Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kontaktperson er en håndbog til nuværende og kommende kontaktpersoner i socialpsykiatrien, samt til deres ledere, undervisere og supervisorer. Den er oplagt som lærebog på uddannelsesinstitutioner inden for sociale, sundhedsfaglige og pædagogiske områder. Bogen kan med fordel læses af alle med interesse for relationsarbejde, for sindslidelser og for faglig kvalificering af det særlige arbejdsvilkår, det er at være der med og for mennesker, der har brug for støtte.Som kontaktperson træder man ind i en verden, der på utallige måder centrerer sig om menneskelig eksistens – man træder ind i et job, der på en gang er komplekst, udfordrende og meget betydningsfuldt. Et job, der kræver refleksion over egen faglighed og metoder.Bogen tilbyder gennem stemmer fra praksis og forskellige teorier et indblik i syv uundgåelige og vigtige aspekter af kontaktpersonsarbejdet:1. Hverdagens små og store samtaler2. Mikrohandlinger – at have øje for det store i det små3. At genforbinde sig med verden4. Afhængighed – at bruge eller at misbruge5. Dokumentation af det pædagogiske arbejde6. Dilemmaer7. At passe på sig selvBogen insisterer på kompleksitet og nuancer, samtidig med at den tilbyder anvendelige redskaber og praksisnære ideer til brug i det daglige arbejde som kontaktperson.Solveig Roepstorff og Lisette Valter er psykologer, der gennem en årrække har arbejdet som udviklingskonsulenter, terapeuter, coaches, supervisorer, undervisere samt lavet debriefinger inden for socialpsykiatri og psykiatri. De er begge videreuddannede inden for systemisk, narrativ og eksistentiel tænkning og praksis.Video: Interview med bogens forfattere
Vi ved i dag, at det er vores egen adfærd og livsstil, der har presset klodens klimasystemer i en grad, så vi nu står i en global nødsituation. Og vi ved, at det vil kræve radikale ændringer i den måde, vi lever, arbejder og bor på, at bremse den alvorlige udvikling.Hvorfor fortsætter de fleste af os alligevel vores liv, som om intet var hændt?Netop fordi vi er mennesker, forklarer psykolog Solveig Roepstorff i denne nye bog, som beskriver den vifte af automatiske reaktioner og adfærdsmønstre, som nyheder om klodens tilstand aktiverer i os, og som– desværre – får os til at gøre alt andet end at handle.I en blanding af indsigter fra internationale studier, klimaaktivister, klientcases og refleksioner, forfatteren selv blev tvunget til at gøre sig, da klimakrisens alvor pludselig kom tæt på, viser denne bog, hvordan optimistiske pointer fra klimapsykologien kan bruges til at løfte os selv og hinanden ud af bekymring og apati og ind i det handlende fællesskab, der kan redde både vores verden og os selv.
Vi ved i dag, at det er vores egen adfærd og livsstil, der har presset klodens klimasystemer i en grad, så vi nu står i en global nødsituation. Og vi ved, at det vil kræve radikale ændringer i den måde, vi lever, arbejder og bor på, at bremse den alvorlige udvikling.Hvorfor fortsætter de fleste af os alligevel vores liv, som om intet var hændt? Netop fordi vi er mennesker, forklarer psykolog Solveig Roepstorff i denne nye bog, som beskriver den vifte af automatiske reaktioner og adfærdsmønstre, som nyheder om klodens tilstand aktiverer i os, og som– desværre – får os til at gøre alt andet end at handle.I en blanding af indsigter fra internationale studier, klimaaktivister, klientcases og refleksioner, forfatteren selv blev tvunget til at gøre sig, da klimakrisens alvor pludselig kom tæt på, viser denne bog, hvordan optimistiske pointer fra klimapsykologien kan bruges til at løfte os selv og hinanden ud af bekymring og apati og ind i det handlende fællesskab, der kan redde både vores verden og os selv.
Klimaforandringerne vil radikalt forandre verden, som vi kender den. Hvorfor fortsætter de fleste af os alligevel vores liv, som om intet var hændt? 'Netop fordi vi er mennesker', forklarer psykolog Solveig Roepstorff i denne tankevækkende bog, som beskriver den vifte af automatiske reaktioner, adfærdsmønstre og tilstande, som nyheder om klodens tilstand aktiverer i os, og som - desværre - får os til at gøre alt andet end at handle. I en blanding af indsigter fra internationale studier, klimaaktivister, klientcases og refleksioner, forfatteren selv blev tvunget til at gøre sig, da klimakrisens alvor pludselig kom tæt på, viser denne bog, hvordan optimistiske pointer fra klimapsykologien kan bruges til at løfte os selv og hinanden ud af bekymring og apati og ind i et meningsfuldt, aktivt fællesskab i arbejdet for en grønnere fremtid. Uanset hvilken rolle, grøn omstilling spiller i dit liv - om du er beslutningstager eller klimabevidst borger, formidler, forælder eller underviser - er KLIMAPSYKOLOGI nødvendig og inspirerende læsning.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.