Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Frostnat - Philip Birk - Lydbog

- En Tom Grip-thriller

Bag om Frostnat

Tom Grip er atter gået under jorden, denne gang i Amsterdam, men en uventet afsløring bringer både ham og Veronica i stor fare. Da Tom får chancen for en hurtig flugt, tager han den – også selvom opgaven kræver, at han vender tilbage til hjembyen Stockholm for første gang i ti år, og at Veronika stadig befinder sig i fare. I Stockholm er det nye Nationalmuseum blevet indviet under stor festivitas, men så bliver Anders Zorns maleri Midsommerdans stjålet. Da myndighederne finder ud af, at den berømte kunsttyv Tom Grip er i byen, rettes mistanken straks mod ham. For at undgå at ende i fængsel må Tom finde den sande gerningsmand. Politiet og Toms gamle fjender gør det til en hård opgave. Men da den fanatiske kristne sekt Evigheden, som alle troede var forsvundet, viser sig at modarbejde ham, bliver det næsten umuligt for ham at bevise sin uskyld. Og den sølvlighter, som man har efterladt til Tom Grip på Grand Hotel, peger på, at den person, der er ude efter hævn, faktisk er Jonathan Frost. Frostnat er andet bind i serien om den internationale kunsttyv Tom Grip. »Philip Birk skriver en spændende blanding af kunstkrimi og god gammeldags hårdkogt kriminalroman i højt tempo.« Dagens Nyheter »25-årige Philip Birk skriver hurtig og hårdkogt thrillerprosa af international karat.« Femina »Nervepirrende plot, svimlende tempo og spændende … i korte, effektive kapitler bygger Philip Birk historien op med cliffhangere, som gør, at man ikke kan slukke sengelampen. Man ser det allerede for sig på biograflærredet eller på skærmen og begynder at spekulere på, hvem der skal spille hovedrollen. Det er imponerende dygtigt gjort af en så ung forfatter.« Uppsala Nya Tidning Uddrag af bogen Kølig luft strømmede fra ventilerne, da Gustaf skubbede Elin ned på bænken skråt overfor Midsommerdans. Han tog det blå nylontov op fra frakkelommen, tvang museets værtindes arme om bag ryggen og bandt rebet forsigtigt omkring hendes håndled. Og han sluttede af med et pælestik, så løkken ikke kunne løbe. Da Gustaf var færdig, løb han fingrene hen over Elins hænder for at sikre sig, at rebet ikke forhindrede blodforsyningen. ”Føles det okay?” Elin svarede ikke. Gustaf kunne lige så godt være lavet af glas. Hendes blik gik lige igennem ham. De fikserede sig på majstangen og danseparret, som om hun forsøgte at drømme sig væk. Han bøjede sig ned foran bænken. Placerede sin hånd på buksedragten over Elins lår og fandt ud af, at berøringen vækkede hende fra trancen. ”Jeg vil ikke skade dig,” forsikrede Gustaf. ”Gør bare, som jeg siger.” Om forfatteren Philip Birk (f. 1993) bor i Lund, Sverige. Han begyndte at skrive sin serie om Tom Grip, fordi han syntes, hans venner burde læse mere i stedet for at se Netflix og spille computer.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775758487
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 17. August 2022
 • Oplæser:
 • Jesper Platz
 • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Frostnat

Tom Grip er atter gået under jorden, denne gang i Amsterdam, men en uventet afsløring bringer både ham og Veronica i stor fare. Da Tom får chancen for en hurtig flugt, tager han den – også selvom opgaven kræver, at han vender tilbage til hjembyen Stockholm for første gang i ti år, og at Veronika stadig befinder sig i fare. I Stockholm er det nye Nationalmuseum blevet indviet under stor festivitas, men så bliver Anders Zorns maleri Midsommerdans stjålet. Da myndighederne finder ud af, at den berømte kunsttyv Tom Grip er i byen, rettes mistanken straks mod ham. For at undgå at ende i fængsel må Tom finde den sande gerningsmand. Politiet og Toms gamle fjender gør det til en hård opgave. Men da den fanatiske kristne sekt Evigheden, som alle troede var forsvundet, viser sig at modarbejde ham, bliver det næsten umuligt for ham at bevise sin uskyld. Og den sølvlighter, som man har efterladt til Tom Grip på Grand Hotel, peger på, at den person, der er ude efter hævn, faktisk er Jonathan Frost. Frostnat er andet bind i serien om den internationale kunsttyv Tom Grip.

»Philip Birk skriver en spændende blanding af kunstkrimi og god gammeldags hårdkogt kriminalroman i højt tempo.«
Dagens Nyheter

»25-årige Philip Birk skriver hurtig og hårdkogt thrillerprosa af international karat.« Femina

»Nervepirrende plot, svimlende tempo og spændende … i korte, effektive kapitler bygger Philip Birk historien op med cliffhangere, som gør, at man ikke kan slukke sengelampen. Man ser det allerede for sig på biograflærredet eller på skærmen og begynder at spekulere på, hvem der skal spille hovedrollen. Det er imponerende dygtigt gjort af en så ung forfatter.«
Uppsala Nya Tidning

Uddrag af bogen
Kølig luft strømmede fra ventilerne, da Gustaf skubbede Elin ned på bænken skråt overfor Midsommerdans. Han tog det blå nylontov op fra frakkelommen, tvang museets værtindes arme om bag ryggen og bandt rebet forsigtigt omkring hendes håndled. Og han sluttede af med et pælestik, så løkken ikke kunne løbe. Da Gustaf var færdig, løb han fingrene hen over Elins hænder for at sikre sig, at rebet ikke forhindrede blodforsyningen.
”Føles det okay?” Elin svarede ikke. Gustaf kunne lige så godt være lavet af glas. Hendes blik gik lige igennem ham. De fikserede sig på majstangen og danseparret, som om hun forsøgte at drømme sig væk. Han bøjede sig ned foran bænken. Placerede sin hånd på buksedragten over Elins lår og fandt ud af, at berøringen vækkede hende fra trancen.
”Jeg vil ikke skade dig,” forsikrede Gustaf. ”Gør bare, som jeg siger.”

Om forfatteren
Philip Birk (f. 1993) bor i Lund, Sverige. Han begyndte at skrive sin serie om Tom Grip, fordi han syntes, hans venner burde læse mere i stedet for at se Netflix og spille computer.

Forlagets beskrivelse af Frostnat

Tom Grip er atter gået under jorden, denne gang i Amsterdam, men en uventet afsløring bringer både ham og Veronica i stor fare. Da Tom får chancen for en hurtig flugt, tager han den – også selvom opgaven kræver, at han vender tilbage til hjembyen Stockholm for første gang i ti år, og at Veronika stadig befinder sig i fare.

I Stockholm er det nye Nationalmuseum blevet indviet under stor festivitas, men så bliver Anders Zorns maleri Midsommerdans stjålet. Da myndighederne finder ud af, at den berømte kunsttyv Tom Grip er i byen, rettes mistanken straks mod ham. For at undgå at ende i fængsel må Tom finde den sande gerningsmand.

Politiet og Toms gamle fjender gør det til en hård opgave. Men da den fanatiske kristne sekt Evigheden, som alle troede var forsvundet, viser sig at modarbejde ham, bliver det næsten umuligt for ham at bevise sin uskyld. Og den sølvlighter, som man har efterladt til Tom Grip på Grand Hotel, peger på, at den person, der er ude efter hævn, faktisk er Jonathan Frost.

Brugerbedømmelser af FrostnatFind lignende bøger
Bogen Frostnat findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.