Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Tarjei Vesaas

Bøger af Tarjei Vesaas

Tarjei Vesaas blev født den 20. august 1897 i Telemark og døde den 15. marts 1970 på Rikshospitalet i Oslo. Han var bedst kendt for sine mange romaner, noveller, digte og skuespil. Vesaas var en af ​​de vigtigste forfattere i Norden i det 20. århundrede. Han skrev blandt andet fortællende prosa, poesi og drama, som er blevet oversat til flere sprog. Hans forfatterskab var til dels præget af modernisme, hvor hans mest kendte værker består af Fuglane (1957) og Ice Castle (1963). I 1964 modtog han som den første nordmand Nordisk Råds litteraturpris. Han oprettede en begavelse for præmiepengene. Afkastet fra legatet udgør prissummen i Tarjei Vesaas' debutantpris, der hvert år uddeles til årets bedste unge debutant i skønlitteratur. Prisen uddeles af Forfatterforeningens litterære råd.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Tarjei Vesaas
  221,95 kr.

  "Tarjei Vesaas har skrevet den bedste norske roman nogensinde." Karl Ove Knausgård, New York Times"Mesterværk." Weekendavisen"Læs, læs, læs." Politiken 6 hjerterNu med efterord af Judith HermannTarjei Vesaas (1897-1970) var den største norske forfattere i anden halvdel af det tyvende århundrede, og den første nordmand som fik Nordisk Råds Litteraturpris.Romanen Fuglene fra 1957, der regnes for hans mesterværk, handler om Mattis, tusten eller tossen, ham der ikke er som de andre, men som oplever verden på en intuitiv måde hvor alting får karakter af hemmelighedsfulde tegn. Han oplever det som et lille mirakel når der kommer et sneppetræk over huset. Han kan tyde fuglenes sprog, sneppen skriver små breve til ham med næb og kløer. Mattis stiller livets store spørgsmål, som ingen kan svare på. Og når det tordner låser han sig inde på dasset fordi han er bange for at dø.I det lille bygdesamfund er Mattis ringeagtet og ensom, på en måde spærret inde i sig selv og sat uden for fællesskabet, børnene råber efter ham og kalder ham en tosse. Han kan ikke passe et arbejde og bor sammen med sin søster, Hege, som forsørger dem ved at strikke trøjer. Hans største triumf oplever han da to piger samler ham op på en holm i søen, hvor han har søgt tilflugt fordi hans plimsoller af en båd har taget vand ind. Da han ror de to ind til købmanden, kan han vise de lokale at han godt kan være sammen med nogen som respekterer ham som den han er. Lykken var kommet til ham på en nøgen holm, uden noget varsel.En dag får Hege den idé at Mattis kan være færgemand og ro folk over søen. Og han ror frem og tilbage, men der er ikke en sjæl at se før skovhuggeren Jørgen en dag dukker op. Det ender med at skovhuggeren flytter ind i deres lille hus, og Hege blomstrer op, mens Mattis føler sig mere udenfor end nogensinde. En dag tager han ud på søen, han har en plan og vil udfordre skæbnen.Fuglene handler om at udtrykke det som ikke kan udtrykkes. Mattis er tossen som åbner døren ind til det uudsigelige.

 • af Tarjei Vesaas
  167,95 - 186,95 kr.

  »Is-slottet er i enhver forstand et eventyrligt nordisk mesterværk.« – Jørgen Johansen, Berlingske ★★★★★★ »Is-slottet er den vildeste roman, jeg har læst i årevis.« – Nanna Goul, Information »Noget af det mærkeligste, uroligste og fineste, jeg længe har læst.« – Klaus Rothstein, Weekendavisen »Is-slottet er en læseoplevelse ud over det sædvanlige.« – Mai Misfeldt, Kristeligt Dagblad ★★★★★ ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎ – Politiken »How simple this novel is. How subtle. How strong. How unlike any other. It is unique. It is unforgettable. It is extraordinary.« – DORIS LESSING »Den bedste bog jeg har læst i mit liv.« – Helle Helle TARJEI VESAAS (1897-1970) var den største norske forfatter i det tyvende århundrede sammen med Knut Hamsun og fik som den første nordmand NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS for romanen IS-SLOTTET i 1964. IS-SLOTTET handler om et venskab mellem to piger, Siss og Unn. Da Unns mor dør flytter Unn til bygden og bor hos sin moster. I skolen møder hun Siss, som hun inviterer hjem til sig og inde på værelset bag en lukket dør lægger Unn op til at hun vil fortælle Siss noget, en hemmelighed, som dog forbliver usagt. IS-SLOTTET er en roman om spirende følelser, om at være alene og fremmed i verden, om at være barn og stå på tærsklen til en voksende bevidsthed, og om det mørke grænseland i sindet hvor mange kræfter, drømme og drifter kæmper om magten.

 • af Tarjei Vesaas
  221,95 kr.

  Vårnat foregår i løbet af en enkelt nat. Hallstein og Sissel er søskende og bor i et afsidesliggende hus, og denne lyse forårsnat skal de være alene hjemme. Men pludselig banker det på døren og udenfor står en familie og beder om husly da deres bil er gået i stå. Blandt dem er der en kvinde som skal føde. Og en kvinde som er stum og ikke kan gå..Neden for bakken holder bilen som familien kom i, afdanket og livløs, og indeni sidder en kvinde som efter sigende hverken kan tale eller gå. Hun ligner en farlig fugl som sidder i et sikkert bur. Men ikke mere sikkert end at hun kan gribe fat i den som kommer for nær. »Kom nærmere, kom herind og stå ikke der i regnen,« siger hun til Hallstein. »Du kan vel se at jeg sidder her som en fange. Han lystrede, åbnede bildøren og krøb ind. Der lugtede fra den slukkede motor. Udslukt og dødt. Den farlige indespærrede fugl krøb sam­men.Den fremmede familie bærer på store konflikter, og de kommer efterhånden op til overfladen så de unge mennesker konfronteres med de voksnes problemfyldte verden som afspejler det moderne menneskes ensomhed. Men midt i kaoset møder begge også den første, spirende kærlighed og får en fornemmelse af hvad den byder på af fryd og fare.Vårnat er et drama, et lille kammerspil om fødsel og død, had og kærlighed.Bogen er dramatiseret for teater og filmatiseret.“Jeg kender ingen andre forfattere der skriver som Vesaas. Visse passager i hans romaner er beslægtet med litteraturens stream-of-consciousness. Men i modsætning til meget af den traditionelle stream-of-consciousness-skrivekunst er Vesaas’ prosa aldrig tæt eller tung, men hurtig, dynamisk, med sætninger der af og til nærmest knitrer som elektriske gnister. Og Vårnat minder lidt om en Bergmanfilm eller et teaterstykke af Pinter. Det er som om hver eneste del af den er et ildevarslende mysterium, og Vesaas fastholder denne gådefulde stemning helt frem til slutningen.” Adam, Goodreads

 • af Tarjei Vesaas
  117,95 kr.

 • af Tarjei Vesaas
  107,95 kr.

 • af Tarjei Vesaas
  117,95 kr.

  The Boat in the Evening is the last book by the acclaimed Norwegian writer Tarjei Vesaas. On its publication in Scandinavia it was quickly acclaimed as the culmination of Vesaas's work, and placed its author for the third time among the finalists for the Nobel Prize. A crane colony arrives at its breeding ground to play out a delicately drama that ends with the rarelyobserved ceremony of the ritual dance. All is observed by a transfixed child who has frozen into his background and become a piece of nature himself, "e;a pale tussock in a windcheater"e;. In The Boat in the Evening the author, with a kind of cinematic impressionism, voyages back to episodes from childhood, adolecence and maturity as well as making speculative forays into the unknown. Unfolding in a series of delicate sketches that record the changing moods of human experience, The Boat in the Evening is at once pervaded by a sense of melancholy and a sensuous appreciation of nature. A profound and beautiful book, it is the summation of a literary artist's firsthand experience and observation of rural life - of landscape and people.

 • af Tarjei Vesaas
  127,95 kr.

  A new edition of what is commonly seen as the legendary Norwegian writer's masterpiece. Siss and Unn are new friends - so new that they have spent only one whole evening in each other's company. But so profound is that evening that when Unn inexplicably disappears Siss's world is shattered. Siss's struggle with her fidelity to the memory of her friend and Unn's fatal exploration of the strange, terrifyingly beautiful frozen waterfall that is the Ice Palace are described in prose of a lyrical economy that ranks among the most memorable achievements of modern literature. Tarjei Vesaas is regarded as one of the finest writers ever to have come out of Scandinavia - he is notable for having been nominated for the Nobel Prize three times and has been considered one of the greatest prose stylists never to have won. Nevertheless, his reputation is secure and growing all the time. Peter Owen has long considered The Ice Palace to be the greatest work ever to have come from his publishing house, which boasts seven Nobel Prize winners on its list.

 • af Tarjei Vesaas
  117,95 kr.

  Romanen Fuglene fra 1957, der regnes for Vesaas’ mesterværk, handler om Mattis, tusten eller tossen, ham der ikke er som de andre, men som oplever verden på en intuitiv måde, hvor alting får karakter af hemmelighedsfulde tegn. Han oplever det som et lille mirakel, når der kommer et sneppetræk over huset. Han kan tyde fuglenes sprog, sneppen skriver små breve til ham med næb og kløer, og Mattis stiller livets store spørgsmål, som ingen kan svare på. I det lille bygdesamfund er Mattis ringeagtet og ensom. Han kan ikke passe et arbejde og bor sammen med sin søster, Hege, som forsørger dem ved at strikke trøjer. Hans største triumf oplever han, da to piger samler ham op på en holm i søen, hvor han har søgt tilflugt, fordi hans plimsoller af en båd har taget vand ind. Da han ror de to ind til købmanden, kan han vise de lokale, at han godt kan være sammen med nogen, som respekterer ham, som den han er. En dag får Hege den idé, at Mattis kan være færgemand og ro folk over søen. Og han ror frem og tilbage, men der er ikke en sjæl at se, før skovhuggeren Jørgen en dag dukker op. Det ender med, at skovhuggeren flytter ind i deres lille hus, og Hege blomstrer op, mens Mattis føler sig mere udenfor end nogensinde. En dag tager han ud på søen, han har en plan og vil udfordre skæbnen.”Tarjei Vesaas har skrevet den bedste norske roman nogensinde: Fuglene. Den er helt vidunderlig; prosaen er så simpel og så subtil, og fortællingen så rørende, at den ville have været regnet blandt de store klassikere fra det sidste århundrede, hvis den havde været skrevet på et af de store sprog.” – Karl Ove Knausgård, New York Times”Tarjei Vesaas’ mesterværk – oversat fra nynorsk til smukt dansk af Jannie Jensen og Arild Batzer – har højde, dybde og vingefang, et eviggyldigt eksistentialistisk ensomhedsstudie, der bekræfter det gamle ord om, at én tåbe kan spørge om mere, end ti vise kan svare på.” – Klaus Rothstein, Weekendavisen

 • af Tarjei Vesaas
  168,95 kr.

  Tarjei Vesaas (1897-1970) var en af de største norske forfattere i det tyvende århundrede, og den første nordmand som fik Nordisk Råds Litteraturpris. Romanen Fuglene fra 1957, der regnes for hans mesterværk, handler om Mattis, tusten eller tossen, ham der ikke er som de andre, men som oplever verden på en intuitiv måde hvor alting får karakter af hemmelighedsfulde tegn. Han oplever det som et lille mirakel når der kommer et sneppetræk over huset. Han kan tyde fuglenes sprog, sneppen skriver små breve til ham med næb og kløer. Mattis stiller livets store spørgsmål, som ingen kan svare på. Og når det tordner låser han sig inde på dasset fordi han er bange for at dø.I det lille bygdesamfund er Mattis ringeagtet og ensom, på en måde spærret inde i sig selv og sat uden for fællesskabet, børnene råber efter ham og kalder ham en tosse. Han kan ikke passe et arbejde og bor sammen med sin søster, Hege, som forsørger dem ved at strikke trøjer. Hans største triumf oplever han da to piger samler ham op på en holm i søen, hvor han har søgt tilflugt fordi hans plimsoller af en båd har taget vand ind. Da han ror de to ind til købmanden, kan han vise de lokale at han godt kan være sammen med nogen som respekterer ham som den han er. Lykken var kommet til ham på en nøgen holm, uden noget varsel.En dag får Hege den idé at Mattis kan være færgemand og ro folk over søen. Og han ror frem og tilbage, men der er ikke en sjæl at se før skovhuggeren Jørgen en dag dukker op. Det ender med at skovhuggeren flytter ind i deres lille hus, og Hege blomstrer op, mens Mattis føler sig mere udenfor end nogensinde. En dag tager han ud på søen, han har en plan og vil udfordre skæbnen.Fuglene handler om at udtrykke det som ikke kan udtrykkes. Mattis er tossen som åbner døren ind til det uudsigelige.»Mesterværk. Tarjei Vesaas' Fuglene er et eviggyldigt eksistentialistisk ensomhedsstudie, der bekræfter, at én tåbe kan spørge om mere, end ti vise kan svare på.« Klaus Rothstein, Weekendavisen »Tarjei Vesaas has written the best Norwegian novel ever, “The Birds” — it is absolutely wonderful, the prose is so simple and so subtle, and the story is so moving that it would have been counted amongst the great classics from the last century if it had been written in one of the major languages.« Karl Ove Knausgård, New York Times

 • af Tarjei Vesaas
  147,95 kr.

  Vårnat foregår i løbet af en enkelt nat. Hallstein og Sissel er søskende og bor i et afsidesliggende hus, og denne lyse forårsnat skal de være alene hjemme. Men pludselig banker det på døren og udenfor står en familie og beder om husly, da deres bil er gået i stå. Blandt dem er der en kvinde som skal føde. Og en kvinde som er stum og ikke kan gå.Den fremmede familie bærer på store konflikter, og de kommer efterhånden op til overfladen, så de unge mennesker konfronteres med de voksnes problemfyldte verden som afspejler det moderne menneskes ensomhed. Men midt i kaosset møder begge også den første, spirende kærlighed og får en fornemmelse af hvad den byder på af fryd og fare.Vårnat er et drama, et lille kammerspil om fødsel og død, had og kærlighed.“Tarjei Vesaas’ roman om bristefærdig ungdom går rent ind.” – Jyllands-Posten ⭐️⭐️⭐️⭐️“Nogle romaner lever på det dramatiske plot. Andre fænger med den stille psykologiske dissektion. Tarjei Vesaas’ ’Vårnat’ gør begge dele, i usædvanlig grad.” – Politiken ❤️❤️❤️❤️❤️”Tarjei Vesaas fortryllede og dødsensfarlige vårnat er et vidunderligt sted at være” – InformationTarjei Vesaas (1897-1970) er en af 1900-tallets største norske forfattere. Han skrev både romaner, noveller, skuespil og digte, men det er prosaen, som er mest kendt og anerkendt. I 1964 fik han Nordisk Råds litteraturpris for romanen Is-slottet, der sammen med romanerne Vårnat (1954) og Fuglene (1957) er hovedværker i forfatterskabet.

 • af Tarjei Vesaas
  221,95 kr.

  Vårnat foregår i løbet af en enkelt nat. Hallstein og Sissel er søskende og bor i et afsidesliggende hus, og denne lyse forårsnat skal de være alene hjemme. Men pludselig banker det på døren og udenfor står en familie og beder om husly, da deres bil er gået i stå. Blandt dem er der en kvinde som skal føde. Og en kvinde som er stum og ikke kan gå. Den fremmede familie bærer på store konflikter, og de kommer efterhånden op til overfladen så de unge mennesker konfronteres med de voksnes problemfyldte verden, som afspejler det moderne menneskes ensomhed. Men midt i kaosset møder begge også den første spirende kærlighed og får en fornemmelse af hvad den byder på af fryd og fare. Vårnat er et drama, et lille kammerspil om fødsel og død, had og kærlighed. Tarjei Vesaas (1897-1970) er en af det tyvende århundredes største norske digtere, og den som oftest er blevet nævnt i forbindelse med Nobelprisen. Vesaas er en eksistentiel modernist som balancerer mellem det konkrete og mystiske, det hverdagslige og metafysiske.

 • af Tarjei Vesaas
  147,95 kr.

  Is-slottet handler om et venskab mellem de to piger Siss og Unn. Da Unns mor dør, flytter Unn til bygden og bor hos sin moster. I skolen møder hun Siss, som hun inviterer hjem til sig, og inde på værelset bag en lukket dør lægger Unn op til, at hun vil fortælle Siss noget – en hemmelighed, som dog forbliver usagt.Is-slottet er en roman om spirende følelser, om at være alene og fremmed i verden, om at være barn og stå på tærsklen til en voksende bevidsthed og om det mørke grænseland i sindet, hvor mange kræfter, drømme og drifter kæmper om magten.”Det er en isnende, ja, chokerende oplevelse at læse nordmanden Tarjei Vesaas roman Is-slottet (…) En gådefuld, fortryllende roman om ukendte længsler, ensomhed og naturens kraft. (…) Is-slottet er den vildeste roman, jeg har læst i årevis.” – Nanna Goul, Information”(…) Tarjei Vesaas kan beskrive et eksistentielt sneskred, så det drøner i kroppen. Hvad er det Unn gerne vil, men ikke kan fortælle sin nye veninde Siss? Det får vi aldrig at vide, og hemmeligheden bliver derfor et ildevarslende afsæt for en besættende roman om venskab og sorg.” – Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten ***** ”(…) den bedste bog, jeg har læst i mit liv.” – Helle Helle Tarjei Vesaas (1897-1970) er en af 1900-tallets største norske forfattere. Han skrev både romaner, noveller, skuespil og digte, men det er prosaen, som er mest kendt og anerkendt. I 1964 vandt han Nordisk Råds litteraturpris for Is-slottet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.