Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Signe Høgslund

Signe Høgslund er uddannet ved Århus Universitet, hvorfra hun har en phD i både filosofi og biologi. Høgslund har desuden studeret formidling på nettet og analystisk journalistik på Danmarks Journalisthøjskole. Siden 2011 har hun arbejdet som forsker og behandlet et bredt felt af emner inden for biologiens verden. Hun er især interesseret i samspillet ml. kommunikation, formidling og det naturvidenskabelige, hvilket også afspejles i hendes forfatterskab og yderligere arbejde. Siden 2017 har Signe Høgslund arbejdet med at forbedre og tilrettelægge biologiuddannelsen på Århus Universitet på både bachelor- og kandidatniveau, og har været med til at udforme en ny mentorordning. Høgslunds baggrund vidner om en alsidighed og har givet hende kompetencer inden for biologi, filosofi, formidling og undervisning, hvilket også afspejles i hendes værker.
I 2018 udkom bogen ‘Liv grundbog i biologi’, der er skrevet af Signe Høgslund i samarbejde med kollegaen Niels Høgslund. Med biologibogen ønsker de to forfattere, at skabe en sammenhængende fortælling om biologien og alle dens grundbegreber med udgangspunkt i evolutionen og livets historie. Liv er skabt til biologiundervisningen på gymnasieniveau. Signe Høgslund er desuden medforfatter til bogen Nuup Kangerlua, der beretter om klimaforandringerne i Arktis set fra forskernes perspektiv. Igen er livet i centrum, og de konsekvenser som klimaforandringerne har for det. Bogen fås på både dansk, engelsk og grønlandsk.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Grundbog i biologi
  af Niels Høgslund & Signe Høgslund
  547,95 kr.

  Den nye ‘Liv grundbog i biologi’ tager udgangspunkt i, hvad liv egentlig er. Med afsæt i evolutionsteorien gør de to forfattere Niels og Signe Høgslund biologi til en sammenhængende fortælling om livet på Jorden, og undervejs flettes de relevante, faglige kernebegreber ind, og er med til at give læseren en mere organisk og omfattende forståelse af biologien og evolutionen.Liv er en biologibog, der tør stille de store spørgsmål og kaste lys over evolutionsbiologi fra et anderledes perspektiv. Igennem dens kapitler behandles centrale emner fra evolutionsteorien. Biologibogen beretter om, hvordan selve livet opstod, og stiller spørgsmålstegn ved, hvad der adskiller os som levende væsener fra andre organismer. Er vi i virkeligheden rumvæsener, eller er alle livsformer et tilfældigt resultat af et stort gen-lotteri? Kunne livet og alle levende væsener, som os, have set helt anderledes ud? Emner, der alle er centreret omkring begrebet liv, og derfor hedder den nye grundbog i biologi Liv. Ydermere indeholder den nye biologibog Test din forståelse?-opgaver, der er med til at aktivere læseren. Desuden findes bogens mange figurer på lru.dk/liv. Her kan du allerede nu se et prøvekapitel fra Liv.

 • - Exploring an Arctic fjord
  af Peter Bondo Christensen & Signe Høgslund
  277,95 kr.

  ENGELSK VERSION“De døde rødfisk ligger der stadig, gabende og med øjnene hængende ud af hovedet. De ligger spredt i vandet og oven på de hvide isskosser, der fylder fjorden foran gletsjerfronten.Holdet i helikopteren fortsætter ind over gletsjeren, og de ser tydeligt store ændringer i tre søer, der er inddæmmet af isen langs randen af Narsap Sermia.”Intet andet sted i verden er klimaforandringerne så tydelige som i Arktis. Men hvad betyder ændringerne for den arktiske natur og for de mennesker, der lever i og af naturen?Grønlands Klimaforskningscenter har gennem de sidste ti år intensivt undersøgt Nuup Kangerlua, der også kaldes Godthåbsfjorden. Deres indsats betyder, at Nuup Kangerlua er den bedst undersøgte arktiske fjord i verden.Her fortæller vi om centrets arbejde og highlighter noget af den enorme mængde viden, der er resultatet af ti års forskning i fjorden.Det handler om det usynlige liv, der er grundlaget for hele økosystemet i Nuup Kangerlua, hvordan gletsjerne er afgørende for mængden af fisk i fjorden, havisens rolle som kuldioxidpumpe, masser af torsk, 30 ton hvaler og et liv på havbunden, de færreste forestiller sig.Velkommen til forskernes arbejdsplads og deres jagt efter ny viden om Nuup Kangerlua.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.