Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Denne imponerende samling af kageopskrifter knytter sig til stunder, oplevelser, livsændringer samt store og små minder. Med andre ord er det kager, der er samlet og udviklet gennem et levet liv med en bageovn inden for nærmeste rækkevidde. Det er en nærværende og personlig beretning lagt sammen med luftige kagebunde, vaniljecreme og makroner, og har du ikke tid til at bage, kan du blot nyde at læse bogen og se på dens mangfoldighed af stemningsfulde billeder.Har du brug for en kage til en given anledning, finder du den her i samlingen af nedarvede familieopskrifter, 70’ernes storhedstid, 80’ernes volumen, 90’ernes fokus og de efterfølgende årtiers landlige idyl. Kapitlerne rummer kager med gærdej, kager med frugt, bær og grøntsager, små kager og småkager, chokoladekager, æblekager, lagkager, andre kager, julekager samt nyttige ekstraopskrifter. Med denne bog har du alt og er det ikke nok, kan du selv skabe yderligere variationer over udgangspunkterne.I bogen får du flere end 120 fantastiske opskrifter – det betyder, at du kan bage en ny kage hver måned i 10 år! Der er tale om klassisk hjemmebag i eget køkken; de kager, du kender samt mange kommende favoritter. Hver eneste opskrift er fri for uopnåelig perfektionisme, men fyldt med velsmag og glæde.Lone Landmands Kager kan blive din yndlingsbagebog mange år frem, måske i generationer. Bag dig igennem bogen, skab hyggelige samlingspunkter og varige erindringer blandt dine nærmeste. Det kan kager også.
Hvad er det egentlig, vi spiser? Alle har kun én krop og ét liv - alligevel har de færreste af os en klar holdning til det, vi spiser. Og strengt taget er det ikke så underligt.Vi lever i en tid, hvor mad er blevet fremmed for os; den er blevet til fødevarer. Fødevarer produceret af industrilandbrug, hvor gift, mistrivsel og elendig kvalitet er blevet normen. Dertil kommer en forarbejdningsindustri, som benytter alle tilladte kneb for at lave billige og underlødige varer, mens Fødevareministeriet og Sundhedsstyrelsen holder hånden under systemet og jonglerer med grænseværdier for noget så fremmed som gift i vores mad. Tag med på en rejse gennem fødevarerne og følg en branche, der ingen midler skyr i jagten på profit. Bogen er en øjenåbner af format - den lægger industriens og landbrugets kort på bordet, så du får mulighed for at træffe reelle valg under dine indkøb. Mad vs. Fødevarer har forord af kogemand Nikolaj Kirk, der anser bogen som den vigtigste skrevet på dansk om fødevarer i nyere tid.
”Han drejede kaffekoppen lidt og rettede den ind, så omridset passede symmetrisk med voksdugens blomster. Det var ikke tilfældigt, hvor koppen stod. Nogle steder var dugen så slidt, at det var vanskeligt at få sikkerhed for præcision.” Selvbedrag, begærlighed og magt. Måske menneskehedens største svagheder, men for nogle mennesker deres egentlige styrker. Også i denne historie, hvor Åges tilværelse fra barnsben til nuet rummes i en tankerække, der strækker sig over få timer. Han lever i en verden, hvor mor tørrer køkkenbordet af med aflagte underbukser, alt i mens hun polerer gårdens ridsefri overflade uden skelen til omkostningerne; svagheder undertrykkes og grusomheder bagatelliseres. Familiens relationer koger i én stor gruekedel, som Åges ét og alt, hans mor, samvittighedsløst styrer temperaturen på. Det er dysfunktionalitet indpakket i broderet og nyrullet facade. Der er et syndigt land. Under landet.
Som dominobrikker rammer tilfældig-heder hinanden - vælter hinanden, udløser hinanden. Det virker altid som om, tilfælde opstår ud af ingenting, men gør de nu også det? Balders liv hænger i en tynd tråd, faktisk så tynd at Balder ved en fejl erklæres død og mister sin status som borger. Hans bedste, og eneste, ven Hermod vil gøre alt for at genvinde Balders identitet og redde hans liv; i en verden af barokt bureaukrati hvor menneskelig fornuft kæmper en ulige kamp imod regler og systemer. Ikke i en tilfældig verden, men i denne verden. En rørende historie om venskab, hverdagsgalskab og tilfælde, der på sin helt egen måde kalder på forandringer og håb for fremtiden.
Irina er på vej tilbage til den danske ø, hun boede på som ung, fødedygtig kvinde. Denne gang er det ikke for at tjene, men for at gøre krav på mælkegælden. Ditlev er med samme færge. I savnet af en helt, der kan redde verden, oversvømmer Ditlev sine nærmeste med bekymringer. Entreprenøren Verner har levet hele sit liv på øen og driver den som en forretning. Romanens hovedfigurer er forbundne i en formidabel flot sløjfe af spænding, humor, skønhed og utrolige møder.
Med denne bog starter rejsen mod et bedre liv for dig og for kloden. Hvad sker der i kroppen, når vi spiser? Hvad har mennesker brug for, så de trives? Og hvad sker der, når maden er af underlødig karakter? Det handler første del af denne bog om. Næste del omhandler tilblivelsen af de forskellige grupper af fødevarer og ikke mindst, hvordan oprindelsen af fødevarerne sætter præg på vores omgivelser - jord, luft, klima, planter, husdyr, insekter samt andre vildtlevende dyr, medmennesker og vand. Med den viden du har fra første del, er du rustet til at forstå, hvorfor det ikke er ligegyldigt, hvad det er, du spiser og drikker. Dine valg former ikke blot dit eget liv, men er med til at afgøre klodens fremtid. Den sidste del af bogen indeholder 54 opskrifter på nemme retter, brød, kager og tilbehør, som kan laves af hele familien. Opskrifterne er uden kød, for det får de kommende generationer brug for at kunne håndtere. Formålet med bogen er at informere unge som ældre om, hvordan vores fødevaresystem fungerer og indvirker på os. Også hvad det har af betydning, om vi vælger at fylde kurven med friske grøntsager dyrket giftfrit eller højtforarbejdede færdigretter fra supermarkedets køledisk. Det kan være sjovt at lave mad, men man skal også motiveres til det. Det er denne bogs fornemste opgave. Vi lever i en tid, hvor der bliver lavet mindre og mindre mad derhjemme. Industrien leverer færdigretterne og halvfabrikata, og træffer dermed valget om, hvad der skal i vores maver. Den kamp må og skal vi tage op! Vi skal have selvbestemmelsen tilbage, og der er kun én måde: Lav din egen mad. Denne bog er et glimrende sted at begynde.
”Og halsen af en svane” er efterfølgeren til Lone Landmands første madbog ”Hønsefødder & Gulerødder”. Denne bog er skabt sammen med Søren Sørøver, og ligesom den første bog består den af udvalgte opskrifter tilblevet over en årrække i Brandbygegaards køkken. Det er med andre ord de bedste forretter, salater, hovedretter, desserter, kager og syltede sager; dem der ikke må gå tabt eller svinde bort i evig glemsel. Her er fingernemme forretter som stegte grønne tomater, magtfuld pastinaksuppe, kyllingefrikassé, solgul kinesisk omelet, festsalat, uforglemmelig tærte med sølvbeder, hindbærpavlova, valnøddeboller, mangfoldighedsbrød, syltede rødløg, evolutionskage, magiske makronsnitter, chilipasta, kaffelikør og selvfølgelig den sjæleplejende æblekage. Blandt andet. Mad er ikke bare mad, og en opskrift er ikke bare en opskrift. Det afgørende er den omhu og omtanke, der lægges i valget af råvarer og i tilberedningen. Er hjertet med, bliver mad en gave, der indeholder så meget mere end næring til kroppen – mad kan skabe inderlig glæde, føre mennesker sammen og ændre verden.
I Hønsefødder & gulerødder har Lone Landmand samlet de 85 bedste opskrifter fra sit landkøkken og cafékøkkenet i Brandbygegaards gamle kostald. Her er stilige startere som spinatgaver og brødstænger med hørfrø. Menneskekærlige middagsretter som rødbedegratin og okse i øl. Geniale grøntsager som grillet drivhus og ristede asparges samt deliciøse desserter som jordbærbelønninger og kaffebudding. For slet ikke at tale om smækre salater, basale brød og tillokkende tilføjelser."Mad er ikke bare mad - og en opskrift er ikke bare en opskrift. Det afgørende er den kærlighed, der lægges i valget af råvarer og i tilberedningen. Er hjertet med, bliver mad en gave, der indeholder så meget mere end næring til kroppen.Det er det, man kan med mad - gøre sjælen glad."Lone Landmand
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.