Udvidet returret til d. 31. januar 2023

Hærdet - Casper Fauerholdt - Bog

- Narkobetjent med gaden i blodet

Bag om Hærdet

Kan man håndhæve loven og samtidig bryde den i den gode sags tjeneste? René Dahl Andersen var politiets wonder boy, indtil det gik galt. Hærdet er et unikt og ærligt indblik i, hvordan uropatruljen og dens arvtager arbejdede. Hvordan lovene på et tidspunkt gled i baggrunden, da en flosset moral og indbildsk retfærdighedssans blev ledetråden. I Hærdet følger vi René, den unge nordjyske politibetjent, der tager til København med en drøm om at komme ind i den mest berømte og berygtede patrulje. Da drømmen bliver til virkelighed, kastes han på dag ét ind i en gråzone mellem samfundets bund og toppen af dansk politi. René giver et unikt indblik i, hvordan han og kollegerne arbejdede i et hårdt miljø blandt pushere, narkomaner, hemmelige kilder og meddelere. Indimellem på kant med både retsplejelov og straffeloven, for ude på gaden var det vigtigst, at det var de rigtige forbrydere, der kom i fængsel. Efter års arbejde som urobetjent, kildefører og undercoveragent for PET kunne René ikke længere selv navigere i rigtigt og forkert. Efter 20 år i politiet og i en blanding af magtesløshed og storhedsvanvid blev han selv kriminel. Han stjal et par dyre designerlamper fra sin arbejdsplads på Politigården og beseglede dermed sin egen skæbne. René Dahl Andersen, født 1972 i Hørby, Nordjylland. Sergent ved Prinsens Livregiment i Viborg 1992-1994. 20 år i Københavns Politi (1998-2018). Uddannet undercoveragent ved FBI i 2006 og har arbejdet som UC-agent i en årrække. Narkotikabetjent i en årrække med højeste danske uddannelse som kildefører. Casper Fauerholdt, født 1989. Uddannet journalist fra Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Arbejder som freelance-journalist på aviser, magasiner og TV 2. Har skrevet bøgerne Bag låste døre, Store drømme og Huset vinder altid.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788773390191
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 480
 • Udgivet:
 • 11. Marts 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 157x231x36 mm.
 • Vægt:
 • 1038 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 2. December 2022
På lager

Online pris

 • BLACK NOVEMBER

Fordelspris

Anmeldelser af Hærdet

  Beskrivelse af Hærdet

  'Hærdet’ en bog af Casper Fauerholdt med René Dahl Andersen som hovedperson. Bogen er en beskrivelse af et hærdet politi-liv, med gadens narrestreger i blodet og hvordan det i sidste ende kan betyde en identitetskrise. Bogen er hæftet og udkom d. 11. Marts 2021. En hårdkogt biografi om kriminalitet og lovens gråzoner på 480 sider.

  René Dahl Andersen er født i 1972 i Hørby, Nordjylland. Han var sergent ved prinsens livregiment i Viborg fra 1992 til 1994. Fra 1998 - 2018 arbejdede han ved københavns politi. Derudover er han en uddannet undercoveragent ved FBI i 2006, og har endda arbejdet som UC-agent i flere år. Han opnåede den højeste danske uddannelse inden for politiets narko patrulje som kildefører.

  Loven er en grænse som vi i samfundet holder os indenfor, bryder du den kommer du i fængsel, den er der for at påvise hvad der er lovligt og ulovligt. Men hvad hvis du var i den gode sags tjeneste, kunne der være gråzoner, som du kunne have svært ved, at se eller mærke? 

  René Dahl Andersen var en af de mennesker, som vi ser i film som action-helte, han var polities wonder boy. Men der er ingen lykke uden ulykke, og det fandt René Dahl Andersen ud af på den hårde måde. Bogen er et specielt indblik i hvordan danmarks uropatrulje arbejdede. Love blev til en unødvendig brugsmanual og en ødelagt moral samt en forvrænget retfærdighedssans blev sømmet i kisten for Renés politi karriere. Fra den dag René startede som politibetjent, var hans største ønske, at blive en del af uropatruljen. Det var hans et og alt.

  Historien følger René med drømmen i tasken til København, og en dag bliver det virkelighed. En dag på en af hans tidlige vagter med uropatruljen, oplever den nordjyske betjent, en problemstilling som kaster ind i en gråzone af loven. Han sidder klemt mellem samfundets bund og toppen af det danske politi!

  Vi får et glimrende kig ind i det hårde miljø blandt pushere, narkomaner, hemmeligheder og meddelere i Danmark. Det vigtiste for truppen var at sætte de rigtige forbrydere i fængslet, men det var ikke uden at være på kant med retsplejeloven og straffeloven. René Dahl Andersens karriere varede i mange år, og efter flere års arbejde for PET som undercoveragent, urobetjent og kildefører, begyndte enden på hans karriere. Det var blevet svært for den anerkendte betjent at se mellem korrekt og forkert, og efter 20 år i politet, med magtesløshed og storhedsvanvid, blev han stemplet som kriminel. Det han i hele sin karriere har forsøgt at bure inde, blev han nu selv og hvorfor? På politigården opdagede han et par dyre designerlamper, som han endte med at stjæle og dette var det endelige søm i kisten. 

  Forlagets beskrivelse af Hærdet

  Kan man håndhæve loven og samtidig bryde den i den gode sags tjeneste?

  René Dahl Andersen var politiets wonder boy, indtil det gik galt. Hærdet er et unikt og ærligt indblik i, hvordan uropatruljen og dens arvtager arbejdede. Hvordan lovene på et tidspunkt gled i baggrunden, da en flosset moral og indbildsk retfærdighedssans blev ledetråden.

  I Hærdet følger vi René, den unge nordjyske politibetjent, der tager til København med en drøm om at komme ind i den mest berømte og berygtede patrulje. Da drømmen bliver til virkelighed, kastes han på dag ét ind i en gråzone mellem samfundets bund og toppen af dansk politi.

  René giver et unikt indblik i, hvordan han og kollegerne arbejdede i et hårdt miljø blandt pushere, narkomaner, hemmelige kilder og meddelere. Indimellem på kant med både retsplejelov og straffeloven, for ude på gaden var det vigtigst, at det var de rigtige forbrydere, der kom i fængsel.

  Efter års arbejde som urobetjent, kildefører og undercoveragent for PET kunne René ikke længere selv navigere i rigtigt og forkert. Efter 20 år i politiet og i en blanding af magtesløshed og storhedsvanvid blev han selv kriminel. Han stjal et par dyre designerlamper fra sin arbejdsplads på Politigården og beseglede dermed sin egen skæbne.

  René Dahl Andersen,
  født 1972 i Hørby, Nordjylland. Sergent ved Prinsens Livregiment i Viborg 1992-1994. 20 år i Københavns Politi (1998-2018). Uddannet undercoveragent ved FBI i 2006 og har arbejdet som UC-agent i en årrække. Narkotikabetjent i en årrække med højeste danske uddannelse som kildefører.

  Casper Fauerholdt,
  født 1989. Uddannet journalist fra Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Arbejder som freelance-journalist på aviser, magasiner og TV 2. Har skrevet bøgerne Bag låste døre, Store drømme og Huset vinder altid.

  Brugerbedømmelser af Hærdet  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.