Bag om Kontaktperson
Kontaktperson er en håndbog til nuværende og kommende kontaktpersoner i socialpsykiatrien, samt til deres ledere, undervisere og supervisorer. Den er oplagt som lærebog på uddannelsesinstitutioner inden for sociale, sundhedsfaglige og pædagogiske områder. Bogen kan med fordel læses af alle med interesse for relationsarbejde, for sindslidelser og for faglig kvalificering af det særlige arbejdsvilkår, det er at være der med og for mennesker, der har brug for støtte.
Som kontaktperson træder man ind i en verden, der på utallige måder centrerer sig om menneskelig eksistens – man træder ind i et job, der på en gang er komplekst, udfordrende og meget betydningsfuldt. Et job, der kræver refleksion over egen faglighed og metoder.
Bogen tilbyder gennem stemmer fra praksis og forskellige teorier et indblik i syv uundgåelige og vigtige aspekter af kontaktpersonsarbejdet:
1. Hverdagens små og store samtaler
2. Mikrohandlinger – at have øje for det store i det små
3. At genforbinde sig med verden
4. Afhængighed – at bruge eller at misbruge
5. Dokumentation af det pædagogiske arbejde
6. Dilemmaer
7. At passe på sig selv
Bogen insisterer på kompleksitet og nuancer, samtidig med at den tilbyder anvendelige redskaber og praksisnære ideer til brug i det daglige arbejde som kontaktperson.
Solveig Roepstorff og Lisette Valter er psykologer, der gennem en årrække har arbejdet som udviklingskonsulenter, terapeuter, coaches, supervisorer, undervisere samt lavet debriefinger inden for socialpsykiatri og psykiatri. De er begge videreuddannede inden for systemisk, narrativ og eksistentiel tænkning og praksis.
Video: Interview med bogens forfattere
Vis mere