Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Knivmorderen Mickey Borgfjord Larsen havde netop startet sin bil, da en bombe sprængte ham i småstykker, d. 17. september 2003, foran Glostrup Hospital. To år senere blev den dengang 32-årige Lennart Elkjær, der ikke blot var krigsminister i Bandidos, men også Mickeys tidligere bedste ven, idømt livstid for drabet. Han har hele tiden nægtet at have noget med sagen at gøre. Lige indtil nu. Dette er historien om Lennart, fortalt af både ham selv, hans venner og familie. Det er historien om, hvordan en ellers normal knægt steg til tops Ballerups underverden, blev optaget i Bandidos under rockerkrigen, og om, hvordan drabet på rockeren Karate Claus og et cigarettyveri, gjorde ham og Mickey til dødsfjender. Det er historien om drabet på Mickey Borgfjord Larsen, efterforskningen, retssagen og de otte år, Lennart nu har afsonet i Vridsløselille Statsfængsel. Og det er historien om Bandidos set indefra, fortalt af både Lennart og andre af klubbens topfolk, med en hidtil uset åbenhed.ANMELDERNE SKREV"Overraskende god og velskrevet bog, der både beskriver rockeren Lennarts hårde opvækst og hvordan han kommer med i Bandidos. Der er mange afsløringer om hvordan rockerklubben fungerer, og medforfatteren skriver i sine egne kapitler også historierne om bl.a. rockerne Karate-Claus og Mickey Larsen, som får deres skæbne flettet sammen med Lennarts. Der er også et godt og afslørende kapitel om dengang Bandidos kom til Danmark, om rockerkrigen og om politiets efterforskning af det mord, som danner den røde tråd i bogen. Dybdegående og reflekterende bog om rockere i DK!"- Saxo.com
PÅ GRÆNSEN er en øjenåbnende, forargende og underholdende historie om et utraditionelt politiliv bag kulisserne i KØBENHAVNS LUFTHAVN. Som veteran fra den navnkundige Uropatrulje mavelandede JOHNNY ROBIN JØRGENSEN i lufthavnen i 1992, på nederste hylde i politiets hierarki. Men han fandt ud af, at man kan gøre den største forskel, der hvor ingen andre gider at være. Han blev en del af den SPECIALENHED I POLITIET, som forvaltede den stramme danske udlændingepolitik i et pivåbent EU. Han blev ekspert i at profilere illegale immigranter og MENNESKESMUGLERE. Han spottede falske pas og papirer. Og fik dyb indsigt i de ofte groteske forhold bag de tonede ruder på DANMARKS MÅSKE VIGTIGSTE POLITISTATION. Bogen er skrevet i samarbejde med journalist Søren Baastrup, der står bag flere true crime-bestsellere.
Benny Frederiksen var 24 år og politibetjent på prøve, da han en mørk aften i oktober 1980 blev første mand på gerningsstedet i den bestialske sag om drabet på en af Simon Spies’ tidligere morgenbolledamer, Michelle Anderson. Det blev begyndelsen på den røde tråd i et politiliv, som kom til at handle om kunsten at hverve hemmelige meddelere og opklare sager om alt fra skjulte hashtunneler på Christiania til Snapchatdrabet i Gentofte. Gennem 40 år perfektionerede Benny sit talent for at få den danske underverden i tale, og i sin erindringsbog tager han læseren med på en enestående rejse gennem nyere kriminalhistorie, fra Uropatruljen til Rejseholdet og afdelingen for organiseret kriminalitet.Mellem de grumme og alvorlige kriminalsager tegner Benny Frederiksens også et farverigt og fascinerende portræt af en tid i dansk politi, som ikke er mere. Han knappede sin første uniform i en tid, hvor cheferne var veteraner fra krigens tid, der havde siddet i koncentrationslejr og ordnede politiforretninger bevæbnet med porter og cigar. Han var ung betjent med moderigtigt overskæg, dengang uniformen var en livsstil, og en rigtig politimand ikke sjældent havde tre-fire forliste ægteskaber på samvittigheden. Og han ser tilbage på sin tid i Uropatruljen og Rejseholdet, hvor han fik venner for livet og opklarede ”sine” største sager sammen med de bedste efterforskere i faget; blandt andet mordet på 12-årige Mia, der rystede Danmark; Sonay-drabet, Danmarks første store sag om æresdrab; og det store våbenkup på Antvorskov Kaserne.
De var top og bund i Hells Angels.Den ene kendt fra medierne som Stein Baggers livvagt, på trapperne med en bog om sit liv. Den anden degraderet til prøvemedlem i AK81, idømt druk- og stofforbud på ubestemt tid.Men de var brødre. Indtil den ene hoppede af.I dag er ingen af dem længere med i Hells Angels. Den ene er gået til Bandidos. Den anden er gået til politiet og lever i et vidnebeskyttelsesprogram.Exit Hells Angels er en insider-beretning om det kortvarige, men skæbnesvangre parløb mellem Brian Sandberg og eksrockeren kendt som MFP. Om støttegruppen AK81, hvis opstart de begge var en del af. Om den københavnske bandekrig, hvor den ene var general og den anden frontsoldat, bevæbnet med kølle og pistol. Og om den store retssag og efterspillet i Hells Angels, der drev Sandberg i armene på Bandidos.
En kok gør et uhyggeligt fund. I kælderen under et københavnsk spisested ligger liget af en 18-årig pige. Bundet, pint og kvalt ihjel. Hun er blevet dræbt natten til den 4. juni 1990. Midt under pinsekarnevallet. Lige om hjørnet fra opgangen, hvor hun bor med sin mor, far og bror. I hjertet af Pisserenden, Københavns bohemekvarter, der tiltrækker hovedstadens kunstnere, journalister og intellektuelle. Den myrdede pige kendte flere af dem fra sin stamcafé, Sabines Cafeteria. Hun kendte dem også bedre, end hendes familie og vennerne fra gymnasiet vidste.Som nyansat i drabsafdelingen på Politigården står vicekriminalkommissær Ove Dahl med sin karrieres hidtil sværeste sag. På gerningsstedet peger sporene både på had, hævn og begær som mulige motiver, og i en hemmelig dagbog dukker ukendte sider af den dræbte piges liv op.Journalist Søren Baastrup rekonstruerer i denne bog en af de mest myteomspundne mordgåder i nyere dansk kriminalhistorie. Et drab, der blev et sår på sjælen i Indre By. Et drab, der føjede sig til en bølge af uopklarede kvindedrab i tiden omkring 1990 og trækker tråde helt op til vor tid. Forfatteren møder venner, familie, efterforskere og mistænkte, alt sammen for at komme nærmere et svar på spørgsmålet: Hvem myrdede Stine Geisler?
Den 30. april 2023 sluttede Lizette Risgaards over 40 år lange liv i den danske fagbevægelse. Det var ikke med hendes gode vilje.Enden på Lizette Risgaards formandskab i Fagbevægelsens Hovedorganisation kom efter historier i medierne om, at hun skulle have chikaneret en række unge mænd. Det var – og er – hun meget uenig i. Der er sagt og skrevet meget om Lizette Risgaard og hendes særprægede og til tider tumultariske karriere. Om hvordan hun kom til tops i fagbevægelsen, og hvorfor hun så brat måtte forlade den. Det her er hendes version.LIZETTE RISGAARD, født 1960 i Kalundborg, er uddannet kontorassistent og Master in Public Administration fra Copenhagen Business School. Hun er tidligere næstformand for LO (2007-2015) og formand for LO (2015-2018). Hun stod bag fusionen mellem LO og FTF og blev i 2019 den første formand for FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation. En post, hun i 2023 måtte forlade efter beskyldninger om upassende opførsel.Bogen er skrevet i samarbejde med journalist Søren Baastrup.
EXIT SANDBERG er historien om Brian Sandberg, fra han blev suspenderet fra Hells Angels, til han blev sparket ud af Bandidos. Det er historien om storbyrockerens møde med provinsklubben og sandheden om, hvordan en natlig chat med en ung kvinde kunne koste ham rygmærket. Det er også historien om nye tider i den danske underverden. Om den indre strid i Bandidos og rockerklubbens præsident, Kokken, der skyr offentligheden. Om den skrøbelige våbenhvile i den københavnske bandekrig og de nye magtfulde grupper. Og om nogle af de pæne forretningsmænd, der er involveret i rockernes forretninger.
I sommeren 1981 forsvinder 23-årige Else Marie fra den lille jyske by Ry. To måneder senere bliver hendes skelet fundet i et krat.Drabet på Else Marie er blot et af mange på unge kvinder og piger i slutningen af 1970’erne og begyndelsen af 80’erne, der stadig er uopklarede. Og noget tyder på, at samme gerningsmand står bag flere af dem.Den nyere danmarkshistorie er fuld af mystiske mord. Pårørende, der mangler svar. Vidner, der ikke føler sig hørt. Mistænkte, der hverken er renset eller straffet. Og mærkværdige spor, der ikke giver mening.I en faktabaseret, spændingsmættet true crime-fortælling går journalist og forfatter Søren Baastrup bag mysteriet om Else Marie og 11 andre drabssager uden opklaring.
En kok gør et uhyggeligt fund. I kælderen under et københavnsk spisested ligger liget af en 18-årig pige. Bundet, pint og kvalt ihjel. Hun er blevet dræbt natten til den 4. juni 1990. Midt under pinsekarnevallet. Lige om hjørnet fra opgangen, hvor hun bor med sin mor, far og bror. I hjertet af Pisserenden, Københavns bohemekvarter, der tiltrækker hovedstadens kunstnere, journalister og intellektuelle. Den myrdede pige kendte flere af dem fra sin stamcafé, Sabines Cafeteria. Hun kendte dem også bedre, end hendes familie og vennerne fra gymnasiet vidste. Som nyansat i drabsafdelingen på Politigården står vicekriminalkommissær Ove Dahl med sin karrieres hidtil sværeste sag. På gerningsstedet peger sporene både på had, hævn og begær som mulige motiver, og i en hemmelig dagbog dukker ukendte sider af den dræbte piges liv op. Journalist Søren Baastrup rekonstruerer i denne bog en af de mest myteomspundne mordgåder i nyere dansk kriminalhistorie. Et drab, der blev et sår på sjælen i Indre By. Et drab, der føjede sig til en bølge af uopklarede kvindedrab i tiden omkring 1990 og trækker tråde helt op til vor tid. Forfatteren møder venner, familie, efterforskere og mistænkte, alt sammen for at komme nærmere et svar på spørgsmålet: Hvem myrdede Stine Geisler?
NY UDGAVE MED NYT ISBN ER UNDER FORBEREDELSEPernille Harder – pigen, der ville være verdens bedste fodboldspillerGlem Nicklas Bendtner, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel. Danmarks mest succesfulde fodboldspiller hedder Pernille. Hun er kåret til årets spiller i både Sverige og Danmark, scorede for nylig to mål i og vandt den tyske pokalfinale med sit nye hold, Wolfsburg, og blev i foråret udtaget til UEFA’s Champions League Allstar-hold. I sommeren 2017 var hun stjernen på det danske kvindelandshold, der deltog ved EM i Holland – Og vandt sølv! Bogen ’Pernille Harder – pigen, der ville være verdens bedste fodboldspiller’ er historien om Pernille fra Tulstrup i Midtjylland. Hende den mærkelige, der ikke gad lege med dukker og ride på heste. Hende, der i begyndelsen var nødt til at spille med drengene, fordi der ikke var nok spillere til et pigehold. Og endte med at blive en af verdens bedste.Det er historien om både Penilles privatliv og karriere som professionel fodboldspiller, om at tro på sig selv og gøre det, man har lyst til, selvom alle de andre gør noget andet – rigt illustreret og skrevet til de mange 10-12-årige piger, der har Pernille som idol.FAN- OG IDOLBOG OM DANMARKS BEDSTE KVINDELIGE FODBOLDSPILLER
Mads Timm var 15 år, da de ringede fra Manchester United. Han var 17, da han fik debut i Champions League. Han trænede med Roy Keane og talte om smykker med Ronaldo. Men Mads Timm var ikke glad. Han blev ked af tilværelsen som professionel, og han blev træt af at spille fodbold.RØD DJÆVEL er en uortodoks sportsbiografi om den største fodboldstjerne, Danmark aldrig fik. Om en rødhåret dreng fra Odense, der blev håndplukket af Alex Ferguson til en fremtid i Manchester United. Om verdens største klub oplevet indefra, oppefra og ned. Om det dekadente liv som ung fodboldmillionær, i frit fald mellem småforbrydere og escortpiger. Om at ramme bunden i et ungdomsfængsel. Og om vejen hjem, til superligaen og landsholdet, hvor det gik op for Mads Timm, at noget er råddent på fodboldens førsteklasse.
De var top og bund i Hells Angels. Den ene kendt fra medierne som Stein Baggers livvagt, på trapperne med en bog om sit liv. Den anden degraderet til prøvemedlem i AK81, idømt druk- og stofforbud på ubestemt tid. Men de var brødre. Indtil den ene hoppede af. I dag er ingen af dem længere med i Hells Angels. Den ene er gået til Bandidos. Den anden er gået til politiet og lever i et vidnebeskyttelsesprogram. EXIT HELLS ANGELS er en insiderberetning om det kortvarige, men skæbnesvangre parløb mellem Brian Sandberg og eksrockeren kendt som MFP. Om støttegruppen AK81, hvis opstart de begge var en del af. Om den københavnske bandekrig, hvor den ene var general og den anden frontsoldat, bevæbnet med kølle og pistol. Og om den store retssag og efterspillet i Hells Angels, der drev Sandberg i armene på Bandidos.
Historien om storsvindleren Amanda Jacobsen fortalt af hendes bodyguard. Amanda Jacobsen blev anholdt af politiet d. 8. marts 2011, sigtet for at have begået bedrageri for over 138 millioner kroner. Den danske direktør for det internationale cateringfirma Gate Gourmet havde da i årevis på både skræmmende og fascinerende vis snydt og løget sig til et luksusliv, der stadig er omgærdet af stor mystik. Hun boede i en af Danmarks dyreste boliger, samlede på sportsvogne og styrede udadtil en blomstrende virksomhed med hård hånd. Indadtil kæmpede hun for at skjule sin fabrikerede fortid, et hemmelighedsfuldt forhold til sin chef og hvor alle pengene i virkeligheden stammede fra. Det lykkedes ikke, og kostede hende til sidst jobbet, pengene, en fængselsstraf – og hendes mand livet. HENRIK BRAMSBORG er en af Danmarks mest erfarne og bedst uddannede, private livvagter. Han var i knap tre år sikkerhedschef og bodyguard for Amanda Jacobsen, og en af dem der kom tættest på hende, mens svindlen toppede. Nu fortæller han med udgangspunkt i sig selv historien om både sit og Amanda Jacobsens ekstreme liv og fælles skæbne – og løfter sløret for, hvorfor der måske er meget mere gemt under overfladen, end politiet endnu har fundet ud af.
PIRATJÆGER er historien om danske marinesoldaters kamp mod pirater ved Afrikas Horn – fortalt af en af de mænd, der på allernærmeste hold oplevede de fem år, kampagnen varede. Henrik Monggaard Christensen var som kaptajnløjtnant og taktisk koordinator med til at planlægge og udføre de danske missioner mod somaliske sørøvere i havet ud for Somalia. I denne bog løfter han sløret for sin version af den danske piratindsats – som han oplevede den fra forsædet i en Lynx-helikopter. Han fortæller om træningen og udvælgelsen af mændene, der skulle bemande de danske skibe og helikoptere. Om de nervepirrende missioner med frømændene og om tilfangetagelsen af pirater. Om hvordan Danmarks usynlige elitestyrke i Adenbugten ofte følte, at danske politikere og medier gik mere op i at sikre stemmer og læsere end i at redde piraternes danske gidsler. Og om hvordan Henrik Monggaard Christensen til sidst mistede grebet om sit eget liv i sit forsøg på at redde andres.For første gang kommer vi tæt på gidseldramaet om den danske familie på sejlbåden Ing – og på befrielsen af sømændene Søren og Eddy den dag i april 2013, hvor redningsaktionen var tæt på at gå grueligt galt.
DEN 18. MARTS 2003 sneg to aktivister sig ind på Christiansborg og angreb Anders Fogh Rasmussen. Med rød maling.Få dage senere blev Frank Martinsen ringet op af Politiets Efterretningstjeneste og håndplukket til et job i livvagternes a-kæde. De næste fire år levede han som en skygge bag Fogh, klar til at beskytte landets ultimative VIP. Med alle midler.Dette er historien om en rod fra Kalundborg, der som ung betjent blev optaget i Politiets Aktionsstyrke og deltog i nogle af 90’ernes heftigste politiaktioner. Om knivskarp træning og endnu skarpere operationer. Om opstarten af Gamma 21, det hemmelige team bag statsministeren. Om det pres, terrortruslen lagde på de folk, der bevogtede Fogh dag og nat. Og om hvordan Frank Martinsen til sidst mistede grebet om sit eget liv i sit forsøg på at beskytte statsministerens.
Dette er den redigerede udgave af bogen Bedrag på 1. klasse - om Storsvindleren Amanda Jacobsen, der i 2011 blev sigtet for at svindle sin arbejdsgiver for 120 millioner kroner.Bogen er redigeret, da Amanda Jacobsen sagsøgte forlaget og forfatterne - idet hun mente, at dele af bogen var usand. Forlaget og forfatterne indgik forlig og dette er den reviderede version.Bogen fortæller ikke blot lidt om Amandas skæbne, men også om hvorledes hendes sikkerhedschef og livvagt, Henrik Bramsborg, endte hos hende og familien.
Jeg var 11, da min mor strammede tørklædet om mit hår.12, da mine forældre sendte mig på genopdragelse i Marokko.16, da de giftede mig bort til en voksen mand.Og 17, da jeg blev mor.Men jeg nægtede at leve en kuet kvindes liv.MIT INDRE ATLAS er en barsk, men også inspirerende historie om en rebelsk pige fra Roskilde, der ikke passede ind i sine forældres marokkanske glansbillede. Halima El Abassi fortæller om sin stjålne barndom i en familie fuld af forbud, skam og sanktioner. Om mulighederne, livet ikke byder en indvandrerpige, hvis hun bliver for dansk. Om kærlighedens ringe kår i et arrangeret ægteskab. Og om en forrykt skilsmisse, som truede Halima under jorden og sendte hende ud på en altomsluttende personlig nedtur.HALIMA EL ABASSIS historie er på en gang smertelig og forsonende – og den giver håb til den næste generation af danske piger og kvinder med anden etnisk baggrund, der har retten til at bestemme selv.
EXPECT NO MERCY: En rockers erindringer af Lennart Elkjær og Søren Baastrup er en biografi fra Bandidos rockeren Lennart Elkjær, fortalt fra hans topsikrede celle i Vridsløse Statsfængsel.I bogen fortæller Lennart om hvordan han blev uofficiel leder af Ballerups underverden, om hvordan han blev optaget i Bandidos midt i rockerkrigen, og om hvordan ham og hans tidligere bedste ven, Mickey Borgfjord, pludselig blev dødsfjender.Bogen forklarer også mordet på Mickey, der d. 17. september 2003 blev sprængt i stykker, da han startede sin bil foran Glostrup Hospital. Lennart fik livstid for dette mord.Derudover, fortæller Lennart også om livet i fængsel, om fire børn og fire ægteskaber, og om hans troskab til den kriminelle verden.Gateway /title /head body center h1 502 Bad Gateway /h1 /center /body /htmlSøren Baastrup (f. 1975) er uddannet journalist fra Danmarks journalisthøjskole.Han har tidligere bl.a. været chefredaktør på månedsmagasinet FHM og udviklingsredaktør i Benjamin Media.I dag er han forfatter og freelancejournalist.Søren Baastrup har tidligere bl.a. skrevet den kritikerroste "Bedrag på 1. klasse" (2011) om storsvindleren Amanda Jacobsen
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.