Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Zahrtmanns Klassikere

Filter
Filter
Genre
 • (16)
 • (8)
Type
 • (21)
Format
 • (21)
Sprog
 • (21)
Pris
DKK
Bedømmelse
 • (0)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Serie
 • (3)
 • (3)
Sorter efterSorter Populære
 • af J.P. Jacobsen
  13,95 kr.

  J.P. Jacobsen grumme moralske fortælling fra 1882. Da den lille italienske by Bergamo rammes af pesten, vender indbyggerne sig imod Gud, men er det i virkeligheden Gud, som har faldt dem?

 • af Herman Bang
  13,95 kr.

  Herman Bangs skønne jule-novelle fra 1902.

 • af Ludvig Holberg
  16,95 kr.

  Holbergs komedie om ung kærlighed og generationsopgør. Leander og Leonora, mødes tilfældigt ved en maskerade, forelsker sig og sværger hinanden evig kærlighed. Deres fædre har imidlertid allerede lovet dem bort, og derfor beslutter de unge mennesker sig for at stikke af sammen uvidende om, at det faktisk er dem, som fædrene har udset for hinanden.

 • af Henrik Ibsen
  52,95 kr.

  Da Henrik Ibsen udgav Hedda Gabler i december 1890 vakte det stor interesse, men de norske anmeldere var usikre og forvirrede over den gådefulde Hedda-skikkelse. Hedda Tesman er datter af afdøde general Gable. Hun har giftet sig med den småborgerlige Jørgen Tesman, men føler snart modvilje mod ægtemanden. Hun føler sig fanget i ægteskabet og har kun ét ønske: at blive fri og få magten over sit eget liv.

 • af Henrik Ibsen
  45,95 kr.

  Henrik Ibsens dramatiske digt på 43 vers om den sagnomspundne norske fisker Terje Vigen, som i 1809, da Napoleonskrigene rasede, brød den engelske blokade af den norske sydkyst og roede til Jylland i et desperat forsøg på at smugle føde tilbage til sin sultende kone og datter. Da han efter tre døgn på søen var tilbage i norsk farvand, blev han tilfangetaget og fængslet af en ung engelsk kaptajn. I 1814 blev han løsladt, men da var hans familie død. År senere arbejder han som lods og redder en ung engelsk familie fra druknedøden. Faderen viser sig at være den kaptajn, som havde fængslet ham.

 • af Herman Bang
  45,95 kr.

  Bangs mesterlige roman om 1880ernes København, den hektiske Gründerperiode, der endte med et vældigt krak.

 • af Herman Bang
  45,95 kr.

  Krigen i 1864 danner den historiske baggrund baggrund for Herman Bangs klassiske roman TINE. Romanen foregår på Als i tiden fra krigsudbruddet til stormen på Dybbøl. Men først og sidst er det en historie om et kærlighedsforhold mellem degnens unge datter, Tine, og skovridder Berg, hos hvem hun er hushjælp. Tine er forelsket, men historien udvikler sig tragisk.

 • - En sommernatsdrøm
  af Heinrich Heine
  45,95 kr.

  Heines satiriske epos fra 1843 handler om Bjørnen Atta Troll, der sluppet fri af sine lænker. Bjørnen symboliserer det modsætningsfyldte og umådeholdende Tyskland. Digteren begræder sit lands elendige skæbne, men samtidig deltager han sammen med den infame Laskaro i jagten på det undslupne dyr gennem Pyrenæernes bjerge og dale. Eposset er oversat af den danske digter Sophus Claussen.

 • af Herman Bang
  45,95 kr.

  Bangs måske kendteste roman Ved Vejen handler om den unge Katinka Bai, der er gift med stationsforstander Bai. Bai er lidt af en bulderbasse, mens Katinka er drømmende og indadvendt. De lever et stille liv i en lille stationsby, og Katinkas længes efter noget andet, uden at vide hvad. Så dukker Forvalter Huus op, som forstår hende. Det bliver en kort og bittersøde kærlighedsoplevelse.

 • af Louis Levy
  45,95 kr.

  Louis Levys debut fra 1898. En fortælling om storbyens fristelser.

 • af Henrik Ibsen
  18,95 kr.

  Historisk skuespil i fem akter. Skildrer kampen mellem kong Håkon IV Håkonsson og hans svigerfar Hertug Skule.

 • - Fortælling fra Ditmarskerkrigen
  af Steen Steensen Blicher
  45,95 kr.

  En historisk fortælling fra 1829 om krigen i Ditmarsken år 1500.

 • - Af dr. Renard de Montpensiers Optegnelser
  af Louis Levy
  45,95 kr.

  Louis Levys »Menneskeløget Kzradock, den vårfriske Methusalem« fra 1910 er en af de mest forunderlige, foruroligende og fascinerende romaner i dansk litteratur. En sjælden gotisk perle i dansk litteratur.Mediet Kzradock er indlagt på en galeanstalt. Han overvåges nøje psykiateren dr. Renard de Montpensiers, der ønsker at finde grunden til hans tilstand og dermed forklaringen på en kæde af hallucinationer, mystiske hændelser og blodige mord. Vi følger Montpensier til Paris, hvor han skal hjælpe den lokale politichef med at opklare det mysterium, at en biograf viser stumfilm med Kzradocks hallucinationer. Den amerikanske detektiv Wells, der forsøger at opklare de samme mysterier, gør sin entre. Historien fortsætter i et hæsblæsende tempo og tager os med til England og tilbage til galeanstalten, hvor der udbryder oprør blandt patienterne, og et væld af gådefulde karaktere træder ind på scenen.

 • af Ludvig Holberg
  16,95 kr.

  Ludvig Holbergs berømte komedie fra 1723. Komedien handler om den unge Rasmus Berg, der efter nogle års studier i København vender tilbage til sin fødeegn, nu som den lærde og belæste Erasmus Montanus. Han er arrogant og nedladende over for alle. For fin til at have en bonde som bror. Han skaber uro og snakken i den lille landsby. Folk mener at han spreder falsk lærdom, fordi han mener, at jorden er rund.

 • af Herman Bang
  18,95 kr.

  "En juleaften i det fremmede" er en novelle af Herman Bang. Den stammer fra hans erindringsbog "Ti Aar" fra 1891, og den handler om julen 1885, som han tilbragte i landflygtighed i Prag.

 • - eller den forvandlede bonde.
  af Ludvig Holberg
  16,95 kr.

  "Jeppe på Bjerget" fra 1722 er et af Ludvig Holbergs mest kendte værker. Komedien handler om en fattig bonde, der i krop og sjæl er en ussel fæstebonde og tidligere soldat uden selvværd. Jeppe møder i dagligdagen adskillelige nederlag i omgangen med sin kone, Nille, der ligger i med degnen, og hans foresatte, der hundser med ham. Han er dermed et let offer for den spøg, den lokale baron vælger udsætter ham for, da han finder ham døddrukken og lader ham indtage sine fine klæder og hus for en dag.

 • - Comoedie udi een Act
  af Ludvig Holberg
  18,95 kr.

  Da denne komedie første gang gik over scenen - det var i begyndelsen af året 1724 - morede tilskuerne sig så godt, efter Holbergs beretning i 1. Levnedsbrev, og selv skuespillerne kunde ikke bare sig for Latter; man kunde knap høre hvad der blev sagt, og det var nærved at forestillingen helt måtte afbrydes. Holberg har været meget tilfreds med, at et lejlighedsstykke som dette, der blot var til Lyst, også fik latteren til at lyde. I sin epistel 374 bemærker han, at Julestue »kand siges alleene at være skreven for at komme Spectatores til at lee«. Handlingen er enkel: En knurvorn Husfader, som ikke skøtter om letfærdige juleselskaber, må overlistes til at give sit samtykke.

 • af Steen Steensen Blicher
  45,95 kr.

  St. St. Blichers lyriske hovedværk fra 1838. Samlingens første digt 'Præludium' åbner med de udødelige linjer: Sig nærmer Tiden, da jeg maa væk, Jeg hører Vinterens Stemme; Thi ogsaa jeg er kun her paa Træk; Og haver andensteds hjemme.

 • af Henrik Ibsen
  45,95 kr.

  Henrik Ibsens berømte tragiske familiedrama fra 1884. Hjalmar Ekdal er gift med Gina og tror, at han er far til den fjortenårige Hedvig. Ekdals barndomsven den evigt sandhedssøgende Gregers Werle afslører, at det er hans far, grosserer Werle, som i bedste herremandsstil har gjort tjenestepigen Gina gravid. Stik imod Gregers’ intentioner begynder den svage Hjalmar at fornægte datteren, som ellers altid har forgudet ham. Den pragmatiske doktor Relling er stykket igennem Gregers’ ideologiske modstander og har i femte akt skuespillets mest kendte replik: ”Tar De livsløgnen fra et gennemsnitsmenneske, så tar De lykken fra ham med det samme."

 • af Steen Steensen Blicher
  16,95 kr.

  Blichers berømte novelle er et hovedværk i dansk litteratur. Handlingen er baseret på den adelige Marie Grubbes skæbne. Marie Grubbe satte udlevelsen af sine erotiske drifter over det at være gift standsmæssigt, også selvom det medførte en social deroute. I novellen kaldes hun frøken Sophie. Hendes livsforløb fortælles af Morten Vinge i dagbogsform.

 • af Henrik Ibsen
  45,95 kr.

  Ibsens skuespil i tre akter blev første gang udgivet i 1881. Stykkets behandling af utroskab, kønssygdomme og dobbeltmoral i det borgerlige ægteskab har gjort det til et af Ibsens mest kontroversielle værker, men også et af hans mest fuldendte. Gengangere er en slags græsk tragedie, men udspiller sig blandt almindelige mennesker i det vestlige Norge.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.