Bag om Jacarandatræets børn
"Revolutionen i Iran set gennem øjnene på de efterladte børn
Jacarandatræets børn er historien om de børn, der voksede op i skyggen af revolutionen i Iran. Mens deres forældre sad i fængsel for at have demonstreret mod det iranske styre, voksede deres børn op hos bedsteforældre, tanter og onkler.
Blandt disse børn er Neda, som bliver født i det berygtede Evin-fængsel i Teheran, hvor hun efter nogle måneder bliver taget fra sin mor og overladt til sine bedsteforældre. Treårige Omids forældre bliver arresteret midt i middagsmaden, hvorefter Omid bliver ladt alene tilbage ved spisebordet, rystende af angst. Og mere end tyve år efter den blodige masseudryddelse i 1988 finder Sheida ud af, at hendes far var blandt ofrene og ikke døde af kræft, som hun ellers altid har troet.
Dette er blot nogle af skæbnerne i Jacarandatræets børn, som på grusomste vis vokser op i et land fyldt med død, adskillelse og uvidenhed.
Bogen tager sin begyndelse i 1983 og slutter i 2011. Undervejs følger vi forældrenes kamp for overlevelse i fængslet, deriblandt tiden op til masseudryddelserne i 1988. Vi følger også børnenes dagligdag hos deres slægtninge, og dagen hvor de skal genforenes med deres forældre, som de ikke kender. Og senere følger vi de voksne børns kamp med fortidens skygger og sandheder, der er blevet fortiet for at skåne dem mod virkelighedens grusomheder."
Vis mere