FAQ

Formater:

 

E-bog:

Elektronisk bog. Det er en bog i digitaliseret format der kan læses på en pc, tablet, smartphone eller en decideret e-reader. tales.dk tilbyder e-bøger i ePub og PDF format, hvilket er de mest brugervenlige og standardiserede formater på markedet.   Alle e-bøgerne på tales.dk er enten af typen ePub eller PDF. Vær opmærksom på dette når du køber din e-bog.    

  • PDF:
    • ”Portable Document Format”, Åbent standard-filformat, der bruges til at vise dokumenter, der kan indeholde tekst og billeder.

 

  • ePub:
    • Elektronisk publisering, åbent e-bogsformat. Teksten på dette format kan ombrydes efter skærmens størrelse, hvilket gør dette format ideelt til smartphones, computere og e-readere.

 

 

Lydbog:

En lydbog er indlæst så den kan høres i stedet for at læses. Lydbøgerne på tales.dk er af formatet MP3 og kan læses af stort set alle enheder, såsom computere, smartphones, MP3 afspillere mv.      

Rettigheder og licenser

E-bøger på tales.dk er ofte mærkede, så de ikke kan misbruges. Det er forskelligt fra e-bøgerne hvilke rettigheder man har. Derfor er det vigtigt at bemærke hvordan e-bogen er beskyttet.

 

  rightsexample

Ovenstående viser at e-bogen er DRM mærket, læs mere omkring dette nedenfor.    

DRM ”Digital Rights Management”:

DRM bruges til at kopisikre digitale medier. DRM-beskyttede e-bøger kan som udgangspunkt kun læses med Adobe Digital Editions. Med denne beskyttelse kan print og digital kopiering af bogen begrænses.   For at læse DRM beskyttede bøger skal du downloade det gratis program Adobe Digital Editions. Du skal samtidig autorisere/registrere programmet med et Adobe ID. Download Adobe Digital Editions her: http://www.adobe.com/products/digital-editions/download.html   Opret Adobe ID her: https://www.adobe.com/dk/account/sign-in.adobedotcom.html?returnURL=https://www.adobe.com/dk/account.html og brug linket ‘Har du ikke et Adobe-id?’   Bemærk at du kan ikke kan bruge Adobe Reader til at åbne disse filer.   Når ovenstående er gjort anbefaler vi at du gemmer Urllink.acsm filen fra linket (uden at klikke på eller åbne linket). Derefter åbner du Adobe Digital Editions (som er autoriseret med et Adobe ID) og, i programmets menu finder ‘import to library’, og derefter finder frem til Urllink filen.      

Vandmærkede e-bøger:

Hvis en e-bog er vandmærket vil det sige at bogen indeholder et usynligt stempel med dit ordre nr. Vandmærkningen giver ingen begrænsninger til at læse, printe eller kopiere e-bogen. Vandmærkningen er derimod lavet for at beskytte din købte e-bog, så den ikke videregives.    

 

Kundeservice

Vi besvarer alle henvendelser inden for 1 arbejdsdag. Du kan til enhver tid kontakte os via følgende kontaktformular: https://tales.dk/info/kontakt/ Alternativt kan du sende os en mail på support@tales.dk.   Herefter vil du modtage en mail om at din henvendelse er blevet modtaget, samt modtage et support ID. Hvis dette ikke modtages bedes du kigge i dit spamfilter om vores mail uheldigvis skulle være havnet der.   OBS: Husk at sende et evt. ordrenr. med, så vi hurtigere kan hjælpe dig.     Hvad synes du om guiden?: 1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner