Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Bøger udgivet af Greens Forlag

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Huset og historien
    af Anne Riemer
    226,95 kr.

    Tusculum ligger med Bagsværd Sø og Frederiksdals store bøgeskove lige uden for døren. Det har som alle huse, sin helt egen historie. Det har som alle huse, sin helt egen historie. 275 års danmarkshistorie fra enevælde til internet oplevet gennem de 21 familier som har beboet huset siden 1746. Tusculums ejere var ikke kun tilskuere til Danmarkshistorien, de var med til at skabe den.

  • af Niels-Kristian Petersen
    168,95 kr.

    Nostalgisk bliver man også, når man læser bogen „117 postkort og små historier III fra Taarbæk til Lyngby” af Niels-Kristian Petersen. Med dette tredje bind i den historiske postkortrejse, der startede med „117 postkort og små historier fra Virum, Sorgenfri og Frederiksdal“ samt „117 postkort og små historier II fra Fuglevad til Strandmøllen“, når vi det sidste stykke rundt i Lyngby-Taarbæk – og det er en tur, der er værd at tage.Fra bogens forord skrevet af borgmester Sofia Osmani, Lyngby-Taabæk Kommune.

  • af Niels-Kristian Petersen
    168,95 kr.

    "Med Niels-Kristian Petersens bog kan vi nu alle komme på en historisk postkortrejse. De 117 postkort fra Virum, Sorgenfri og Frederiksdal, den vestlige del af Lyngby-­Taarbæk Kommune, viser os, hvordan landskabet har skiftet karakter fra primært landbrugsjord og frugtplantager, åbne enge og søer til enkelt beliggende huse og villaer, tæt bebyggelse med enfamilieshuse, rækkehuse, lidt større etageejendomme og højhuse. Fra købmandsgård til storkøb, fra landsbyskole til moderne storbyskoler. Fra missionshus til to nye sogne og to nybyggede kirker i området, med torve, stationer og meget mere. Jo, det er muligt at følge udviklingen på de lokale postkort.Fra bogens forord skrevet af borgmester Sofia Osmani, Lyngby-Taarbæk Kommune.

  • af Louise Breyen
    90,95 kr.

  • af Per Scavenius Jensen
    237,95 kr.

    Per Scavenius Jensen Den grønlandske kajak og dens redskaber udkomførste gang i 1975. I tekst, figurer, tavler og enkelte fotos beskrev bogen dengrønlandske kajaks udvikling og redskabernes forbedring gennem tiderne. Den grønlandske kajak og dens redskaber er i denne nye udgavegennemgået og rettet, hvor nye resultater inden for Grønlandsforskningen erfremkommet. F.eks. er kapitlet Historisk oversigt skrevet helt om på grund afde mange arkæologiske udgravninger og nye fund fra de senere år. De grønlandske ord i teksten er rettet, da der i 1973 kom en nyretskrivning i Grønland. Vedrørende stednavne er det de grønlandske navne, derer brugt, som f.eks. Nuuk, tidligere Godthåb. Litteraturlisten erblevet udvidet med nyere relevant litteratur, især om kajakken og dengrønlandske historie. Der er tilføjet mange nye illustrationer. Et billedgalleri affotos i sort/hvid fra forfatterens mange rejser i Grønland fra 1955 til 1970 erudarbejdet med fotos af kajakker og grønlændere i bygder og større byer. Nye farvebilleder med kajakker på fangst og den kendte fangerManasse Mathæussen af fotograf Rolf Müller er tilføjet bogen. Kapitlerne omkajakkens bygning er oversat tilengelsk.

  • - Fra Fuglevad til Strandmøllen
    af Niels-Kristian Petersen
    165,95 kr.

    Med Niels-Kristian Petersens nye bog kan vi fortsætte den historiske postkortrejse, der begyndte med de 117 postkort fra Virum, Sorgenfri og Frederiksdal. Denne gang går rejsen langs Mølleåen fra Fuglevad til Øresund. En rejse i både tid og sted. En rejse hvor vi oplever, hvordan landskabet langs Mølleåen har skiftet karakter fra lokale industrisamfund med arbejderboliger til firmaer med vidensteknologi. Brede med Nationalmuseet, Raadvad med arbejdende værksteder, Naturskole og beboelseskvarterer. Den fører os til Lundtofteparken, Eremitageparken og enfamiliehusene i Hjortekær, Fortunen, Dyrehavegårds jorder tæt på de store grønne områder, Dyrehaven, Ermelundssletten og ikke mindst Mølleåen. Tak til Niels-Kristian Petersen for endnu en spændende rejse. Rigtig god læselyst, god fornøjelse og en god tur i området. Fra bogens forord skrevet af borgmester Sofia Osmani, Lyngby-Taabæk Kommune.

  • af Niels-Kristian Petersen
    128,95 kr.

    Virum var for ikke længe siden et samfund af bønder, håndværkere og arbejdere, hvor udflytningen fra Kgs. Lyngby og København først rigtig tog fart efter Første Verdenskrig. Ikke mange ledige byggegrunde findes tilbage i dag. I bogen fortælles om landsbyen Virum, især omkring Virumgade, der dengang hed Virumvej med mange billeder af malerier, tegninger m.m. af lokale kunstnere, fra private fotoalbums og Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv. Bogen er gennemillustreret og mange af billederne er ikke tidligere publiceret. Det hele fortalt af Theodor Michaelsen opvokset i 1920’erne og Niels-Kristian Petersen opvokset i 1950’erne. Begge født i gaden. Niels-Kristian Petersen har nedskrevet, kommenteret og illustreret bogen. Bogen er nærmest en billedbog om det gamle Virum. Niels-Kristian Petersen har været Kurator ved Lyngby-Taarbæk Kommunes skolevæsen og ansat på Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning og arbejdet i en årrække på kommunens specialskole Sorgenfriskolen.

  • af Niels-Kristian Petersen
    128,95 kr.

    Bogen omtaler de forskellige seværdigheder, bygninger, mindesmærker, landskaber og personer af historisk, kunstnerisk og lokal betydning, man møder på turen i og omkring Frederiksdal. Bogen er illustreret med ældre og nyere fotos, tegninger, digte o.a. Lokale kunstnere er inddraget med tegninger og malerier, ligesom enkelte forfattere med relation til området er nævnt.

  • - Fra Virum, Frederiksdal, Sorgenfri, Brede, Fuglevad og Ørholm
    af Niels-Kristian Petersen
    128,95 kr.

  • - Grete Balle 90 år
    af Annemarie Balle
    128,95 kr.

    Bogen tegner et både kunstnerisk og personligt portræt af billedkunstneren. Skribenter fra kunstens verden – kunstanmeldere, kunsthistorikere, kunstsamlere, kunstnerkolleger og en gallerist – tegner et facetteret billede af Grete Balle med punktnedslag i hendes 65 år som aktiv kunstner. Grete Balle er fortsat aktiv som billedkunstner og udfordrer stadig materialernes muligheder. Hun udstiller sine værker i ind-og udland og er med på faste gruppeudstillinger med kunstnersammenslutningen M59 og den kalundborgfunderede ”Bispegårdsgruppen”. Med bidrag af bl.a. Annemarie Balle, Hanne Lundgren Nielsen, Thomas Petersen & Palle Bruun Olsen

  • - De 50 bedste værker i Lyngby-Taarbæk Kommunes kunstsamling
    af Dorete Dandanell, Tina Bech Nørregaard & Inge Schjødt
    118,95 kr.

    Denne overskrift er både denne bogs emne og betegnelsen på den fine samling af kunst fra de sidste 300 år, som Lyngby-Taarbæk Kommune ejer. Bogen Kunsten i Lyngby-Taarbæk i 300 år vil for første gang formidle de 50 bedste kunstværker i Lyngby-Taarbæk Kommunes kunstsamling til en større kreds. Vi vil give et eksklusivt indtryk af kunstsamlingen ved at vise et repræsentativt udvalg af værkerne fra 1705-1980 og derved formidlebåde lokal- og kunsthistorien på en lidt anderledes facon.

  •  
    188,95 kr.

  • af Niels-Kristian Petersen
    238,95 kr.

    Bogen indeholder 2 × 150 før & nu-billeder med en forklarende, informativtekst om stedet, bygningen eller personer, som har haft en betydning forudviklingen i Det Grønne Område. I bogen findes et sted- og navneregister, somnemt guider dig til et sted eller en person, du søger.Udvælgelsen af lokaliteter har taget udgangspunkt i før-billeder, som erfundet i private og offentlige arkiver. Hvor det har kunnet lade sig gøre, harvi taget et nu-billede og krydret det med stedets historie, som i de flestetilfælde nok vil overraske læseren.Alle Lyngby-Taarbæk Kommunes 8 bydele er repræsenteret. Vi håber, athistorier og billeder vil give dig ny viden om steder, som de så ud engang.Teksterne er i al væsentlighed skrevet af lokalhistoriker Niels-KristianPetersen, og langt de fleste nye fotos er taget af Henning Andersen, der redigererFacebookgruppen „Kongens Lyngby, som det var engang“.Bogen er udgivet i et samarbejde med Historisk-topografisk Selskab forLyngby-Taarbæk Kommune og Facebookgruppen Kongens Lyngby som det var engang.

  •  
    148,95 kr.

  • af Hans Kristensen & Niels - Kristian Petersen
    206,95 kr.

    Furesøkvarteret hed igennem flereårhundreder Bredevig Overdrev.Det var et øde, lidt sumpetgræsningsareal for Virum landsbys bønder. Kun langs Furesøkysten var der opførtenkelte lystgårde, fortrinsvis som sommerboliger for velhavende københavnere.En ny udvikling begyndte omkringår 1900 med etableringen af en række store gartnerier i området og medanlæggelse af de første veje, begyndende i den nordlige del af kvarteret.Efterhånden blev der bygget sommerhuse og helårshuse langs disse tidligtanlagte veje, og i 1922 var der kommet så mange fastboende, at der var grundlagfor at stifte en grundejerforening.Det første store spring fremad kommed S-banens åbning i 1936. Nu blev det muligt at bo i Virum og arbejde iKøbenhavn. Men i Furesøkvarteret var det først efter krigen – og især i1950’erne – at området blev massivt udbygget. De sidste gartnerier blev nedlagti 1970’erne, og området var på det tidspunkt så godt som færdig bebygget.Siden har der hovedsageligt værettale om om- og tilbygning på de små statslånshuse fra 1940-50’erne eller omnybyggeri på nogle af de meget store grunde langs Furesøkysten, som er blevetudstykket. I dag bygges der ikke så meget om på gamle huse, der kommer tilsalg. Nu er det mere almindeligt, at husene rives ned og grundene ryddestotalt, hvorefter der opføres et af vor tids moderne typehuse.Bogen fortæller denne historie omFuresøkvarteret med en lang række af interessante og overraskende detaljer,ligesom den bringer 19 personlige beretninger om oplevelsen af at bo og leve ikvarteret. Bogen udgives i anledning af FuresøkvarteretsGrundejerforening 100 års jubilæum i 2022.

  • af Anne Riemer
    193,95 kr.

  • - et kulturmiljø
    af Susanne Bisgaard & Erik D. Præstegaard
    57,95 kr.

  •  
    128,95 kr.

    "Ord på snor" er Hans Christian Birkelands anden udgivelse efter "Frikadelledigte"

  • af Merete Barker
    165,95 kr.

    Et flow af billeder og tanker fra 24skitsebøger 2018, samlet i 1 bind, som et værk i sig selv. Billederne glider ind i hinanden eller kontrastererhinanden, som dage og nætter, som det der sker, når sort maling føres medpenselstrøg over hvid grund, og bliver tegn på en mangfoldig virkelighed, hvorskyer driver og afspejler en mærkelig verden, hvor nysgerrigheden vokser meddet der ses, og det der ikke kan fattes, hvor associationer ikke begrænses, ogbegreber flyder frit.

  • - Sognet og kirken
    af Lisbeth Smedegaard Andersen & Søren Hermansen m.fl.
    208,95 kr.

    I 2016 havde Sorgenfri Kirke 50 års jubilæum. I den anledning udgiver menighedsrådet denne bog om kirkens tilblivelse, Sorgenfri Sogn og livet i og omkring kirken i de mange år. I bogens første del fortælles om kirkesagen og byggeriet, Sorgenfri Sogns historie og arkitekturhistorie samt de første 25 år af kirkens liv. I anden del skildrer sognepræst Søren Hermansen sine 25 år i Sorgenfri Kirke med en gennemgang af kirke og sognegård samt de største begivenheder i kirkens liv og de mange forskelligartede aktiviteter, der udfolder sig sammen med og for menigheden. Organist Peter Navarro-Alonso fortæller om kirkens rige musikliv igennem årene med koncerter og kor samt om kirkens instrumenter – de to flygler og orglet. Sorgenfri Kirkes kunst – Jens Urups glasmosaik vinduer, Bjørn Nørgaards rejsealter og Arne Haugen Sørensens alterbillede beskrives og analyseres af pastor emeritus og kunsthistoriker Lisbeth Smedegaard Andersen, og Mette Hjort skriver om sit møde med rejsealtret og dets overrækkelse til kirken.

  • - Digte fra Virum
    af HC Birkeland
    158,95 kr.

    TILFREDS?"Det er nemt at synge omkatastrofer og kirkegårde,når man er 29.Det er noget ganske andet,når man er 67,og ikke mere kan lyve for andredog endnu for sig selv.Tilfreds?"55 digte fra Virum, skrevet af gymnasielærer og musiker Hans Christian Birkeland. Medfølgende musik-CD inderholder seks af digtene.

  • - Og mine 50 bedste opskrifter
    af Marianne Stürup Egede Glahn
    237,95 kr.

    ”Mit livs eventyr tog muligvis sin begyndelse allerede i1672, da min forfader Henrik Christopher Glahn blev født i Hasle i Tyskland.Han indvandrede til Danmark, som den første i slægten. Han blev kok i detkongelige køkken under fire konger. Christian V, Frederik IV, Christian VI ogFrederik V. Han døde i 1757 efter at have tjent i det kongelige køkken i helesit arbejdsliv. Da han gik på pension, blev han tilkendt en pension på 100Rigsdaler årligt. Slægten er stadig i besiddelse af hans smageske i sølv.”Bogen er dels Marianne Stürup Egede Glahns erindringerigennem et langt liv i gastronomiens tjeneste, dels en kogebog. De to tinghænger uløseligt sammen. Opskrifterne er hendes bedste 50 opskrifter; klassiskborgerligt køkken fra Frankrig, hvis køkken er moderkøkken for Europa, og fraTyrkiet, hvor køkkenet er moderkøkken for den nære orient, samt nogle få danskeklassikere.Erindringerne betegner hun som sit livsgastronomiske eventyr, idet mødet med nogle af Danmarks største kokke, bl.a. EjlerJørgensen, Søren Gericke, Erwin Lauterbach og Jan Petersen, men også franske ogtyrkiske kokke, har været en berigelse for hende både professionelt ogmenneskeligt.

  • af Kirsten Bohn
    248,95 kr.

  • af Hans Jørgen Knudsen
    198,95 kr.

  • af Niels Bjerregaard
    128,95 - 165,95 kr.

  • af Peter Dürrfeld
    188,95 kr.

    Bogen fortæller om de seneste 50 års historie på N. Zahles Skole midt i København. Men da det er en institution, der siden sin grundlæggelse i 1851 har rummet mange afdelinger, heriblandt seminarium, gymnasieskole og øvelsesskole, trækkes der også enkelte tråde tilbage til dengang, grundlæggeren Natalie Zahle selv stod ved roret.

  • af Merete Barker
    165,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.