Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Vagn Predbjørn Jensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Vagn Predbjørn Jensen
  63,94 - 92,95 kr.

  Den aldrende kunstmaler Christian Lyngsaa har stadig en ambition om at skabe det værk, der skal sikre hans kunstneriske ry. Vi følger ham under arbejdet en enkelt dag i klip mellem fortid og nutid, mens han ser tilbage på sin tilværelse. På modstandskampen under den tyske besættelse, på kærlighedslivet og den katastrofe, der ramte hans ægteskab, og på venskabet med den dæmoniske Hugo.Romanen ”En af dagene” udkom første gang i 2000.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med ”Tårnet i Atlantis”.

 • af Vagn Predbjørn Jensen
  46,95 - 92,95 kr.

  I en landsby i marsken i Sønderjylland ånder alting tilsyneladende fred og ro. Men Danmark er besat af tyskerne, og tingene er ikke altid, som de giver sig ud for at være. Lars er en følsom, fantasifuld og eftertænksom lille dreng, der har svært ved at forstå de voksnes verden. For ham er de tyske soldater og genfærdet på kirkegården lige virkelige. Krigen og den barske natur smitter af på menneskene, begivenhederne går deres gang, og Lars’ barndom bliver ikke af den lykkeligste slags.Vagn Predbjørn Jensens roman ”Det sunkne land” udkom første gang i 1988.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med ”Tårnet i Atlantis”.

 • af Vagn Predbjørn Jensen
  63,94 - 92,95 kr.

  Anden verdenskrig nærmer sig sin afslutning, mens de allierede tropper rykker tættere og tættere på en lille sydtysk landsby. Her er stort set alle mænd indkaldt til krigen, og byens befolkning består næsten udelukkende af kvinder og børn. Med tre mødre og deres tre børn som fortællere ser Vagn Predbjørn Jensen i romanen ”Stendyret” nærmere på et totalitært system fra et lavt perspektiv – og på nogle vidt forskellige holdninger til nazismen og dens fald.”Stendyret” udkom første gang i 2002.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med ”Tårnet i Atlantis”.

 • af Vagn Predbjørn Jensen
  63,94 - 73,95 kr.

  ”Havet omkring Jorden” indeholder syv spændende noveller, der i tid strækker sig over to hundrede år, men som alligevel har det til fælles, at de handler om danskere, der på hver deres vis må forholde sig til havet som naturmagt og som en kraft i deres eget sind.Bogen udkom første gang i 1990.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med ”Tårnet i Atlantis”.

 • af Vagn Predbjørn Jensen
  63,94 - 73,95 kr.

  Trods store ydre forskelle og en social afgrund, der skilte dem ad, var der ikke langt mellem digteren Carsten Hauch og forbryderen Ole Kollerød. De besad begge kunstneriske og intellektuelle evner og de var fælles om en tragisk livsførelse. De måtte begge tage livtag med skæbnen, og de fik først hul igennem til deres kunstneriske udfoldelse, efter dramatiske begivenheder havde ført dem tæt på døden.”Frosten i hjertet” er en historisk, biografisk roman om kunst og forbrydelse og om forbindelsen mellem de to begreber. Bogen udkom første gang i 1986.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med ”Tårnet i Atlantis”.

 • af Vagn Predbjørn Jensen
  46,95 kr.

  En decemberdag i år 1900 forsvinder tre mænd sporløst fra fyret på den lille klippeø Eilean Mor langt ude i Atlanterhavet. De efterlader en gådefuld logbog, der blandt andet indeholder optegnelser om en voldsom storm, som ikke er observeret andre steder.”Tårnet i Atlantis” bygger på virkelige hændelser. Det er en roman om sære livsskæbner, om naturkræfter, ensomhed og fortidens magt. Bogen udkom første gang i 1983.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med ”Tårnet i Atlantis”.

 • af Vagn Predbjørn Jensen
  73,95 - 92,95 kr.

  Året er 1886, og den unge Kirsten skal snart begynde at tjene i præstegården. Her bor Morten, som næsten er hendes kæreste. Men da de unges kærlighed bliver opdaget, bliver Kirsten tvunget ud af sit sydfynske hjemsogn og kommer i stedet til Hjortø. I København opgiver Morten teologien og begynder at læse til læge, og hjemme i sognet lever præsten med en stor hemmelighed, som han deler med sin kone. Kirsten bliver senere gift med en fiskersøn og mor til en broget børneflok – og imens vokser det moderne Danmark frem og danner baggrundstæppe for fortællingen.Vagn Predbjørn Jensens slægtsroman ”Strømme” udkom første gang i 2004.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med ”Tårnet i Atlantis”.

 • - Johannes V. Jensen og Himmerland
  af Vagn Predbjørn Jensen
  63,94 kr.

  Udadtil tog den danske forfatter og nobelprismodtager Johannes V. Jensen gennem hele livet afstand fra sin familie, dens livsanskuelse og sin fødeegn. Nogle ting fortav han, og andre omdigtede han, så de stemte overens med det billede, han ønskede at vise offentligheden af sig selv.Men hvorfor var hans forhold til familien og især faderen så kompliceret? Hvilke oplevelser havde han med sig hjemmefra? Og hvorfor var hans far spiritist?De spørgsmål søger Vagn Predbjørn Jensen at besvare med biografien ”Dyrlægens Johannes”, der udkom første gang i 1996.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med ”Tårnet i Atlantis”.

 • af Vagn Predbjørn Jensen
  73,95 kr.

  I en lille sydtysk kur- og badeby ligger Pension Hipfel. Det tidligere pensionat er efter krigen blevet forvandlet til et logi for boligløse. Mens de allierede har overtaget styringen med det udbombede Tyskland, og nazi-spidserne stilles for retten i Nürnberg, fortæller de elleve beboere på Pension Hipfel på skift om den skæbne, der har bragt dem til pensionatet. Vi møder bl.a. en jødisk mand, en SS-læge, en nazists elskerinde og en ung kvinde, der må sørge for sin søster.Romanen ”Glasvæggene” udkom første gang i 1998.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med ”Tårnet i Atlantis”.

 • - Erindringer
  af Vagn Predbjørn Jensen
  63,94 - 92,95 kr.

  Den danske forfatter Vagn Predbjørn Jensen voksede op i en lille by ved Vadehavet og havnede under den tyske besættelse på den forkerte side på grund af farens arbejde. I erindringsbogen ”Parentesen” fortæller han om opholdet i nazitidens Tyskland, om hjemkomsten til Danmark og om årtiers skam, mens han prøver at forstå, hvorfor hans forældre traf det valg, de gjorde.Vagn Predbjørn Jensen nåede at færdigskrive sine erindringer før sin død i efteråret 2006. Bogen udkom første gang i 2007.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med ”Tårnet i Atlantis”.

 • af Vagn Predbjørn Jensen
  63,94 - 92,95 kr.

  På befrielsesdagen den 5. maj 1945 møder vi tolv personer, der alle har en dramatisk og skæbnesvanger historie at fortælle. De tolv historier er vidt forskellige, men er alligevel filtret ind i hinanden.”Regnskab”, der er en selvstændig fortsættelse til romanen ”Strømme”, er både en spændingsroman, en slægtssaga og en fortælling om perioden fra 1925 til 1950, hvor det danske samfund forandrede sig voldsomt. Bogen udkom første gang i 2005.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med ”Tårnet i Atlantis”.

 • - Kortfattede essays
  af Vagn Predbjørn Jensen
  63,94 kr.

  Vagn Predbjørn Jensens ”Glimt” er en samling kortfattede essays om en række vidt forskellige emner. Tanker om tilstande og fænomener veksler med naturbeskrivelser, erindringer går hånd i hånd med iagttagelser af aktuelle begivenheder, og humor og alvor følges ad. Teksterne er blevet til i løbet af ét år – fra juni 2004 til juni 2005. Bogen udkom første gang i 2006.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med ”Tårnet i Atlantis”.

 • af Vagn Predbjørn Jensen
  63,94 kr.

  En ung kvinde, Laura Tønder Lund, ligger på sit dødsleje og gør regnskab over sit korte liv. Hun har både intellektuelle og kunstneriske talenter, men det miljø, hun er vokset op i, og en nervøs lidelse har umuliggjort, at hun selv har kunnet udfolde sig som kunstner. Der har været to mænd i hendes liv. Den ene har forladt hende, og den anden er Hans Christian Andersen, som hun har gjort til sin protegé. Ham har hun hjulpet frem i håbet om, at han vil blive en stor digter, der kan virkeliggøre alt det, hun ikke selv formåede. Han er blevet hendes livs projekt. Men vil projektet lykkes?Den historiske roman "Isblomsten" udkom første gang i 1995.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med "Tårnet i Atlantis".

 • af Vagn Predbjørn Jensen
  36,95 kr.

  Skystriber svæverforan en blegblå himmel,og blommer fylder min mundmed smagen af byger og sol.Hvorfor denne dæmpede lykke,skønt dyrearter bli’r dræbt,og depoter fyldes med giftgas?Er det netop, fordi en mikrobekan puste min lykke omkuld?Vagn Predbjørn Jensens "Den truede lykke" indeholder 17 korte digte, der er blevet til i sommerens sydlandske varme under et ophold på klostret San Cataldo ved Amalfi i Italien. Digtene udkom første gang i 1990.Vagn Predbjørn Jensen (1936-2006) var lærer og forfatter. Han begyndte at skrive i en alder af 19 år, men først i en alder af 44 begyndte han at henvende sig til forlagene med sine tekster. Han debuterede i 1983 med "Tårnet i Atlantis".

 • af Vagn Predbjørn Jensen
  43,94 kr.

  Vi befinder os på Læsø i årene 1652-1722. Man har hugget øens skove ned for helt industrielt at kunne koge salt af havvand. Men i 1652 er det slut. Den sidste saltkedel går ud af mangel på brændsel, og sandflugten sætter ind og ødelægger markerne på den nøgne ø. Øens embedsmænd er en bande slyngler, der snyder og bedrager og udsuger befolkningen. De viger end ikke tilbage for at tænde falske fyr og derved lokke skibe til. Skibene strander så, hvorpå søfolkene bliver dræbt og lasten røvet.Midt i fattigdom og fordærv vokser hovedpersonen Gertrud og hendes plejesøster Hanne op.Begge er forældreløse og bor hos Gertruds bedstemor. Som voksen satser Hanne på magtens mænd, vinder en overgang og taber spillet til sidst, mens Gertrud gennem utrolige ydmygelser og sin store kærlighed til sømanden Havtorn bliver den samlende kraft for øens kvinder. De sørger for samfundets fornyelse. En matriarkalsk kultur. Mændene tager til søs, mens kvinderne styrer alt derhjemme, og gårdene går i de følgende århundreder i arv fra mor til datter.Der er nok af drama og kærlighed på en sikker lokal- og danmarkshistorisk baggrund. Men bogen handler også om vores egen tid. Rovdrift på naturen, miljøkatastrofer, kvindefrigørelse, politisk centralisme og religiøs intolerance – det er der alt sammen!Løv som vinden jager udkom første gang i 1984. Denne udgave er let revideret 2000.

 • af Vagn Predbjørn Jensen
  43,94 kr.

  En mand vender efter fyrre år tilbage til sin barndoms ø. Lars Løgum er tandlæge og på grænsen til sit otium; han ønsker at sælge sin praksis og flytte til Costa del Sol. Hans ægteskab er gået i stykker, og de voksne børn hverken ser eller hører han meget til. Intet binder ham til Danmark.Som stor dreng har han boet på Vigø. Nu vil han besøge øen endnu en gang. Hvad skal han der? Øen er blevet stærkt forandret i de år han har været borte. Men gensynet under et par dages ophold vækker traumatiske erindringer. Om tab, nederlag, uret. Hvad var det der skete dengang efter krigen og besættelsen, som han viger tilbage for at genkalde sig? Og hvor vil hans opgør med fortiden føre ham hen?

 • af Vagn Predbjørn Jensen
  43,94 kr.

  Da husmandens Holger drukner vågner det snævre sønderjyske sogn op af dvalen. Gennem syv sogneboeres synsvinkler lukkes der op for hemmeligheder og fortrængninger inden man kommer til rette med hinanden

 • - roman
  af Vagn Predbjørn Jensen
  211,95 kr.

  Vi er på Sydfyn og året er 1886. Den unge pige Kirsten skal snart tjene i præstegården. Der bor Morten som hun næsten er kæreste med. Men de to unges kærlighed bliver opdaget og Kirsten tvinges bort fra sognet. I protest mod uretten og for at finde trøst i sit eksil på Hjortø søger hun ind i en pietistisk farvet religiøsitet. I København opgiver Morten sine teologiske studier og læser til læge.I Kirstens hjemsogn får præsten stadig sværere ved at leve med en hemmelighed som han deler med sin kone. Og en ung mand ved navn Thormod dukker op og påstår at være præstens søn. Men hvem er egentlig far til Thormod?Kirsten bliver gift med en fiskersøn og mor til en broget børneflok. En bliver kommunist en anden nazist og en tredje nyreligiøs. I baggrunden drager historien forbi som et levende tæppe mens det moderne Danmark bliver til.

 • - roman
  af Vagn Predbjørn Jensen
  67,95 kr.

  I Regnskab møder vi i allerede i første kapitel romanens tolv fortællere. Det sker på befrielsesdagen den 5. maj 1945. En af dem har skjult sig på et loft med en pistol. En ligger dødssyg på et svensk hospital efter et ophold i en koncentrationslejr. En bliver afhentet af frihedskæmpere fordi han var værnemager. En lever i Sverige med falsk identitet. En bliver arresteret fordi han er Gestapo-mand og en har været stikker. Og alle de tolvs liv har været indfiltret i hinanden. Hvordan er disse personer havnet i så ekstreme situationer? Og hvordan bliver deres skæbne fremover? De tolv fortællere er den gamle fisker Jens syv af hans børn og fire personer som står dem nær. Vi møder dem i hver deres tilspidsede situation den 5. maj 1945. Derpå erfarer vi hvordan det kom så vidt og hvad der sker med dem senere. De er som træer hvis rødder er flettet ind i hinanden. Der er så meget de ikke ved. Noget er sket for nylig andet ligger tilbage i deres barndom. Deres mangel på viden og selverkendelse får skæbnesvangre følger både for dem selv og de andre. Personerne lever i et samfund i økonomisk politisk og åndeligt opbrud. Man forsøger sig med nye løsninger: kommunisme nazisme spiritisme og teosofi. I 1940 kommer besættelsen så som den afsluttende katastrofe. Regnskab er både en psykologisk spændingsroman en slægtssaga og en beretning om perioden 1925-50 hvor samfundet gennemgik voldsomme forandringer. Den er en fortsættelse af romanen Strømme der udkom sidste forår men kan læses uafhængigt af denne

 • - roman
  af Vagn Predbjørn Jensen
  36,95 kr.

  Da husmandens Holger drukner vågner det snævre sønderjyske sogn op af dvalen. Gennem syv sogneboeres synsvinkler lukkes der op for hemmeligheder og fortrængninger inden man kommer til rette med hinanden

 • - kortfattede essays
  af Vagn Predbjørn Jensen
  187,95 kr.

  Blandt bogens mange emner kan nævnes: Tornerose, arealfråds, badning i måneskin, Blichers Præsten i Vejlbye, storken som symbol, marskens farver, Sherlock Holmes, en skjult skat på Læsø, pastor Grosbøll, øgenavne i Skagen, tsunamier, et plankeværk i Ribe, geniernes børn, engle, sprogets ødelæggelse, sigøjnere på Islands Brygge, Søren Kierkegaard, humor under nazismen, deja-vu oplevelser, Mona Lisas smil, forurening af planeterne og Danmarks uhensigtsmæssige geografi.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.