Birkelund focuses on the concept of enlightenment for life as expressed particularly in Grundtvig, Plato and K.E. Løgstrup, and four narratives reflect aspects of enlightenment in folk high school practice today.
Grundtvigs idéer om livsoplysning er stadig aktuelle som en kritisk modsigelse af en skole- og uddannelsestænkning, der har de såkaldt nyttige kundskaber og erhvervslivets behov som sit omdrejningspunkt. Regner Birkelund indkredser livsoplysningsbegrebets idégrundlag, som det kommer til udtryk hos særligt Grundtvig, Platon og K.E. Løgstrup, og fire fortællinger viser aspekter af livsoplysning i højskolens praksis.
Lær for livet Grundtvigs idéer om livsoplysning er stadig aktuelle som en kritisk modsigelse af en skole- og uddannelsestænkning, der har de såkaldt nyttige kundskaber og erhvervslivets behov som sit omdrejningspunkt. Regner Birkelund indkredser livsoplysningsbegrebets idégrundlag, som det kommer til udtryk hos særligt Grundtvig, Platon og K.E. Løgstrup, og fire fortællinger viser aspekter af livsoplysning i højskolens praksis.Regner BirkelundFødt 1952. Cand.cur., ph.d. & dr.phil. Professor i patientcentreret kræftbehandling ved Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet. Har tidligere været lektor ved Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet. Han har i mange år beskæftiget sig med Grundtvigs tænkning og er bl.a. forfatter til bøgerne Livs-Oplysning (1998) og Frihed til fælles bedste (2008). Artiklen "Var Grundtvig personalist" blev udgivet i bogen Det relationelle menneske i 2015.Højskolens 10 budHøjskolens 10 bud er en serie på 11 korte bøger, hvoraf dette er bind 3. Hvert bind undersøger et kendetegn ved højskolen, dets relevans i fortiden og for fremtiden, for Danmark og den omgivende verden, og hvordan det bringes i spil i højskolens praksis i dag.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.