Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Håndbog for plattenslagere - Bjarne Jensen - Bog

- Løgnehistorier i udvalg

Bag om Håndbog for plattenslagere

Dette er bogen om alverdens plattenslagere, fupmagere, skæve eksistenser og banditter - lige fra samfundets Superliga til bagdelen af 4. division. Håndbog for plattenslagere tager på en ironisk og komisk facon pulsen på de skæve sider af det danske samfund. Bogen giver en sprællevende beskrivelse af et betændt københavnsk miljø – med afstikkere til både Grønland, Færøerne, Jyderup og den nordafrikanske ørken – fyldt med et malerisk persongalleri. Det vrimler med fordægtige advokater, begærlige og medicinafhængige læger, luskede automobilsælgere, suspekte antikvitetshandlere og anløbne auktionariuser samt i mindre grad abstrakte fiduskunstnere, bedrageriske bedemænd, afdankede bankfilialdirektører, afhængige alkoholister, arrige amazoner, amoralske politikere, affekterede rigmandskoner, griske loge brødre, en skamfuld cykelrytter, andægtige andenrangs præster, afgudsdyrkende spirituelle, grove gorillaer, naboer á la Frankenstein, dopede neurotikere, ja, med andre ord abnorme plattenslagere, absurde løgnhalse og anstødelige pralhalse af enhver tænkelig slags. Bogens sandhedsværdi kan i passager godt kan tåle en tur omkring byretten. Sandhedsværdien er således mindre anstødelig end flere af de omtalte personer, men da der i sidstnævnte gruppe er personer lige så sprællevende som nyfangede fisk og lige så sarte som modne mimoser – især når det gælder egen skæbne og omdømme – kan det forekomme, at enkelte navne er ændret. Dette udelukkende for efter denne bogs udgivelse at sikre forfatter, forlag og boghandlere mod disse følsomme personagers sandsynlige og retfærdige vredesytringer. Disse små navnejusteringer skulle dog ikke ændre på bogens og fortællerens troværdighed.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775751549
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 246
 • Udgivet:
 • 13. December 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 152x222x18 mm.
 • Vægt:
 • 350 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 7. Oktober 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Håndbog for plattenslagere

Dette er bogen om alverdens plattenslagere, fupmagere, skæve eksistenser og banditter - lige fra samfundets Superliga til bagdelen af 4. division. Håndbog for plattenslagere tager på en ironisk og komisk facon pulsen på de skæve sider af det danske samfund. Bogen giver en sprællevende beskrivelse af et betændt københavnsk miljø – med afstikkere til både Grønland, Færøerne, Jyderup og den nordafrikanske ørken – fyldt med et malerisk persongalleri. Det vrimler med fordægtige advokater, begærlige og medicinafhængige læger, luskede automobilsælgere, suspekte antikvitetshandlere og anløbne auktionariuser samt i mindre grad abstrakte fiduskunstnere, bedrageriske bedemænd, afdankede bankfilialdirektører, afhængige alkoholister, arrige amazoner, amoralske politikere, affekterede rigmandskoner, griske loge brødre, en skamfuld cykelrytter, andægtige andenrangs præster, afgudsdyrkende spirituelle, grove gorillaer,
naboer á la Frankenstein, dopede neurotikere, ja, med andre ord abnorme plattenslagere, absurde løgnhalse og anstødelige pralhalse af enhver tænkelig slags.
Bogens sandhedsværdi kan i passager godt kan tåle en tur omkring byretten. Sandhedsværdien er således mindre anstødelig end flere af de omtalte personer, men da der i sidstnævnte gruppe er personer lige så sprællevende som nyfangede fisk og lige så sarte som modne mimoser – især når det gælder egen skæbne og omdømme – kan det forekomme, at enkelte navne er ændret. Dette udelukkende for efter denne bogs udgivelse at sikre forfatter, forlag og boghandlere mod disse følsomme personagers sandsynlige og retfærdige vredesytringer. Disse små navnejusteringer skulle dog ikke ændre på bogens og fortællerens troværdighed.

Forlagets beskrivelse af Håndbog for plattenslagere

Dette er bogen om alverdens plattenslagere, fupmagere, skæve eksistenser og banditter – lige fra samfundets superliga til røven af fjerde division. Håndbog for plattenslagere tager på en ironisk og komisk facon pulsen på de skæve sider af det danske samfund. Bogen giver en sprællevende beskrivelse af et betændt københavnsk miljø – med afstikkere til Grønland, Færøerne, Jyderup og den nordafrikanske ørken. Det maleriske persongalleri vrimler med fordægtige advokater, begærlige og medicinafhængige læger, luskede automobilforhandlere, suspekte antikvitetshandlere og anløbne auktionariusser samt i mindre grad abstrakte fiduskunstnere, bedrageriske bedemænd, afdankede bankfilialdirektører, afhængige alkoholister, arrige amazoner, amoralske politikere, affekterede rigmandskoner, griske logebrødre, en skamfuld cykelrytter, andægtige andenrangspræster, afgudsdyrkende spirituelle, grove gorillaer, naboer a la Frankenstein, dopede neurotikere, ja, med andre ord abnorme plattenslagere, absurde løgnhalse og anstødelige pralhalse af enhver tænkelig slags.

Uddrag af bogen
Nogle dage efter kom Wenzel i kontakt med en dame, som havde arvet en del efter sin mor. Da vi kom op til hende, blev døren åbnet af hendes mand, der virkede forudindtaget imod os. Han må have været i forbindelse med racen før, tænkte jeg. ”Det er til dig,” råbte han ind til konen,” der kom frem og venligt bad os komme ind. Det var svært, for manden stod stadig og holdt fast i døren, som om han tog sigte med den. Vi fik kantet os forbi. I køkken og stue var samlet forskellige ting sammen – ikke af stor værdi. Men alligevel kunne man tjene en skilling på det. Mens vi aftalte en pris med konen, stod manden og skulede.
”Nej, det skal de ikke have det for,” råbte han og greb en kongelig jubilæumsbowle og kylede den rasende ned i gulvet.
”Den skal trækkes fra i prisen,” sagde jeg til konen. ”Det var faktisk den, der var mest værd.”
”Se på den lille fede sleske og så ham munddiareen. De snyder os, så vandet driver,” råbte manden i et vanvittigt raseri.

Om forfatteren
Bjarne Jensen har i mange år undervist unge mennesker, der søgte ind på Kunstakademiet, i klassisk tegning på Thorvaldsens Museum. Han har desuden handlet med kunst, dødsboer, biler og mange andre ting. Han er desuden en flittig foredragsholder og Danmarks nok mest produktive forfatter af festsange.

Brugerbedømmelser af Håndbog for plattenslagereGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.