Bag om Vi er vel helte
Vi er vel helte er en fortælling om at være barn af en alkoholiker. I romanen skildres Billies relation til sin far, til Zaid, til sundhedsvæsnet og til dem hun møder undervejs. Hvem der er helte og ofre er ikke entydigt, og læseren bliver vidne til Billies rastløse tilværelse, mens faren forfalder i sit misbrug. En del af romanen udspiller sig i et aktivistmiljø i Berlin, hvor Billie blandt andet er optaget af hændelserne under det arabiske forår. Vi følger Billie i barndomshjemmet, på hospitalet, til terapi med andre pårørende.
Vinder af Munch-Christensens Debutantpris
“Vi er vel helte bliver menneskeligt set utroligt vedkommende, fordi den er så godt fortalt, og fordi forfatteren mestrer sit sprog."
Præmieret af Statens Kunstfond
“I et fornemt afstemt zigzagmønster spænder Liv Nimand Duvå fortællingen ud mellem barnets ubetingede tillid, det unge menneskes hårdhudede loyalitet og den voksne datters forsøg på at finde sit eget fodfæste"
Shortlistet til Bogforums Debutantpris
“Duvå [skildrer] præcist, hvordan man kan nærme sig et menneske, man holder af, med lige dele bitterhed og kærlighed, og hvordan glæden og skuffelsen er tro følge-svende. (…) som læser glædes man over denne nye forfatterstemme, og man bliver ikke skuffet, hvis man læser Vi er vel helte.”
Vis mere