Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det er vinter i Europa og ekstremt mange mennesker er på flugt. Folk drukner på vej over middelhavet, folk dør af mangel på ilt i containere i forsøget på at krydse grænsen ind i Europa, folk bliver fundet frosset ihjel ved landingsstellet på fly. Bag bakkerne, kysten handler om dem. Om de tusinde og atter tusinde, der omkommer i forsøget på at komme til Europa. Men Bag bakkerne, kysten handler også om os, der står og ser på. Os, der tager imod, og os der ikke tager imod. Og os, der ikke ved, hvad vi skal stille op. Bag bakkerne, kysten er en klagesang til den tid, og den verden, der er vores.
Zoe Leonard skrev i 1992 digtet I want a President, som et udtryk for ønsket om mere diversitet blandt folkevalgte. En drøm om flere politikere, der har oplevet kriser, modstand og som har gjort sig minoritære erfaringer – i modsætning til de fleste repræsentanter i det politiske system.Med udgivelsen af Jeg vil have en statsminister peger Liv Nimand Duvå på samme problemstilling i en aktuel dansk kontekst.
Vågent skriver sig ind i to af dansk litteraturs højaktuelle temaer: moderskab og natur. Fortælleren er den iagttagende, følsomme omsorgsperson, men også et menneske, der skal samle sig selv kropsligt og eksistentielt, og som finder hjælp til dette i naturens rytmer. Digtsamlingen rummer kærlighed og afmagt, og den spørger både til det eksistentielle og taler om det konkrete. I digtene finder du også et omsorgsarbejde, som mødre på hver sin måde går igennem for at komme ud på den anden side af den særlige postpartum-periode, som følger fødsel og graviditet.
Natfolden er skrevet på Christiansborg, på skyggesiden af tv-kameraet. Den er et fiktionaliseret portræt af borgen og menneskene der.Natfolden omhandler politik, journalistik, magt og afmagt - hvordan nærhed til magten påvirker sprog og mennesker.Knud Brix er Ansvarshavende chefredaktør, Ekstra Bladet og Natfolden er hans debut.
I samtale med Walter Benjamin og Martin Heidegger, på tur gennem Andy Warhols queerness, golfkrigens rædsler, og ved undersøgelser af M&M’s, gennem eksempler, anekdoter og iagttagelser undersøger Cordes kedsomheden som en vigtig tilstand.Sebastian Cordes’ Om kedsomhed består af tre essays om hvad kedsomheden kan byde på af godt – og ondt. I kunsten, krigen og nutiden.Vi keder os alle sammen næsten ihjel dagligt, i telefonkøer og arbejdsmøder – men måske bør vi kede os endnu mere?
Kloster handler om Linea, en ung kvinde, der efter en livsomvæltende begivenhed ad forskellige omveje ender i et kloster i Rumænien. Her prøver hun at finde plads til sig selv i en verden, hvor hendes gamle holdepunkter er væk. Langsomt går det op for hende, at hun ikke længere er den samme.
Findes i ny udgave. Vi er vel helte er en fortælling om at være barn af en alkoholiker. I romanen skildres Billies relation til sin far, til Zaid, til sundhedsvæsnet og til dem hun møder undervejs. Hvem der er helte og ofre er ikke entydigt, og læseren bliver vidne til Billies rastløse tilværelse, mens faren forfalder i sit misbrug. En del af romanen udspiller sig i et aktivistmiljø i Berlin, hvor Billie blandt andet er optaget af hændelserne under det arabiske forår. Vi følger Billie i barndomshjemmet, på hospitalet, til terapi med andre pårørende. Det er netop den pårørendes vinkel, der gør Vi er vel helte til en sjælden roman.
fra bagsiden:"Christian Eriksen lever og har det godt. Men vores fælles samtale om den dramatiske begivenhed fortsætter. Vores begejstring og vores forventnings glæde har fået en anden betoning. En alvor, et perspektiv. Det gør ikke vores fællesskab mindre. Tværtimod. Det er og bliver en begivenhed, som knytter os sammen. Det handler ikke kun om fodbold. Det er noget større. Det er en samtale om det fællesskab, vi ønsker at være."CHRISTIAN ERIKSENS FALD er en montage-roman. Den består af citater fra alt det, der blev skrevet og sagt i medierne om Christian Eriksens hjertestop og landsholdets videre færd under EM i sommeren 2021. Samlet set et nationalt drama om hvordan "En enkelt mands kollaps blev en hel nations genoprejsning".Adam Drewes har flere udgivelser bag sig. I 2021 udgav han det anmelderroste langdigt Kim Larsen? En bog, der udelukkende består af spørgsmål og som bruger den afdøde folkesanger som omdrejningspunkt for en undersøgelse af samtidens fællesskabsfølelse.Adam Drewes modtog i 2022 et toårigt arbejdslegat fra Velux Fondens Writers-in-residence-program.
Patrizia Cavalli skriver digte om hverdagen, selvet, kroppen, katte, byen, kærligheden. Det er underfundige, sensuelle, karismatiske digte, de er fulde af ømhed, sårbarhed og selvironi.Dette udvalg af oversætter Kirsten Nørgaard Cesareo rummer de bedste digte fra hendes debut i 1974 og til den sidste digtsamling der udkom i 2020. Det er første gang Patrizia Cavalli udgives på dansk.
Tag med på en omvej, når Mikkel Thykier overvejer hvad og hvordan en læsning af en litterær klassiker kan lade sig gøre og ikke. Omveje til Mississippi er Mikkel Thykiers læsning af Huckleberry Finn af Mark Twain. Det sker i noteform fra en forelæsning på Forfatterskolen i 2021 som nu udkommer i bogform, fordi det er relevant for alle, der overvejer hvad og hvordan de selv læser."Klassikere er måske – det kan vi i hvert fald sige i dag – værker, hvor selv den første læsning får karakter af genlæsning. Spørgsmål om gensyn, genopdagelse og genkendelse hvirvler op: Evnen eller lysten til at dyrke min nysgerrighed, gøre opdagelser på egen hånd og lade mig overraske, som ellers ofte er mit udgangspunkt for at læse, må finde vej ind i læsningen efter gensynet, efter genopdagelsen, efter genkendelsen." - citat fra bogen.
Mirian Dues tredje udgivelse falder i 4 kapitler: Kæruldens kærtegn ; Voksne bønner ; Uro og lindring ; Kalven græder.
Bogen her er en kort rundrejse til vigtige punkter i dansk operahistorie og en lige så kort opsummering af vigtige tendenser i operagenrens liv her i landet. Der er eksempler fra konkrete aktuelle opsætninger og tendenser, der kan sætte det historiske i perspektiv og pege fremad mod operaens udviklingsmuligheder. Nila Parly har fokus på tilskueroplevelsen og bogen er både diskuterende og essayistisk i sit udtryk.Nila Parly er operaforsker, dramaturg og forfatter. Hun er tidligere lektor ved Københavns Universitet og har en ph.d. i musikvidenskab fra Københavns Universitet. Nila Parly er desuden uddannet operasanger fra Roms konservatorium Santa Cecilia.OM ISCENESATTeaterkunst udspiller sig i nuet på scenen og lagres i publikums erindring. Hver opførelse af et stykke er unik i sig selv og vil altid adskille sig lidt fra de øvrige opførelser. Men som i alle andre kunstgrene betjener også teatret sig af sine egne greb, som gør netop teatret til noget særligt. Scenekunsten flytter sig hele tiden. Nye udtryk opstår i mødet mellem scene og sal. Teater kan noget helt særligt og noget meget forskelligt. Det har sin egen historie, og det er den historie, bogserien ISCENESAT gerne vil formidle.
Planet B tager form gennem seks dele – Sammenbrud, Sygdomsbilleder, Skovhugst, Synsbedrag, Skabning og Solopgang. Inspireret af Timothy Mortons 'dark ecology' og dennes opgør med romantikkens natursyn fremskriver Planet B en alternativ naturdigtning. En have af haveaffald, blomsternes løgn, 100 siders blindskrift der beretter om en havudsigt.Torben Munksgaard har udgivet flere romaner og krimier. Dette er hans anden digtsamling.Digt fra bagsiden:Vi skal sørge med sivene / vi er en del af en elv // på første række rækker børnene / fingeren i vejret // intetanende peger de / på gæs
Alexandra Moltke Johansen har allerede markeret sig som en af vores mest lovende dramatikere. Hun skriver frygtløst ind i tiden og viser, at teatret stadig med sine kulisser og rollespil og forløjethed kan trække tråde ud i den verden, vi lever i. Hvor radikaliseringen arbejder i krogene. Hvor hårdheden sætter sig i systemerne.Vi har her samlet tre af Moltke Johansens teatertekster: Sange for freden, Den store ekspedition og librettoen Myte om mørke. Det er tekster, som på den ene side taler foruroligende med den tid vi lever i, og på samme tid er de alle placeret udenfor tid og sted i en helt anden verden.“Hun skriver i eksil, alt imens scenen sander til. Hendes måneskuespil, hendes fuglefabel, hendes Elsa Gress-galskab. Hun taler til os på et dobbelt teatersprog, hvor, som i et eventyr, alt er omvendt, bedragerisk og smukt, på en syg og fordærvet måde. Men det er som sagt en fælde. Og nu hvor det politiske teater står tilbage som en strålesyg kulisse, går teaterguden bare videre mod en anden by.”— Jokum Rohde, fra bogens forord
Prisbelønnet kultudgivelse af Richard Siken fra 2005 oversat til dansk.Knald er inspireret af hans kærestes død og Sikens stil er bevæget og bevægende, på én gang drømmende og brat opvågnet. Digtsamlingen handler blandt andet om (homo)seksualitet, kærlighed og (selv)destruktion.Knald var vinder af "Yale Younger Poets prize" udvalgt af Louise Glück (Nobelprisvinder 2020). Knald var også finalist i blandt andet National Book Critics Circle Award og the Lambda Literary Award.Louise Glück skrev blandt andet:"Richard Sikens metode er ren manisk impro, med digteren i alle roller: Han er dyret der står lammet i forlygternes lys; Han er også det ræsende køretøj, bilen der ikke stopper, fartens mekanisme. Bogen er bragende fjernlys: slingrende, bidsk, hovedkulds, umættelig."
FLADLAND giver en stemme til den unge teenagepiges begær efter livet og døden og de grænseoverskridende erfaringer, der kan bringe hende tættere på verden og sig selv. FLADLAND skildrer den åbenhed, skrøbelighed og styrke, det er at være et ungt menneske der hver dag lever tusinde liv.Romanen handler om den 12-årige Sally, der vokser op blandt markerne og den strengt dyrkede jord. Vi følger hende og hendes to veninder, Vicky og Maiken, der med deres spirende seksualitet og hjemmestrikkede kristendom, forsøger at hacke logikken i et landskab hvor alt er sat i produktion; jorden, minkene, vinden, og hvor menneskets værdi står i relation til dets evne til at yde. Sally og hendes veninder må opfinde deres egne ritualer og måder at gå til verden.FLADLAND er en tilstandsroman der undersøger overgangen fra barn til ungt menneske. Det er Sallys retningsløse og højspændte drama vi følger, hvor alting sker og ingenting vil ske, hendes tidligste erfaringer med begær, nydelse og afståelse.
Det hvide kort er et teaterstykke, der handler om racisme. Om gode intentioner. Og om magt og racisme og kunst og blindhed.Vi er i teaterstykket placeret hos den absolutte økonomiske elite i USA. Nemlig hos kunstsamleren Charles og hans kone Virginia. De har inviteret den opadstigende stjerne i kunstverdenen Charlotte til middag. Hun er sort, og arbejder i sin kunst med racisme og sortes rettigheder.Det hvide kort er en åbenbarende gennemspilning af de uligheder, der stadig er knyttet til race. Udfoldet i det hvide rum som kunsten så ofte placeres i.Det hvide kort er første udgivelse i udgivelsesserien Bibliotek Bayou. En udgivelsesserie, der sætter fokus på dramatik og scenekunst.“…Måske vil en diskussion om racisme aldrig kunne foregå fra ligestillede positioner mellem de involverede. Måske forventes der en fremførelse af noget, jeg som sort kvinde ikke kan se, selv ikke når jeg modsætter mig dets tilstedeværelse. Måske kan man kun udforske disse kendte og alligevel usynlige dynamikker ved at træde ind i et rum og gennem spille dem.”— Claudia Rankine
"Det er befriende at læse om et frit menneske, der bare er, flyder rundt, svømmer frem og tilbage, spiller ping-pong, pendulerer, er i sorg, er glad osv."- Litteratursiden"Jeg anbefaler denne bog for dens finhed, de små detaljers skønhed midt i bølgegangen."- Asger SchnackSimple dage er Sternbergs til dato mest personlige digtsamling.Samlingen kredser om kærligheden i nuet og om de forhold, der var i fortiden. Og på den måde kommer det lige så meget til at handle om at finde et sted i verden, hvor man kan være.Det er digte om at være i forhold og om at miste. Det er digte om at ville kærligheden, og det er digte om det fælles vilkår, at vi allesammen har mennesker, vi engang var tætte på, men som vi nu i stedet bærer med os. Og hvordan gør vi så det?Sternberg står på kanten mellem sårbarhed og humor, svajer på et sted hvor intet større sker, og tilbyder læseren et digt at se verden igennem
Selvfølgelig elsker jeg pastel / lige så meget som den / der skræller huden af sig selv, og / hånden på hjertet: Man kan skrive et neglelakdigt og blive lykkelig af det." Kan man? I MANTA dyrkes de klare, fortryllede overflader, Meissenporcelænet og kagerne, sminken, den smukke, enkle æske med guldskrift fra PAUL, parfumereklamer i hundredvis. Her er lykken ofte høj, men alligevel søges der videre mod noget andet, noget større. Hvor finder man det? I kunstens verden med de 12 bronzeheste, statuen af et alt andet end knejsende du, Ingres og Manet og ham, der opfandt englerens? MANTA er et forsøg på at få overfladen til at mødes med inderligheden i en poesi, hvor metafysik rimer på slik."Det er som en virkelig god reklame for huller i tænderne"- Lars Bukdahl i Weekendavisen.
Mere lys er en samling digte, der falder i fire dele: Gaderne, Nætterne, Dagene og Døden. Fra Gaderne, hvor poesien kredser om mødet med det andet køn, til Døden, der udfolder sig som en gåtur alene, får vi oplevelsen af digterens langsomme fald gennem de sidste tyve år, hvor digtene er blevet til. Mere lys er en bog om ikke at være ung mere, en afrapportering om aftagende udødelighed. Mere lys er Torben Munksgaards debut som digter.
Statsborger er en reaktion på en virkelighed, hvor racisme udspiller sig i hverdagen og for åben skærm – ubevidst og bevidst, i strukturel og institutionaliseret form.Værket består af digte, reproduktioner, kommentarer, essayistik, malerier, tegninger, skulpturer og skærmbilleder.Claudia Rankine er født 1968 på Jamaica og er opvokset i USA. Hun har udgivet fem digtsamlinger, to skuespil, flere essays og står bag flere antologier. Med det selvstændige værk Statsborger bygger Rankine videre på den undersøgelse af forskellige former for strukturel vold, hun påbegyndte i Lad mig ikke være ensom fra 2004. Begge bøger bærer undertitlen Et amerikansk digt og er udkommet på Kronstork.Statsborger har vundet en lang række priser og var blandt andet nomineret til en National Book Award.
Mag.art. Karen Vedel har skrevet levende og engagerende om Moderne dans. Hun dykker ned i de mange æstetiske nybrud op gennem 1900-tallet, hvor de kommer fra, og hvordan de præger det nye danske danseteater. Hun giver også et bud på kulturpolitiske tiltag.Iscenesat-serien blev lanceret i 2022 i forbindelse med 300-året for dansk teater på initiativ af Selskabet for Dansk Teaterhistorie og udgives i samarbejde med Forlaget Kronstork.
I Børneteater tager journalist Carsten Jensen os med indenfor på Danmarks største - om end skjulte -nationalscene. Han tager afsæt i bruddet med et stivnet og didaktisk teatersyn og fortæller medrivende om fornyelse, frigørelse, frodighed og professionalisering af dansk børneteater, og om hvordan stigende internationalisering har sendt dansk børneteater ud i hele verden.Iscenesat-serien blev lanceret i 2022 i forbindelse med 300-året for dansk teater på initiativ af Selskabet for Dansk Teaterhistorie og udgives i samarbejde med forlaget Kronstork.
Nyt essay af Sebastian Cordes, der i 2022 udgav Om kedsomhed. Denne gang skal det handle om én film: Jeanne Dielman, 23 quai du Commerce, 1080 Bruxelles.Udgivelsen er et essay. I punktform kommer Sebastian Cordes rundt om filmen, Chantal Akerman, hendes øvrige produktion, filosoffer, personer og hændelser, der fletter sig ind i værket, Akerman og det der befinder sig i nærheden.
Johan Feierskovs debutroman finder sted i et online spil og handler om glitch, naturen, termodynamik, netværk og etik.Fra bogens bagside:En spiller starter et computerspil.En guide hjælper med at forløse spillerens potentiale.De har brug for hinanden.Verdenen er fuld af spillere og ikke-spillere.Verdenen er fuld af mennesker, dyr og planter.Det er en fortælling om samarbejde og konflikt.Det er en fortælling om sociale insekter og det interkontinentale netværk.Det er en fortælling om at miste troen på at man er helten.Karaktererne lærer værdien af venskab.Hemmeligheder afdækkes.De lærer om spillets verden og om sig selv.Kun termodynamikkens love sætter grænser.Lad os dykke ned i dette fascinerende univers.Her smelter virkelighed og fantasi sammen.Hver spiller har en vigtig rolle i den interaktive fortælling.
tape er en fastholdelsesstrategi. Digtene er skrevet som tekstbånd fra margen til margen og udtrykker et ønske om at koncentrere sig om lidt ad gangen. Overvældet, nervøst og overgearet rækker fortælleren ud efter sig selv og læseren med det ret desperate spørgsmål: Hvordan kan man sige noget overhovedet uden at være sikker? Båndene virker støttende ift. sproget, et forsøg på at bruge en begrænset form til at kunne mærke noget eller tune ind på en stemme.Digtene handler bl.a. om at savne sin egen krop og om forholdet ml. efterligning, oversættelse og nærhed. Fortælleren er optaget af kopiering, instrukser, sortering og navngivning og blander en masse stemmer med sin egen for at afprøve sproget, for at tale med nogen, for at fylde linjerne og dagene ud.Evo Læssøe (f. 1993) er uddannet fra Talentskolens forfatterlinje. tape er deres debut.
En kortprosafortælling om romantikeren som subtilt manipulerende misbruger – der er sin egen pusher.Da den midaldrende digter Tommy møder den næsten tyve år yngre Annika, begynder han samtidig at skrive deres historie. Både i håb om at forføre hende, men især for – som så mange gange før – at etablere og dyrke den forelskelse, han ser som romantikerens eksistensberettigelse. Og akkurat som Den Unge Werther er han både dealer og junkie, for hvis ikke hans følelser handlede om ham, hvordan så iscenesætte hendes skønhed og karakter?
Erik Scherz Andersen har tidligere udgivet flerstemmige værker i begrænset antal og bidraget til tidsskrifter og enkelte antologier. Denne udgivelse tager udgangspunkt i det enkle for at definere en form for eget udgangspunkt eller måske poetisk grundsyn. Fra bagsidenminimum viable productminimum viable poetrymost viable poetrymost valuable poetrymost valuable player
Deres Majestæt, vi håber, at De vil tage imod denne gave med samme åbenhed og handlekraft, som Kong Frederik den VII mønstrede, da han ved underskrivelsen af den første danske forfatning 5. juni 1849 uddelte rettigheder, som tidligere alene tilhørte enevældet, til de danske borgere. Vi ønsker Dem hjerteligt tillykke med fødselsdagen. Kong Frederik længe leve! I anledning af Kong Frederik X’s 56 års fødselsdag udgives hæftet Fold kronen ud, der er en velkomst til den nye konge – og et ydmygt forslag, en udpegning af et bygningsmæssigt potentiale. Hæftet er dedikeret til kongen – som der har været tradition for i den danske litteraturs historie.Fold kronen ud er skrevet af forfatter og psykolog Martin Snoer Raaschou, der debuterede i 2015 med digtsamlingen Blå himmel hver dag.Fold kronen ud – i rum tid og mulighed udkom på kongens fødselsdag, d. 26. maj 2024.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.