Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Heksens alfabet - Nanna Goul - Bog

Bag om Heksens alfabet

Heksens alfabet er en roman, der med ømhed, humor og kærlighed fortæller om moderskab og mørke, arbejde og natur. Bibliotekaren Kamma længes efter en samhørighed med naturen og savner ritualer, der kan få hende gennem dagene. Hun beslutter at gå i lære som heks. Kamma er skrøbelig gravid og går til kontrol hos den empatiske læge efter flere afbrudte graviditeter. På arbejdet har hun svært ved at koncentrere sig og føler sig forfulgt af en flok krager i biblioteksparken. Hjemme prøver hun og Mikkel at holde styr på deres urolige datter, Sigrid, mens den datter, de mistede ved fødslen, spøger i natten, når Kamma ikke kan sove. En dag på biblioteket møder Kamma låneren Birgitte, der ernærer sig som heks. Den håndfaste Birgitte bliver en vejleder for Kamma. Med opbakning fra kollegaerne Gry og Per – en klimaforkæmper, der drømmer om at blive mor, og en amatørbager med hjertet på rette sted – kommer Kamma tættere på den kaotiske natur, som hun både elsker og frygter.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788712062394
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 168
 • Udgivet:
 • 8. April 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 143x226x17 mm.
 • Vægt:
 • 279 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 13. December 2022
På lager

Online pris

Fordelspris

Anmeldelser af Heksens alfabet

  Beskrivelse af Heksens alfabet

  I Heksens Alfabet af Nanna Goul trækkes vi ind i en skæbnesvanger fortælling om moderskab, natur og heksekunst. 


  Heksens Alfabet handler om den kvindelige hovedkarakter Kamma, der drømmer om at blive mor. Inde i Kamma er et liv ved at forme sig, men det er med sårbarhed og skrøbelighed, at Kamma går til graviditeten efter flere uønskede aborter. Aborter, der stadig spøger i baggrunden. Særligt den datter, som hun og manden Mikkel mistede ved fødslen, forfølger Kamma om natten og gør det umuligt at falde i søvn. 


  Kamma arbejder til daglig på et bibliotek ligesom bogens forfatter Nanna Goul har gjort i mange år. Kamma har dog i stigende grad svært ved at koncentrere sig på jobbet, da hendes situation og den manglende søvn fylder mere og mere i kvindens liv. En dag støder hun dog ind i en ganske særlig låner; nemlig heksen Birgitte. 


  Gennem Birgitte stifter Kamma bekendtskab med en helt ny verden af heksekunst og mystik, der er et gennemgående tema i romanen Heksens Alfabet. Optagelsen i heksenes verden er samtidig Kammas mulighed for i større grad at forstå den natur, der er så vild, kaotisk og ikke altid retfærdig. En natur, som både har taget fra og givet Kamma så meget. 


  I Heksens Alfabet møder vi også Kammas mand Mikkel, deres datter Sigrid og Kammas to støttende kollegaer Gry og Per. To bibliotekarer med hjertet på rette sted. Gry er engageret klimaaktivitet og nærer ligesom Kamma et stort ønske om at blive mor. Per er derimod passioneret amatørbager i sin fritid og står altid klar til at lytte. 


  Heksens Alfabet er skrevet af Nanna Goul og er hendes 3. bog. Nanna Goul er tidligere bibliotekar og har arbejdet som både kulturjournalist, teater- og litteraturanmelder og redaktør på Weekendavisen. I dag er hun ansat ved Dagbladet Information og går meget op i miljø og klima i sin dagligdag. Nanna Goul debuterede med bogen Privat Skov, men hendes forfatterskab omfatter også novellesamlingen Erle Perle og her senest Heksens Alfabet. 


  Forlagets beskrivelse af Heksens alfabet

  HEKSENS ALFABET er en roman, der med ømhed, humor og kærlighed fortæller om moderskab og mørke, arbejde og natur.

  Bibliotekaren Kamma længes efter en samhørighed med naturen og savner ritualer, der kan få hende gennem dagene. Hun beslutter at gå i lære som heks.

  Kamma er skrøbelig gravid og går til kontrol hos den empatiske læge efter flere afbrudte graviditeter. På arbejdet har hun svært ved at koncentrere sig og føler sig forfulgt af en flok krager i biblioteksparken. Hjemme prøver hun og Mikkel at holde styr på deres urolige datter, Sigrid, mens den datter, de mistede ved fødslen, spøger i natten, når Kamma ikke kan sove.

  En dag på biblioteket møder Kamma låneren Birgitte, der ernærer sig som heks. Den håndfaste Birgitte bliver en vejleder for Kamma. Med opbakning fra kollegaerne Gry og Per – en klimaforkæmper, der drømmer om at blive mor, og en amatørbager med hjertet på rette sted – kommer Kamma tættere på den kaotiske natur, som hun både elsker og frygter.

  Nanna Goul (f. 1980) er forfatter, skribent ved Dagbladet Information og klimaengageret hverdagsaktivist. Hun har tidligere arbejdet som litteratur- og teaterkritiker, kulturjournalist og redaktør på Weekendavisen. Nanna Goul debuterede som skønlitterær forfatter med romanen Privat skov og har senest udgivet novellesamlingen Erle Perle.

  Indhold

  Få introduktion til Heksens Alfabet af Nanna Goul selv

  Brugerbedømmelser af Heksens alfabet  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.