Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Investering har ingen alder, og det er aldrig for sent eller for tidligt at komme i gang. Er du begynder i investeringsverdenen, kan det imidlertid være svært at navigere rundt i en verden, som aldrig sover, hvor tal og grafer altid er i bevægelse, og hvor nye termer og fremmede begreber jævnligt dukker op. Det er en verden, hvor du let kan tabe overblikket i mængden af information, og hvor de muligheder og risici, der løbende opstår, nemt bliver overset.Bogen beskæftiger sig udelukkende med langsigtet investering i aktier, obligationer og investeringsbeviser for frie midler på det regulerede marked i Danmark. Udgangspunktet for investering er at opnå økonomisk gevinst. Du får et overblik over og en overordnet forståelse for investeringsverdenen, så du føler dig tilstrækkeligt klædt på til at kunne gå i gang i det tempo, der passer dig, med en erkendelse af, hvilke midler du kan tåle at investere, hvilken risikoprofil du har, og hvor lang tidshorisont du investerer med.Forfatternes formål med bogen er, på baggrund af egne erfaringer, at åbne døren til investeringsverdenen, som på mange måder kan virke svært tilgængelig. Men de videregiver også nogle af de ”dos and don’ts”, der er forbundet med at investere som begynder. De ved, hvordan det føles at være begynder i investeringsverdenen. De ved, hvilke usikkerheder og udfordringer du står over for som ny investor, og de har en grundig indsigt i de forhold, du skal være opmærksom på, og de forbehold du skal have, når du vil begynde at investere. Bogen er således inspireret af deres egen rejse fra usikre til selvsikre investorer. De repræsenterer deres egen målgruppe, og har derfor skrevet den bog, de selv havde brug for, da de gik i gang med at investere.Bogen henvender sig til dig – mand og kvinde, ung og gammel – der gerne vil i gang med at investere men ikke ved, hvor du skal begynde. Den er skrevet ud fra en overbevisning om, at alle kan lære at investere deres penge. Investering behøver nemlig ikke være svært, og det behøver ikke være forbeholdt de få. Du skal blot starte med at investere din tid og sætte dig grundigt ind i markedet.Chefstrateg Tine Choi Danielsen fra Danske Bank har læst og udtalt sig om bogen:“‘Klar – Parat – Investér’ er en glimrende og fagligt velfunderet bog for begynderen, der vil i gang med at investere. Forfatterne kommer i et letforståeligt sprog rigtig godt rundt om det, man har behov for at vide, og rammer en fin balance ift. at få det væsentligste med.”Forord af Tom Hougaard, Investor/daytrader og kommentator i Millionærklubben på Radio24syv.
Denne bog handler om værdien forbundet med at gentænke og aflære. Den amerikanske psykolog og bestsellerforfatter Adam Grant undersøger gentænkningens svære kunst: at lære at forholde sig skeptisk til sine egne meninger og have et mere åbent sind over for andres. Vi opfatter normalt intelligens som evnen til at tænke og lære, men i vores hastigt omskiftelige verden har evnen til at gentænke og aflære måske endnu større betydning. Alt for mange af os foretrækker i dagligdagen bekvemmeligheden og trygheden forbundet med at have faste overbevisninger frem for ubehaget forbundet med at tvivle. Vi opfatter uenighed som en trussel mod vores ego i stedet for en mulighed for at lære. Vi omgiver os med personer, som er enige i vores konklusioner, når vi i virkeligheden burde foretrække dem, der udfordrer vores tankeprocesser. Den globale pandemi har tvunget os alle sammen til at revurdere vores antagelser om sundhed og sikkerhed; adskillige eksempler på politibrutalitet har udfordret de fleste af os i forhold til vores personlige ansvar for at bekæmpe racisme; og mange mennesker fra hele det politiske spektrum har mobiliseret deres egne synspunkter og værdier og/eller desperat forsøgt at overtale andre til at ændre deres. Intelligens er ikke nogen kur – den kan i virkeligheden være en forbandelse: Forskningen viser, at jo mere intelligent man er, jo sværere er det for en at opdatere sine overbevisninger. I Tænk igen opfordrer Adam Grant os ved hjælp af dristige idéer og stringent evidens til at slippe de synspunkter, der ikke længere gavner os, og til at forankre vores identitet i fleksibilitet snarere end i tåbelig konsistens. Han viser bl.a., hvordan en førende international debattør vinder diskussioner, hvordan en sort musiker overtaler hvide racister til at opgive hadet, hvordan en vaccinehvisker overtaler vaccine-modstandere til at få vaccineret deres børn, og hvordan han selv har lokket fans af Yankees til at heppe på Red Sox.
Denne bog viser, hvordan trænere, ledere, talentudviklere og -koordinatorer m.m. sikrer, at talentfulde unge sportsudøvere kan indfri deres potentiale, uden at det bringer deres motivation og mentale sundhed i fare. En ny generation kræver en ny vinkel på talentudvikling.Bæredygtig talentudvikling sætter miljøet i centrum. Fordi et stort fællesskab motiverer, og fordi man ikke med reel sikkerhed kan forudsige, hvem der ender med at blive gode. Gode miljøer er designet, så atleterne bevarer motivationen længst muligt. Fordi det tager lang tid at blive god, og fordi målet er at skabe senioreliteatleter. Gode miljøer stræber efter højst mulig kvalitet. Vi danskere kommer aldrig til at slå kineserne på træningsmængde, og i Danmark har vi et system og nogle værdier, der giver os en unik position til at udvikle høj kvalitet. Gode miljøer består af meningsfulde processer for atleterne. Mange bliver ikke verdensmestre, og sporten skal også skabe dannede unge mennesker, der oplever mening og værdi i deres tilværelse generelt.Bogen bygger på en solid forsknings- og værdibaseret talentudviklingsfilosofi, der sætter miljøet i centrum og har hjertet på rette sted. Den præsenterer 20 klare strategier og præcise anbefalinger til, hvordan man kan sikre de mest helhedsorienterede og menneskelige rammer for udvikling af senioreliteudøvere, så de ikke brænder ud eller bliver demotiverede, før de når eliteniveauet.Filosofien retter fokus mod mentalt stærke og sunde atleter, der trives og kan håndtere modgang. Den sætter spot på bæredygtige veje til verdenseliten, hvor psykologisk tryghed, omsorg, videndeling og varm ledelse spiller en stor rolle. Og den understreger vigtigheden i at udvikle organisationen og ikke at fravige filosofien, selv når kortsigtede resultater frister.Bogen henvender sig til trænere, ledere og talentudviklere i klubber, forbund og kommuner, til studerende på højere læreanstalter eller på træneruddannelser, til talentkoordinatorer og ledere på skoler, og til alle, der er optaget af at støtte unge mennesker i at nå deres ambitioner indenfor sport, men også indenfor musik, kunst, uddannelse og erhvervslivet, hvor man i stigende grad lader sig inspirere af sporten.
12 hudløst ærlige fortællinger fra 12 vidt forskellige mænd med vidt forskellige liv. Mændene fortæller om deres liv, og den krise der forandrede det. Og de giver de manderåd, de selv kunne have ønsket sig. Det er ikke kun en bog om terapi, men om mænd, som tager ansvar og gør det, der skal til for at skabe den forandring, de ønsker sig. En forandring til mere indre fred, mere kærlighed og en ny og bedre balance i tilværelsen.For hvad gør man som voksen mand, når livet gør ondt, og man har lært, at store drenge ikke græder? At stærke mænd med styr på karrieren ikke går ned. At voksne mænd ikke søger hjælp? Mange går i hulen, finder måske en løsning og kommer videre så godt, som de nu kan.Hvad skal der til, når alt det, man har lært, ikke virker, og man stadigvæk er ked af det? Eller i tvivl? Er blevet forladt? Eller ikke rigtig kan mærke noget? Og hvor går man hen, når ens kone eller venner ikke ved, hvordan de skal hjælpe? Og er man som mand stadig maskulin, når man rækker ud og har brug for en at tale med?Hjælpen kan komme mange steder fra, men den skal som regel komme udefra. Det er sjældent, vi kan løse udfordringerne alene.Her er inspiration til, hvordan du, som mand, kan komme videre med dit liv.
Utroskab er for langt de fleste mennesker det største kærlighedssvigt overhovedet. Denne bog handler om, hvordan du kan komme igennem utroskab.Uanset om du lige har opdaget din partners utroskab, om du har fået den lidt på afstand, eller om du måske selv har været utro, så vil denne bog hjælpe dig med at forstå, hvordan utroskaben kunne ske.For langt de fleste medfører utroskab i parforholdet en alvorlig krise, men en affære kan være netop det, som får jer til at se på jer selv og jeres forhold udefra. Dermed kan I finde ud af, hvad utroskaben handler om, og om I er villige til at gøre det, der skal til for at redde kærligheden – eller om det er tid til at gå hver til sit.I kan ikke utroskabssikre jeres parforhold, for utroskab sker også i gode forhold. Kærligheden mellem voksne er sjældent ubetinget, og der er ikke altid kun en skurk og et offer, når det gælder utroskab. Men hvis I er villige til at være nysgerrige i stedet for at fordømme, er det muligt at genskabe tilliden og måske endda udvikle jeres forhold til en endnu stærkere kærlighedsforbindelse med mere intimitet og mere nærhed.Bogen beskriver grundene til utroskab, og hvordan I kan reparere skaderne fra den. Derudover er der også ti fortællinger om utroskab fra alle tre sider: den utro, den forsmåede og elskeren eller elskerinden.
Som forandringsleder oplever hun at være momentant handlingslammet. Hun er frustreret og modløs, for medarbejdere beklager sig. Hvad stiller hun op med deres kritik? Hvad gør hun, når de har ret? Hvad gør hun, når de tager fejl? Hvad gør hun, når hun ikke aner, hvad hun skal gøre? Hun forstår ikke, hvordan det kunne gå så galt, for hun havde jo en plan.Grethe tiltrådte for seks måneder siden stillingen som HR-chef i en finanskoncern, hvor hun er leder for seks mellemledere. Tilsammen har de ansvar for en medarbejdergruppe på 72 ansatte, en blanding af specialister, generalister og kontoruddannede. Topledelsen har i flere år kritiseret HR for at lukke sig for meget om sig selv, og Grethes opgave er at effektivisere HR og skabe en mere forretningsorienteret tilgang. Der er en klar forventning om, at hun hurtigt vil gennemføre en større organisationsforandring i HR.Som erfaren forandringsleder har Grethe en plan. Men alt går galt.Følg Grethes rejse i dette ledelsesmæssige dilemma, hvor et perspektivskifte får hende til at anskue situationen anderledes og skabe rum for forståelse og handling.For optimalt udbytte af bogen anbefaler vi at læse seriens “grundbog”: Introduktion og guide til bogserien LEDELSESHVERDAGE. Den kan gratis downloades som pdf eller købes som bog.Ledelsesserien LEDELSESHVERDAGE har til formål at hjælpe ledere til hurtig forståelse af, refleksion over og løsning af konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen.Bøgerne er skrevet som jeg-fortællinger af en eller flere virkelige eller fiktive ledere. Det muliggør visning af følelser som håb, tvivl, frustration mv., der kan være svære at få greb om i en handlingsorientering – og måske også svære at tale med lederkolleger om af frygt for at virke usikker eller inkompetent. De teoretiske og personbårne indslag har til formål at hjælpe lederen med at skifte perspektiv.Stilen er bevidst provokerende. Hovedpersonen opfører sig i starten usikkert, tvivlende eller handlingslammet for sidenhen at blive klogere og handlingsorienteret, efterhånden som forskellige former for perspektivskifte bundfælder sig.
Bogen er en kritisk samtidssatire, der henvender sig til alle, som forsker eller færdes i arbejdslivet, og som er optaget af dets udvikling. Det er en bog, som tilskynder læseren til at kaste et alvorligt blik på sine egne grundlæggende antagelser om, hvad der er sandt og godt, og som samtidig appellerer til et mere omfattende opgør med tidens mest magtfulde diskurs.I denne medrivende arbejdspladsfortælling kryber alt det, der taler bag om ryggen på os, frem i lyset. Og selv om der er tale om et fiktionsværk, har både begivenhederne og karaktererne udspring i virkeligheden. Kampen om menneskesynet i arbejdslivet er nemlig langt fra fiktiv. Den er rasende virkelig.Julie og Svend er begge i midt fyrrerne og har familier og karrierer. De er veluddannede og succesfulde – og de er venner.Svend arbejder som lærer på et gymnasie, Julie som personaleinnovationskonsulent i en større dansk virksomhed. I hverdagen på jobbet presses de begge for at give efter for et bestemt menneskesyn, der gennemsyrer deres arbejdspladser. Et menneskesyn, som lægger vægt på individets indre potentiale og frigørelse fra snærende, normative bånd, og hvis fortalere uden blusel slynger slogans som ”drøm stort!” og ”tænk positivt!” omkring sig.Mens Julie løbende fristes af de idéer, som dette menneskesyn fostrer, afviser Svend dem konsekvent. I stedet sætter han sin lid til fællesskabets dannende kraft. Det afføder spændinger i Julie og Svends forhold, men giver også en indre konflikt i Julie, som vakler mellem tidens dominerende fortælling om det almægtige individ og sin ven Svends insisteren på menneskets naturlige begrænsninger.Omkring disse to hovedfigurer opruller forfatterne et farverigt og levende persongalleri, som læseren vil genkende fra sit eget arbejdsliv. Der er fx en karakter som Julies chef, der får ChatGPT til at peppe hans præsentationer op med filosofisk tankegods, og en figur som chefens PA, der orkestrerer rænker og magtspil i kulissen, mens kollegerne går til coach og drømmer om at leve autentiske liv. Der er også Svends chef, rektoren, som har kronisk overarbejde for at komme på højde med udviklingen, og svigerinden, som er vild med den nyligt udråbte konges buddhistiske armbånd. Vrimlen af bifigurer iscenesætter både komiske aspekter og triste konsekvenser af det dominerende menneskesyn, en komisk-tragisk dobbelthed, som genfindes på de fleste arbejdspladser.
Som uformel leder uden personaleansvar styrer man ofte projekter, organiserer samarbejder eller leder processer. Pludselig befinder man sig i en gråzone mellem at være leder og medarbejder. Det bryder med den traditionelle måde at tænke ledelse på, og det stiller nogle krav til såvel den uformelle leder som dennes omgivelser. Men det stiller også krav til organisationen og de formelle ledere i forhold til at uddelegere og koordinere opgaver, klæde de uformelle ledere på til opgaven og orientere organisationen ordentligt om forholdet.For at opnå succes som uformel leder og komme i mål med sine projekter eller opgaver er der fem vigtige forhold, man skal være opmærksom på:- Hvad der skal til for at opnå større indflydelse- Hvordan man undgår, at alt hele tiden er til forhandling- Hvordan man træder i karakter og leder både opad, nedad og til siden- Hvad der skal til for at opnå følgeskab fra sine kolleger- Hvorfor forventningsafstemning er helt afgørende.Uformelle lederroller som teamkoordinator, teamleder, projektleder og intern konsulent er stadig så nye funktioner, at der i mange organisationer mangler klare beskrivelser af den enkeltes rolle, opgaver, ansvar og beslutningskompetencer. Det betyder langt hen ad vejen, at rollen som uformel leder bliver overladt til en løbende forhandling i organisationen.Bogen viser, hvordan man undgår de værste faldgruber i skiftet fra at være kollega til at være uformel leder. Den kommer ind på emner som ledelsesmandatet, autoritet, magt og gennemslagskraft, forventningsafstemning, følgeskab og motivation, ledelse opad, udad og nedad, feedback og kommunikation samt tidsadministration.Bogen henvender sig bl.a. til:- projektledere, der har svært ved at få sine kolleger til at levere det aftalte- teamledere, der finder det udfordrende at lede sine kolleger i hverdagen- teamkoordinatorer, som er usikre på deres mandat.Og selvom du hverken er formel eller uformel leder, er der god inspiration at hente i bogen, for vi bedriver alle ledelse i vores liv hver eneste dag.
”Fantastiske forandringer” lyder både kækt og måske en smule provokerende. For forandringer kan både være træls, forstyrrende og nogle gange spild af tid. Alligevel slår forfatterne et slag for, at forandringer er fantastiske. Især når man selv er med til at bestemme retning og tempo. Forfatterne kalder det ”nomadeledelse”: At tage et positivt ejerskab for evig tilpasning og udvikling. Det handler om at bevare sin nysgerrighed, ydmyghed og åbenhed, og samtidigt drive sig selv og sin organisation fremad. Også selvom vi sjældent kan se mere end ét skridt frem ad gangen.NOMADELEDELSE er en praktisk guide til at løfte din egen ledelse, så forandringer bliver ufarlige. Bogen er bygget op om nogle konkrete modeller, ledelsesværktøjet Fire & Shield og fire inspirerende cases fra virksomheder, der udøver nomadeledelse i praksis. For når vi bevæger os i kanten af det velkendte, er vi nødt til at høre pionerernes fortællinger. Glæd dig til at blive inspireret af Somera, et 100 % remote marketingbureau, hvor ingen arbejder mere end 25 timer; af MAN Energy Solutions Danmark, som er blevet international frontløber på dekarbonisering. Bliv klogere på, hvordan agile værktøjer har mere end halveret gennemløbstiden i Coloplasts projektafdeling, og hør fortællingen om det personlige lederskab i roccamores ekstreme vækstrejse. Der er ikke tale om superhelteberetninger, men om ærlige fortællinger om at bevæge sig i ukendt land og gøre det, så godt man kan, med de muligheder, der viser sig undervejs.”Vi ser andre organisationer, både indenfor koncernen og i branchen generelt, hvor man ikke har ageret i tide, og de står nu overfor kæmpestore forandringer, hvor de potentielt skal smide den berømte håndgranat. Der kan vi godt høre, at mange af vores ledere og medarbejdere siger: ’Hold op, hvor er det godt, at vi har lavet de her forandringer allerede’.” - Citat fra bogen af Bjarne Foldager, CEO, MAN Energy Solutions DanmarkI en verden i evig forandring er vi og vores organisationer altid på vej. Nomadeledelse handler om at nyde rejsen.
Essensen i den regenerative tilgang er at tilføre liv og vitalitet fremfor at dræne og udpine: Hvordan skaber vi kulturer baseret på livgivende principper? I naturen skaber liv betingelser for mere liv – det design er vi nødt til at lære af i ledelsen af vores organisationer og samfund.Der er ingen tvivl om, at det landskab, ledere i dag skal navigere i, er mere komplekst end nogensinde. Der er heller ingen tvivl om, at økosystemer kollapser sideløbende med, at flere og flere lider af stress og udbrændthed. Det hele hænger sammen, da vi lever i en verden, hvor alt er systemisk forbundet og gensidigt afhængig af hinanden.Denne bog repræsenterer et spændende og banebrydende bud på DNA’et i fremtidens organisationer og samfund. Et bud på, hvordan vi skaber de rette betingelser for regenerative, livgivende virksomheder, hvor både den enkelte medarbejder, organisationen og de økosystemer, alt liv er afhængig af, har de mest optimale betingelser for at trives. Bogen henter inspiration fra biologi, psykologi, sociologi, økonomi, antropologi, neurologi samt metodologier som permakultur, cirkulær økonomi, biofili, biomimetik, cradle to cradle og meget mere. Den går i dybden med flere gennemprøvede værktøjer, giver eksempler på regenerative ledelsesformer og virksomhedsdrift fra det virkelige liv samt giver idéer til personlig praksis, øvelser og faciliteringsteknikker.Selv om vi lever i en kompleks transformationstid, og fremtiden er uvis, tegner der sig et tydeligt billede af udbredelsen af en mere bæredygtig og bevidst forretningsførelse. Og det er mere end bare en tendens – vi er vidne til udviklingen af en ny type organisation, som er i stand til hurtigt at fornemme og reagere på det konstant omskiftelige forretningsklima ved at innovere på områderne for, hvordan og hvorfor den skaber og leverer værdi, og hvordan den såvel internt som eksternt er involveret i sit økosystem af medarbejdere, kunder, leverandører, ressourcer, investorer og miljø.Den slags organisationer giver næring til blomstrende kulturer, samtidig med at de fokuserer på produkter og serviceydelser, der forbedrer samfundet og miljøet.Bogen henvender sig til alle, som ønsker at være en del af den regenerative transformation der, hvor de er: som leder for et team, en startup, en moden virksomhed, en NGO, en multinational koncern, et byområde eller endog et land. Vi er alle ledere af vores eget liv, og skal denne transformation lykkes, kræver det ledelse på alle planer.
Bogen viser, hvordan facilitator kan tage teten allerede fra første kontakt med opdragsgiver ved at sikre afklaring af formål og leverance. For er det ikke på plads, kan valget af procesdesign være helt forkert i forhold til at skabe de ønskede – og rigtige – resultater.Den gennemgår, hvordan man får det nødvendige mandat til at lede en proces og få tydeliggjort sin rolle overfor deltagerne. Den tager os igennem processkitser, procesdesign og drejebog og viser, hvordan processer skal inddeles i faser, så der er plads til idégenerering, udvælgelse og beslutning.Formålet og leverancen er afgørende for, i hvor høj grad deltagerne skal involveres. Derfor er spørgsmålstyper og samtaledesign en vigtig del af bogen, da det er afgørende for et godt resultat at give alle deltagertyper mulighed for at bidrage.Som facilitator kan man ikke tage sig selv ud af ligningen. Bogen behandler derfor også facilitatorens egen profil og kommer ind på betydningen af de indre stemmer, der kan hjælpe eller skabe usikkerhed. Kropssprog, mundtlig formidling og gennemslagskraft er her vigtige elementer for at kunne fange og holde deltagernes opmærksomhed og at balancere hensynet til gruppen, det enkelte individ og det resultat, I skal skabe.Og endelig viser bogen, hvordan bevidst brug af scenografi, grafiske skabeloner og spilelementer er en diskret og mild måde at få hjælp til at facilitere, så facilitator ikke skal klare det hele selv.Henvender sig til interne konsulenter, undervisere, ledere eller projektledere, eksterne konsulenter eller facilitatorer, og andre, der på anden vis har ansvaret for at planlægge og gennemføre møder og workshops.”Det unikke og interessante ved denne bog er, at den, uden nødvendigvis at råbe det højt, kombinerer indsigter fra meget forskellige, videnskabelige discipliner. Bogen er en art collage af psykologi, design, dramaturgi og pædagogik […] Der er hele tiden fokus på konkrete teknikker, fortællinger fra praksis og eksempler på tilgange. Det er befriende.” - Fra bogens forord af Lene Tanggaard, ph.d., rektor ved Designskolen Kolding og professor ved Aalborg Universitet
Drømmer du om et arbejdsliv, hvor mandag er lige så god som lørdag; hvor du selv sætter retningen og udfylder hullerne med det, der giver mening for dig; hvor du ikke lader deadlines og møder stå i vejen for de begivenheder, der betyder mest for dig; som er mere fleksibelt, men stadig fagligt stimulerende og udfordrende arbejdsliv. Så er en porteføljekarriere måske noget for dig.Bogen viser, hvordan du kan designe din karriere som en portefølje af jobs i stedet for at have en traditionel karriere med én arbejdsgiver og ét arbejde ad gangen. En porteføljekarriere giver dig mulighed for et arbejdsliv, der i større grad er i harmoni med den måde, du gerne vil leve og arbejde på. Det kan for eksempel være kombinationen af rådgivning, bestyrelsesarbejde, undervisning, startups, foredrag og frivilligt arbejde. Du får indblik i den proces, der venter, når fast løn, frokostordning og firmapension erstattes med frihed og fleksibilitet, og du bliver klædt på til at træffe beslutninger, som passer til dig og den karriere, du ønsker at skabe.En seriøs porteføljekarriere er imidlertid et langsigtet livsstilsvalg, som kræver grundige overvejelser og indimellem svære valg, så du ikke rammes på økonomien. MUVE-modellens fire faser (Motivér – Udforsk – Validér – Eksekvér) viser vejen fra det øjeblik, du er motiveret til at foretage et skift, til du rent faktisk gør det.En række erfarne erhvervsprofiler fortæller om deres skift fra en traditionel karriere til en porteføljekarriere, blandt andre Lykke Friis, Lars Rasmussen, Merete Eldrup, Michael Halbye, Maud Transbøl, Vagn Sørensen, Anne Louise Eberhard, Thomas Terney, Julie Galbo og Louise Lachmann."En stilfuld overgang til en ny karriere er personlig, ærlig – og uden bitterhed eller forfængelighed. Nogle vil tolke det som et brud. Men i virkeligheden er det et nybrud. Dét nybrud giver Maria og Pia deres bud på lige her." - Fra bogens forord af Merete Wedell-Wedellsborg, erhvervspsykolog, Associate Professor, IMD
Denne bog handler om ligeværd – ikke ligestilling – mellem de to traditionelle biologiske køn: mand og kvinde. Ordet ligeværd stikker nemlig mange lag dybere end ordet ligestilling, der handler om at give kvinder lige muligheder i en ramme, som mænd i århundreder har defineret og værdisat. Det udgangspunkt er snarere tilpasning end reel ligestilling og har derfor intet med ligeværd at gøre.Bogens mission er at skabe øget bevidsthed om statistiske kønsforskelle mellem mænd og kvinder. Den usunde dynamik, der udspiller sig mellem de to biologiske køn påvirker også minoritetsgrupper. Og dermed os alle.Birgitte Baadegaard har i godt 20 år arbejdet med ambitiøse kvinder i liv og ledelse, der oplever udmattelse og frustration, oftest uden at de selv kan forklare eller sætte ord på årsagen til deres oplevelse af meningsløshed. Bogen er et resultat af forfatterens nysgerrighed efter at finde ud af, hvad der ligger bag. Efter grundig research viste der sig et utal af brikker til et komplekst puslespil, som i bogen er sorteret i data og tematiseret i emner fra A til Å med det formål at vise, hvor omfattende det systemiske uligeværd er mellem mænd og kvinder.Din historie er ikke dinDit blik på verden er ikke ditDin mening er ikke dinDine ord og begreber er ikke dine egneDin krop er ikke dinDit lederskab er ikke dit egetDet er rammen for alle kvinder i verden, inklusive de mest ligestillede – også i Danmark. Der ligger fortsat et stort stykke arbejde foran os, hvis vi ønsker at skabe større ligeværd mellem kønnene i alle samfundslag, alle positioner og alle (beslutnings)sammenhænge.
Med humor, lethed og indsigt gør forfatterne et tungt emne sjovt og inspirerende at læse om. De kommer rundt om, hvad bæredygtighed handler om, og hvad der gør adfærdsdesign så anvendeligt i denne sammenhæng. Bogen tager fat i de områder af vores hverdagsliv, som betyder noget, og hvor vi hver især har et valg: arbejde, penge bolig, transport, tøj og mad. Forfatterne peger på danske rollemodeller på området og giver tips og tricks til, hvad du og jeg kan gøre anderledes allerede i morgen. Hvilke små og store vaner vi bør ændre, og hvordan vi kan gøre det. Hvordan vi får hovedet ud af busken og ser, hvor bæredygtig verden omkring os kan blive. Hvordan vi får andre til at hjælpe os og får flere med på vognen. For de små handlinger i hverdagen kan skabe store forandringer i fremtiden.Vi er nødt til at forstå, hvorfor vi taler så meget om bæredygtighed, og hvad vi rent faktisk taler om. Vi er også nødt til at forstå, at det ikke er en trend. Det bliver ikke sådan, at alle bæredygtighedsstemmer råber op om bæredygtighed i dag for så at råbe op om flyvende biler, mad i pilleform eller muligheden for at kolonisere Jupiter om et par år. Beviserne står i kø ved kasse 1. Det haster med den grønne omstilling. Selv hvis vi sætter alle sejl til nu og stopper al CO2-udledning i morgen, så er det stadig relevant at tale om klimaforandringer, tab af biodiversitet og stress af planeten og alt liv, der bor på den. For toget kører, og der er brug for en fælles indsats for at få det til at skifte spor.Bogen er skrevet til alle, for vi har alle en rolle i den grønne omstilling. Bæredygtighed bør være allestedsnærværende, og det kræver din, min og vores hjælp.
“Gid vi gad er en bog uden bull-shit om ligestilling, diversitet og ligestilling”, har Steen Hildebrandt skrevet om denne bog, som er et klogt og kærligt indspark i arbejdet med ligestilling, diversitet og inklusion. En tour de force over ti års udvikling – eller mangel på samme – på området. Bogen er skrevet med kærlighed til alle, der ønsker en dybere forståelse af udfordringerne. Den indeholder et arsenal af argumenter og refleksioner, som let og tilgængeligt formidler de komplekse temaer. Den viser, hvordan ligestilling, diversitet og inklusion er en del af løsningen, ikke problemet. Er du leder eller politiker, så er der ekstra god grund til at læse med, for bogen inspirerer med viden og indsigt, som er afgørende for fremtidens lederskab. I et kurateret udvalg af artikler deler Marianne Egelund Siig sin omfattende indsigt i litteratur, politik, research og analyser på området, perspektiveret af hendes personlige iagttagelser og arbejde i feltet. Gid vi gad er til dig, der gider. Med forord af Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør, Dansk Industri
Med denne bog forsøger forfatterne at gå nye – filosofiske – veje for at forebygge det største monster på både det danske og det internationale arbejdsmarked, nemlig stressen. For stress er ifølge undersøgelser det, vi mennesker frygter mere end noget andet.Stressen som fænomen har historisk set ligget i hænderne på behandlere og konsulenter, som har rådgivet og uddannet ledere, tillidsvalgte og arbejdsmiljøprofessionelle til at kunne håndtere og forebygge stress. Intentionerne har været de bedste, men som samfund har vi efter næsten fem årtiers forskning og indsats ikke formået at afhjælpe problemet med stress, for problemet er snarere forstærket.Forfatterne ser dybdegående på stress som fænomen for at se det, som det, det er, og ikke som det, vi mener, det bør være. De mener, at vi bør tale om et fælles ansvar hos alle medlemmer af organisationen. Det er ikke kun lederens skyld, kun den stressramtes skyld eller kun kollegernes skyld. Stress omhandler et menneskes forhold til sig selv på den ene side, og dets forhold til andre på den anden side. Dermed skal vi forstå stress som et erkendelsesteoretisk og relationelt fænomen.Det gør ledelse til en filosofisk disciplin, fordi det at vedkende sig sit ansvar forudsætter at kende sig selv. Denne vedkendelse indebærer, at ledelsen formår at løfte opgaven at have magt, fordi den har ansvar for og indvirkning på den organisatoriske struktur og kultur.Her spiller velvilje en central rolle. Den oprigtige velvilje, der kommer fra hjertet, er en dyd hos lederen. Den indebærer et mod til nærvær og samvær, der tør konfrontere strategisk hensyn og vurdere disse i et kort og et langt tidsperspektiv, og som tør sætte sig op mod topledelsen og politikerne der, hvor medarbejdernes trivsel er på spil. Den leder, der tør og gør dette, trods den indbyggede risiko for modstand og konsekvenser af at sige fra, bliver medarbejderens – og egen – advokat og bolværk mod stress.Bogen ser på den del af stressen, som kan tilskrives og ændres via arbejdets påvirkning og henvender sig først og fremmest til praktikere: i særdeleshed ledere – men også medarbejdere og tillidsvalgte. Sekundært til de teoretikere (behandlere, undervisere og konsulenter), der møder praktikerne i bl.a. sundhedssektoren og på lederuddannelser på akademi-, diplom- og masterniveau.
Denne bog handler om at få det bedre, når kroppen har det svært. Når noget ikke er, som det skal være, og vi ikke lytter efter, hvad kroppen fortæller os.Vi skal blive ven med vores krop. Den vil os det godt, og den er med os hele livet. Kroppen reagerer på det, der sker i vores liv, og den kan hjælpe os igennem mange udfordringer, hvis vi lytter rigtig godt til den og reagerer på dens signaler. Hvis vi fortrænger og fornægter vores historie og det, livet har budt os, sætter det sig i kroppen, og vi kan blive enormt udfordret både fysisk og mentalt.I den vestlige verden lever vi for meget i hovedet og for lidt i kroppen. Vi er meget videnorienterede, vi kræver beviser for alt, skal finde løsninger på alt, læser og studerer og planlægger vores liv til den mindste detalje. Vi ender ofte i en tilstand, hvor vi lukker ned for kroppens signaler, og udelukkende navigerer gennem det kognitive hoved. Træning og præstation bliver ofte brugt til at lukke ned for følelserne, dog uden at vi er bevidste om det. I denne bog handler det om at forstå sammenhænge mellem vores måde at leve på samt vores måde at bruge krop og hoved på. Du lærer dit nervesystem at kende, og gennem kroppen vil du opleve, hvordan træning kan være genopbyggende, nærende og vejen ud af belastninger og stress.Lotte Paarups formål med bogen er at sætte fokus på vores vidunderlige krop – ikke præstationskroppen, men den sanselige krop, som vi lytter til og samarbejder med. Bogens budskab er, at der er sammenhæng mellem måden, vi lever vores liv på, og hvordan vores krop har det. Det er arbejdet med kroppen, og altså ikke kun hovedet, som gør den store forskel til at få det bedre igen. Uanset hvordan vi har det, kan vi få det bedre ved at bygge kroppen kærligt op fra, hvor den er lige nu, hvis vi lærer kroppen bedre at kende gennem bevidst arbejde med kroppens sansning, bevægelse, bindevæv og åndedrættet.Det er en brugsbog, som skal gøre det let for dig at gøre noget, der hurtigt kan give en mærkbar effekt. Det er ikke bare en bog, du skal læse eller lytte til. Du skal bruge den!Bogen bygger på en blanding af forskning, sund fornuft og Lottes mere end 20 års erfaring med de mange klienter, elever og kursister, som hun har undervist i krop og bevægelse med henblik på at komme i form, fri af en skade eller på at få det bedre i både krop og hoved.
Hvis viden er magt, er det visdom at vide, hvad vi ikke ved.Denne bog handler om værdien forbundet med at gentænke og aflære. Den amerikanske psykolog og bestsellerforfatter Adam Grant undersøger gentænkningens svære kunst: at lære at forholde sig skeptisk til sine egne meninger og have et mere åbent sind over for andres.Vi opfatter normalt intelligens som evnen til at tænke og lære, men i vores hastigt omskiftelige verden har evnen til at gentænke og aflære måske endnu større betydning. Alt for mange af os foretrækker i dagligdagen bekvemmeligheden og trygheden forbundet med at have faste overbevisninger frem for ubehaget forbundet med at tvivle. Vi opfatter uenighed som en trussel mod vores ego i stedet for en mulighed for at lære. Vi omgiver os med personer, som er enige i vores konklusioner, når vi i virkeligheden burde foretrække dem, der udfordrer vores tankeprocesser.Den globale pandemi har tvunget os alle sammen til at revurdere vores antagelser om sundhed og sikkerhed; adskillige eksempler på politibrutalitet har udfordret de fleste af os i forhold til vores personlige ansvar for at bekæmpe racisme; og mange mennesker fra hele det politiske spektrum har mobiliseret deres egne synspunkter og værdier og/eller desperat forsøgt at overtale andre til at ændre deres.Intelligens er ikke nogen kur – den kan i virkeligheden være en forbandelse: Forskningen viser, at jo mere intelligent man er, jo sværere er det for en at opdatere sine overbevisninger.I TÆNK IGEN opfordrer Adam Grant os ved hjælp af dristige idéer og stringent evidens til at slippe de synspunkter, der ikke længere gavner os, og til at forankre vores identitet i fleksibilitet snarere end i tåbelig konsistens. Han viser bl.a., hvordan en førende international debattør vinder diskussioner, hvordan en sort musiker overtaler hvide racister til at opgive hadet, hvordan en vaccinehvisker overtaler vaccine-modstandere til at få vaccineret deres børn, og hvordan han selv har lokket fans af Yankees til at heppe på Red Sox.
Er du ejer, ejerleder eller direktør i en lille eller mellemstor virksomhed (SMV), så kender du sikkert til at ligge vågen om natten og rotere i sengen som en anden grillkylling, fordi du og virksomheden har en problemstilling, der skal løses, men som du ikke ved, hvordan I skal gribe an.Hvad gør du, hvis du ikke umiddelbart har nogen at sparre med om virksomhedens strategiske udfordringer og om eventuelle udfordringer i den daglige drift? Du føler måske, virksomheden er for lille til at ansætte en bestyrelse, og du har måske heller ikke lyst til at overgive den strategiske magt til denne. Du har brug for at få det bredere perspektiv på virksomheden og dens fremtid, men kompetencerne er måske ikke til stede i virksomheden.Så er tiden inde til at overveje at få et advisory board.Mange SMV’er i Danmark har behov for professionel strategisk sparring for at bevæge sig til næste niveau og udnytte deres vækstpotentiale, men de kender ikke til den forskel, et advisory board kan gøre. Denne bog giver dig viden om, hvad advisory boards er, og hvad de kan tilbyde. Du bliver som virksomhedsejer og -leder klædt på til at vurdere, om du og virksomheden er klar til at knytte et advisory board til virksomheden, og du bliver guidet igennem processen, så du ved, hvad du kan forvente og stille af krav.Bogen har fokus på praksis. Den henvender sig primært til virksomhedsejere og -ledere af SMV’er, som har brug for strategisk sparring, og sekundært til erfarne erhvervsprofiler, som overvejer at indtræde i advisory boards. Fordi det giver mening og skaber værdi for samfundet.
Med udgangspunkt i 12 aspekter af den filosofiske praksis redegør Ole Fogh Kirkeby for filosofiens kraft og vigtighed i dag med den overbevisning om, at den post-pandemiske verden ikke overlever uden filosofi.Filosofi betyder ”kærlighed til visdom”. Grækerne skabte filosofien til at begrebsliggøre erfaringerne med den magt, som værdier har over handlinger, og til at trække grænsen mellem det, der er i vores magt og det, der ikke er det. Dette fordrer, at vi har et refleksivt forhold til os selv, hvilket vi først kan have, når vi har ordnet forholdet til os selv og til andre i praksis.Filosofien er den disciplin, der frem for alle andre handler om, hvordan vi skærper klarheden i forholdet til os selv.Men hvad kan filosofi?Filosofien kan formidle det forkætrede ord ”visdom”, som er den grundindstilling, der befrier. Den, der tager sit liv alvorligt, vil blive ført, nænsomt eller voldsomt, til at gå ind i de livsvigtige problemstillinger, som på overfladen er økonomiske, politiske, sociale, teknologiske, psykologiske og kulturhistorisk formede. I dybden er de filosofiske, fordi de handler om at kunne bestemme vores egen indstilling til problemerne uden selvbedrag, og med viljen og evnen til en kritisk analyse af vækst og afkald.
Løser du de rigtige problemer? Har du eller dine kolleger nogensinde arbejdet hårdt med en udfordring – for derefter at finde ud af, at I fokuserede på det helt forkerte problem?Det kender de fleste. 85 procent af virksomhederne i en survey svarede, at de ofte kæmper med at løse de rigtige problemer. Det har alvorlige konsekvenser: Ledere kæmper de forkerte strategiske kampe. Teams bruger energi på ligegyldigt arbejde. Startups bygger produkter, ingen vil have. Organisationer implementerer “løsninger”, der ender med at gøre situationen værre. Spildet er chokerende.Som Peter Drucker har påpeget, er der ikke noget farligere end det rigtige svar på det forkerte spørgsmål. Det kan gøres bedre.Nøglen er reframing; en afgørende og underudnyttet kompetence, du kan tilegne dig med hjælp fra denne bog. Forfatteren Thomas Wedell-Wedellsborg bruger historier fra det virkelige liv og uforglemmelige eksempler som ”problemet med den langsomme elevator” til at beskrive sin enkle tretrins-metode – Frame, Reframe, Gå videre. Alle kan bruge metoden til at få løst de rigtige problemer.Reframing er ikke svært at lære. Det kan bruges både til dine udfordringer i hverdagen og til de største, mest indviklede problemer, du støderpå. What’s Your Problem er velskrevet, gennemresearchet, internationalt anerkendt og propfuld af eksempler fra virksomhedsledere, iværksættere, konsulenter, nonprofit-stiftere og mange andre banebrydende tænkere. Læs denne bog og bliv en problemløser med superkræfter.
En praktisk guide, der giver ledere værktøjer, færdigheder og mindset til at lede effektivt, skalérbart og bæredygtigt i 2020’erne på tværs af kulturer og landegrænser. Forfatterne serverer i appetitlige og letfordøjelige bidder det, ledere har brug for at vide for at bedrive ledelse, der udvikler sig i takt med nye behov – uden først at skulle læse 20 klassikere og nyeste tendenser inden for ledelse. De viser, hvad ledere skal gøre, fremfor hvad de ikke skal gøre, for at skabe stærke præstationer på både kort og langt sigt.Med tre faser, syv trin og 14 værktøjer giver forfatterne en velstruktureret blanding af nye og gamle teorier inden for krise- og forandringsledelse kombineret med deres metode, Fire & Shield, der lærer ledere at finde balancen mellem at udfordre og beskytte deres medarbejdere, så de flytter både de ansatte, sig selv og virksomheden i processen. Derudover får du syv gode råd til, hvad der skal til for at sikre en succesfuld turnaround. At være leder for andre mennesker indebærer et ansvar, der er større end arbejdsopgaverne i kontrakten.God og effektiv ledelse er den gode høje præstation, som kan gentages igen og igen, hver eneste dag, fordi lederen ikke brænder ud eller presses til sidste blodsdråbe, og fordi lederen passer på andre menneskers penge og andre menneskers liv.
Stemmen er en sladrehank handler om sammenhængen mellem stemme, adfærd og personlighed, og har til formål at give indsigt i denne sammenhæng på et mere eksistentielt plan. Bogen giver redskaber til at justere og ændre de uhensigtsmæssige mønstre, men endnu vigtigere giver den indsigt i, hvordan disse mønstre er opstået, så vi kan få en erkendelse af, hvilke motivationer der ligger bag. Med denne bevidsthed kan vi påtage os nogle roller, hvor stemmetypen stemmer bedre overens med situationen og budskabet. Bogens løsninger er således langsigtede og holdbare.I Stemmen er en sladrehank fokuserer Lisbeth Hultmann på at afdække stemmen bagved ordene, dvs. kortlægge de nonverbale budskaber. Hun ønsker at vise, at der i store træk er en tæt sammenhæng mellem den måde, vi lyder på, og den måde vi lever vores liv på.Stemmen er en sladrehank er relevant for alle, hvor kommunikation og formidling er en kernekompetence, men bogen henvender sig til primært til professionelle med ledelsesansvar for andre, som for eksempel arbejder med HR, undervisning og træning, eller som er psykolog, terapeut, logopæd, sang- og stemmetræner, coach eller dramainstruktør. Sekundært henvender den sig til alle, der qua deres profession til daglig udfordres i deres stemmebrug (for eksempel sangere, skuespillere, retorikere, foredragsholdere, radio- og tv-journalister, præster m.m.).
Bogen har til formål at vise forskellige måder at arbejde med protreptik på i praksis for dermed at bidrage til den udvikling i samfundet, som i højere grad efterlyser de filosofiske værdier.Bogens ti bidragsydere fortæller, hvordan de benytter protreptiske redskaber i deres arbejde. Du får viden om, hvordan ordenes dybere indhold kan være meningsskabende og bevidsthedsudvidende. Du får indblik i, hvilke praktiske redskaber der benyttes for at skabe de optimale læringsbetingelser i et protreptisk uddannelsesforløb, filosofiske protreptiske samtalesaloner, implementering af protreptik i en organisation, protreptisk arbejde i udviklingssamtaler (MUS og GRUS), fremmelse af praktisk filosofi og dannelse hos børn samt protreptikkens muligheder som dialogisk ledelsesintervention mod “professionsetisk stress”. Du får også viden om, hvordan protreptik og vionlinspil kan have forløsende effekt hos alvorligt syge og døende børn og voksne, hvordan du kan arbejde med stilheden for at skabe yderligere refleksioner, og hvordan protreptik, kunstværker og teknologi kan hjælpe dig til at få indsigt i dine værdier, styrker og personlige ressourcer.Bogen henvender sig til dig, der har interesse for kommunikation og praktisk filosofi, og som ønsker at blive inspireret af og tilegne dig nye protreptiske redskaber. Du ønsker måske at starte din egen praksis, hvor du tilbyder filosofiske samtaler. Dit protreptiske ståsted kan være et af følgende:- Du er mindre erfaren med protreptik og ønsker mere viden og indsigt.- Du har et større kendskab til protreptik og benytter det aktivt i dit arbejde.- Du har din egen praksis, hvor du tilbyder coaching, terapi, filosofiske eller protreptiske samtaler, og du ønsker mere viden om, hvordan du kan arbejde med protreptik i en mere praksisnær retning.
Vi er i et nyt århundrede, der har sin helt egen stemme. En stemme, der opfordrer os til at strække vores bevidsthed for at kunne navigere klogere, mere agilt og meningsfyldt i den kompleksitet og de udfordringer, som vores arbejdspladser står overfor. Erhvervslivet er begyndt at erkende, at vi bliver nødt til at understøtte udviklingen af ledere og medarbejdere i stedet for at presse dem til at yde mere for mindre. Der er brug for ledere, som kan håndtere mere komplekse problemstillinger og en større global forbundethed, end menneskeheden tidligere har oplevet. Vi kan ikke længere nøjes med et smalt fokus og en snæver bevidsthed. Vi efterspørger mere sofistikeret ledelse og lederskab, men den type ledere dukker ikke bare op af sig selv. Vi er nødt til at udvikle dem. Men hvordan gør vi det?Det giver Jennifer Garvey Berger et bud på i denne bog, hvor hun kortlægger udviklingsrytmen i den menneskelige bevidsthed, meningsskabelse og evne til at rumme og håndtere kompleksitet. Hun anviser en vej til, hvordan vi kan understøtte denne rytme gennem en mere psykologisk rummelig arbejdsplads, hvor vi kan skabe fremragende resultater samtidig med, at mennesker stortrives.Når vi ikke har de rigtige kort at navigere efter, har vi en større chance for at fare vild i en verden fyldt med en uendelig mængde information, valgmuligheder og krav. Mange af os kan mærke presset både indefra og udefra. Det gælder på ledelsesgangene og hele vejen rundt i virksomhederne, hvilket antallet af stressramte danskere vidner om.Jennifers udgangspunkt er personlig udviklingsteori og Robert Kegans adult development-teori, der i disse år stormer ind på ledelsesgangene i hele verden. Denne teori er ikke en større-er-bedre-teori. Det er en større-er-større-teori, og forskellen mellem disse perspektiver er vigtig. Bogen anviser vejen til at skabe mere sofistikeret ledelse og lederskab, der åbner for større og mere inkluderende perspektiver, og den er en af de mest praktiske og tilgængelige bøger om emnet. De mange case-eksempler illustrerer denne bevidste udviklingsorienterede tilgang til os selv, andre omkring os og hele organisationsstrukturen. Det er en bevidst tilgang, hvor strækningen af vores iboende potentiale og understøttelsen af vores udviklingskant er nænsomt og ambitiøst vævet ind i hver dialog, hvert møde og hvert projekt gennem tre bevidsthedsvaner: 1) stil anderledes spørgsmål, 2) tag flere perspektiver og 3) se systemet.Bogen kan læses af alle men er specielt relevant for ledere, der ønsker at være foregangspersoner for at skabe de psykologisk rummelige arbejdspladser, hvor både resultater og mennesker stortrives. Men også coaches, HR-professionelle og andre med interesse for at understøtte både trivsel og resultater på jobbet, vil få glæde af bogen.Oversat fra engelsk af Hanne Lindblad, som også har skrevet forord til den danske udgave.
Brain boost inspirerer til en mødekultur med mening og fokus, hvor deltagerne ved præcis, hvorfor de mødes, og hvad der skal udrettes på mødet. En mødekultur, hvor I kan gribe energien, når I mødes, og før I forlader lokalet. En mødekultur, hvor gode rutiner og vaner understøtter trivsel, udvikling og samarbejde. En mødekultur, der styrker koncentrationen, engagementet og dermed resultaterne. I stedet for blot at strække ben, tjekke mobilen og småsnakke løseligt i en pause, er et brain boost den lille korte tilbagevendende investering, som bidrager til payoff på bundlinjen, uden at det behøver tage mere end ganske få minutter. Bogens 24 forskellige brain boosts er baseret på viden om fysiologi, neurologi og positiv psykologi, og de er lige til at gå til. Brain boost er første titel i serien BOOSTERS.
Soldaterveteraner har en hel unik holdånd. På alle niveauer har veteranerne været vant til at tænke ud af boksen, udnytte de forhåndenværende muligheder og skabe løsninger i kaos. Det er naturligt for veteraner at forvente, at planer ikke holder, og de går derfor ikke i panik, når ulykken eller bare det uforudseelige opstår. I vores omskiftelige verden er det efterspurgte kompetencer på det civile arbejdsmarked, så hvorfor er det så svært for kompetente veteraner at komme ind på det civile arbejdsmarked?En væsentlig årsag er den manglende oversættelse af militære kompetencer til civile kompetencer. Hvad er det, veteranerne har teoretisk viden om og praktisk erfaring med i en så høj grad, at de vil kunne bestride et tilsvarende job med de samme funktioner på det civile arbejdsmarked?Dette er en inspirationsbog for veteraner, hvor professionelle headhunters, erhvervspsykologer og karriererådgivere deler ud af deres erfaringer, giver gode råd og introducerer nyttige værktøjer. Derudover deler virksomhedsmentorer deres erfaring med at støtte og følge veteranerne, mens veteraner deler deres konkrete erfaringer med at skifte fra en militær til en civil karriere. Veteranerne får indsigt i, hvad de har med af værdifulde og nyttige ting i bagagen, hvordan de skal læse terrænet og påbegynde rejsen.Bogen bygger på erfaringer fra foreningen VELKOMMEN HJEM, men de anvendte metoder og værktøjer kan i høj grad også inspirere andre, der står over for et karriereskifte til en anden og anderledes branche, som kan medføre en vis identitetsforandring.Bogen kan med fordel bruges i institutioner og af personer, der beskæftiger sig professionelt med folks karriereskift samt virksomheder med interesse i mentorordninger og i at mobilisere medarbejderes forskelligartede faglige og personlige kompetencer for at skabe en mangfoldig og dynamisk arbejdsplads.”Det handler nemlig om at skabe forståelse af og anerkende veteranernes reelle kompetencer. Det handler om at ændre de fastlåste indtryk og opfattelser af, hvad en soldat kan og ikke kan i forhold til arbejdslivet uden for Forsvaret.”Fra bogens forord af Peter Mogensen,bestyrelsesmedlem i VELKOMMEN HJEM og direktør i Fonden Kraka
Jennifer Garvey Berger har gennem sin forskning i lederskab og kompleksitet fundet frem til fem af de mest skadelige og udbredte tankefælder – mindtraps – når det drejer sig om at lede i kompleksitet. Mindtraps kortlægger tankefælderne og ser på, hvordan de har været nyttige for os indtil nu i en simpel verden, og undersøger hvorfor de ikke længere er gavnlige. Mindtraps giver dig også et sæt effektive nøgler til at låse fælderne op, så du kan slippe fri, og finde nye veje. Du vil opdage, at:vi sidder fast i simple historiervi sidder fast i vishedvi sidder fast i konsensusvi sidder fast i kontrolvi sidder fast i vores ego.Forestil dig, at du har et gammelt styresystem på din computer, som åbner dine filer, når du forsøger at lukke dem, og som lukker og sletter dem, når du forsøger at gemme dem. Styresystemet i vores bevidsthed indeholder (som styresystemet i computere) små særheder, når vi arbejder i kompleksitet, og de særheder styrer os i en retning, som er det absolut modsatte af, hvad situationen egentlig kræver.Mindtraps er skrevet til dig, uanset hvilken slags leder du er; om du er leder på højt eller lavt niveau, om du har en officiel lederstilling, eller om du bare forsøger at være chef i dit eget liv. Hvis dit liv føles mere komplekst, mindre forudsigeligt og mere forvirrende, end det engang gjorde, og hvis du synes, at dine rygmarvsreaktioner af og til fører dig på afveje, kan denne bog forhåbentlig få dig til at forstå hvorfor – og hjælpe dig til at se nye muligheder, skabe nye løsninger og skabe forandringer, som vil gøre dit liv nemmere, og gøre den øgede kompleksitet til en ven fremfor en fjende.Ideerne i bogen kan hjælpe dig både på jobbet og derhjemme – lige dér, hvor dit liv føles mest komplekst.
Marketing som drivkraft er en blindgyde. Vi skal gøre markedet til drivkraften: Vi skal høre markedet, lytte til det, påvirke det, skubbe det i en ny retning og forbedre det.Det er på tide, at marketingfolk holder op med at lyve, spamme og føle sig skyldige og skamfulde over at udføre deres arbejde. Det er på tide at holde op med at blande algoritmer på sociale medier sammen med ægte forbindelser. Det er på tide at holde op med at spilde penge på at stjæle kundernes opmærksomhed; det betaler sig ikke på den lange bane.Seth Godin har igennem det sidste kvarte århundrede undervist og inspireret millioner af iværksættere, marketingfolk, ledere og fans fra alle samfundslag via sin blog, sine onlinekurser, foredrag og talrige bestseller-bøger.I Dette er marketing tilbyder han for første gange kernen i sin markedsføringsvisdom på en kompakt, tilgængelig og tidløs vis. Essensen i hans tilgang er, at dygtige marketingfolk ikke bruger kunder til at løse deres virksomheds problem; de bruger marketing til at løse andre menneskers problemer. De skaber ikke bare larm; de forbedrer verden. Den virkelig gode markedsføring bygger på empati, generøsitet og følelsesmæssig arbejdskraft.Dette er marketing hjælper med at:identificere det mindst levedygtige markedbruge de rigtige signaler og tegn til at kunne positionere varen optimaltopbygge tillid og få tilladelse fra kernemålgruppentale ind i de narrativer, som kunderne fortæller dem selv om status, tilknytning og dominansspotte mulighed for at skabe og release spændinggive kunderne værktøjer til at nå deres mål.Dette er marketing tilbyder en bedre tilgang til marketingarbejdet, der vil vise sig holdbar i årtier fremover, uanset hvordan marketingtaktikkerne kommer til at udvikle sig.Henveder sig til marketingansvarlige og marketingfolk, ledere og iværksættere.
Vores forudindtagede – og ofte ubevidste – holdninger til, hvad og hvordan en leder er, forhindrer os i at få kønsbalance på ledelsesgangene, og forhindrer os i at skabe samfundsmæssig værdi. Vi mangler en erkendelse af, at vi har pålagt os selv – og accepteret – nogle begrænsninger, som har rod i forældede forestillinger om køn og normer. Disse forestillinger begrænser os, både som mennesker i et samfund, der ønsker vækst og udvikling, og som forældre til børn, vi ønsker at give ubegrænsede muligheder. Den eneste måde at gøre op med dem på er gennem en 360 graders intervention. Et dybt spadestik, der rækker ned og når hele vejen rundt om roden, og som kan trække forestillingerne frem i lyset og lægge dem til skue til revurdering.Dronningens nye klæder giver et modigt og let provokerende billede af virkeligheden i Danmark. Det går slet ikke så godt, som vi går og tror! Ved at sætte fokus på kønsdiversitet håber forfatterne at skubbe på en større grad af inklusion, fordi det er uundgåeligt at komme ind på andre diversitetsaspekter, når vi ser på de feminine og maskuline egenskaber, som både mænd og kvinder har.Dronningens nye klæder handler ikke om køn som sådan men om den diversitet, der opstår ved at have en øget bevidsthed om de feminine og maskuline egenskaber hos begge køn. Forfatterne kommer ind på:- Status over ligestillingssituationen i Danmark- Det danske barselssystem- Forventningerne til lederrollen- Balancen mellem antallet af mænd og kvinder på toppen- Kvinders lederambitioner- Ligeløn og løngab- Mangel på talentfulde kvinder- Kønsbestemte forskelle på mænd og kvinder- Mandens perspektiv.Vores forestilling om, hvad der er maskulint, og hvad der er feminint, står i vejen for muligheder og perspektiver, vi ikke kan forestille os. I kvindekampen har vi overset, at mænds og kvinders vilkår hænger sammen. Så længe vi sammen skaber familier og danner relationer, vil vores handlinger og valg påvirke hinanden. Det er altså ikke nok bare at tale om, hvad kvinder skal gøre anderledes, eller hvad mænd skal gøre anderledes. Det er ikke længere en kvindekamp – det er et fælles anliggende.Forord af Per Holten-Andersen, tidligere rektor på Copenhagen Business School.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.