Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Bøger af Thorkild Olsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Thorkild Olsen, Thilde Westmark, Dorte Nissen, mfl.
    189,00 - 197,95 kr.

    I bogen præsenterer 12 forfattere deres erfaringer og oplevelser med narrativ praksis. Forfatternes fortællinger kan inspirere læseren i forhold til eget arbejde samt give idéer til, hvordan man helt konkret kan arbejde inden for en narrativ tilgang. Bogen repræsenterer bredde og dybde i det narrative arbejde og belyser praksis inden for områderne: - narrative samtaler med voksne- narrative samtaler med børn og deres familier- narrativ gruppeterapi- narrativ pædagogisk-psykologisk praksis- narrativ organisationspsykologi- narrativ coaching. Bogens forfattere er alle praktikere inden for det psykologiske arbejdsfelt og har alle beskæftiget sig med den narrative tilgang igennem flere år. Bogens redaktører er begge psykologer og har med antologien ønsket at bidrage til at synliggøre narrativ praksis og invitere til dialog om praksisfeltet. Bogen henvender sig til psykologer, konsulenter, studerende og andre, der er interesseret i den anvendte del af den narrative tilgang, og som søger inspiration og indsigt i en praksistilgang i vækst.

  • - Ledelses- og læringsfilosofi under forandring
    af Thorkild Olsen & Frederikke Larsen
    237,95 - 287,95 kr.

    Mange ledere oplever et krydspres i deres hverdag. Villighed og kunnen er ikke nok – krav om vilkår, regler og procedurer trænger sig på. Der er både et Vil et Kan og et Skal i spil ude i organisationerne. Thorkild Olsen og Frederikke Larsen giver her et bud på, hvordan der kan arbejdes praktisk med disse Vil, Kan og Skal, så robustheden opbygges og resignationen og rundtossetheden holdes fra døren. Med fokus på Det kendte, Det nye og Det næste er bogen bygget op omkring tre overordnede ledelses- og læringsfilosofier med et teoretisk og metodisk afsæt i det systemiske, det narrative og det anerkendende. Bogen henvender sig til ledere, konsulenter, studerende og alle andre, der praktiserer eller interesserer sig for ledelse, kommunikation og organisationsudvikling.

  • - Kom ind i kampen!
    af Thorkild Olsen
    43,94 kr.

    Anerkendelse på arbejdspladsen har haft sin tid. Det er det indtryk, man får, når man læser om medarbejdere, der er blevet anerkendelsesjunkier. Hvor der tidligere var for lidt, er der åbenbart for meget nu. Men det nytter ikke noget at give efter for denne tendens, for vi kommer ikke uden om anerkendelse, når ønsket er trivsel, selvværd, læring og udvikling. Anerkendelse – Kom ind i kampen! giver fornyet luft til anerkendelse som begreb anvendt i professionelle sammenhænge. Gennem tre meget forskellige afsnit – en fortælling, et metodekapitel og nogle erfaringer – giver bogen adgang til en forståelse af anerkendelse som begreb og værktøj. Anvendt rigtigt er anerkendelse forudsætningen for udviklingen af unikke arbejds- og læringsmiljøer.Se en lille film om forfatteren og bogen.Læs mere om forfatteren, Thorkild Olsen.

  • - 15 bud på nødvendig organisatorisk forandring
    af Søren Frimann, Lone Hersted, Steen Hildebrandt, mfl.
    327,95 kr.

    Når organisationer udfordres af foranderlighed, usikkerhed og kompleksitet, er der behov for nye forståelsesrammer at lede ud fra.NYE TENDENSER I ORGANISATION OG LEDELSE rummer 15 kapitler, der belyser og beskriver en række aktuelle tendenser og deres ledelsesmæssige og organisatoriske implikationer, herunder frisættelse, samskabelse, vilde problemer, bæredygtighed, globalt forvalterskab, resonansfællesskaber, regenerative organiseringer og meget mere.Hvilket nyt lederskab er nødvendigt, når man skal arbejde med frisættelse? Hvordan organiseres det nødvendige samarbejde på tværs af afdelinger og fagligheder, når komplekse problemer skal håndteres? Hvordan leder man i det hele taget en bæredygtig organisationsudvikling?Det er bare nogle af de perspektiver, du får relevante og inspirerende bud på i denne antologi, der er skrevet af forskere fra bl.a. universiteter og professionshøjskoler. NYE TENDENSER I ORGANISATION OG LEDELSE er målrettet ledelsesuddannelserne, især grundmodulet ’Organisation, udvikling og samskabelse’ på diplomuddannelsen i ledelse, men henvender sig til alle, der beskæftiger sig med ledelse både i praksis og i forsknings- og uddannelsesverdenen.

  • - Et systemisk og narrativt syn på forandring
    af Thorkild Olsen & Genlæst af Frederikke Larsen
    222,95 kr.

    Hvis man vælger at kalde en bog Sproget er ikke gratis, er sproget allerede i udgangspunktet udnævnt til at være et aktiv, der i sit virke kan tilføre værdi eller koste dyrt. Sproget er Thorkild Olsens udvalgte medie, der forbinder alle elementer i denne bog. Det lyder banalt, men i dette tilfælde er sproget såvel filosoffens og teoretikerens virkningskvant som forfatterens, underviserens og konsulentens virkemiddel. Thorkild Olsens overbevisning: at kommunikation, der sætter vilkår for en selv og andre, skal forløses sprogligt. Det er en udfordring af de store i stil med: beskriv farver med farver. Eller tal med tal."Gør vi det godt nok?" er omdrejningspunktet for Thorkild Olsen, der ud over en helt ny artikel i bogen sammenfatter nogle af sine mest markante artikler gennem de sidste ti år om kommunikation, identitet og organisation i kompleksitetens tidsalder.Sproget er ikke gratis udfordrer de gængse opfattelser af dilemmaer og paradokser mellem planlægning, styring og kontrol på den ene side og management med anerkendelse og tillid på den anden side. Artiklerne konfronterer gældende paradigmer ved at diskutere og præsentere alternativer. Ambitionen er at give læseren mulighed for at læse sig ind i stoffet og tilbyde en supplerende genlæsning, der perspektiverer det omfattende materiales potentiale.

  • - Et systemisk og narrativt syn på forandring - genlæst af Frederikke Larsen
    af Thorkild Olsen
    277,95 kr.

    Sproget er ikke gratis. Derfor skal det være sin vægt værd i guld. Når vi nu har chancen for at sige hinanden noget, skulle vi så ikke gøre det værd at lytte efter? "Gør vi det godt nok?" er omdrejningspunktet for Thorkild Olsen, der ud over en helt ny artikel i bogen sammenfatter nogle af sine mest markante artikler gennem de sidste ti år om kommunikation, identitet og organisation i kompleksitetens tidsalder. Bogen udfordrer de gængse opfattelser af dilemmaer og paradokser mellem planlægning, styring og kontrol på den ene side og management med anerkendelse og tillid på den anden side. Artiklerne konfronterer gældende paradigmer ved at diskutere og præsentere alternativer. Ambitionen med bogen er at give læseren mulighed for at læse sig ind på stoffet og tilbyde en supplerende genlæsning, der perspektiverer det omfattende materiales potentiale. Bogen henvender sig til alle, der arbejder med ledelse, organisationsudvikling og professionelle samtaleforløb.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.