Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Jorden under mig - Helle Vincentz - Lydbog

Bag om Jorden under mig

Helle er vokset op på en gård på Sydsjælland i 1980’erne. Moren er skolelærer, faren er landmand. Helle er på sin fars hold, hendes søster på mors hold. Helle forstår ikke alt hvad der sker omkring hende. Men hun ved i hvert fald at statsministeren er ond. Det er ham som er skyld i kartoffelkuren, som gør livet svært for landmændene. Far og mor skændes oftere og oftere, far bliver mere og mere underlig. Og en dag skyder han sig i sine forældres kælder. En dag får Helles mor cancer og dør. Er hendes slægt mon fordømt? Helle begynder at konfrontere barndommens spøgelser. Hvad skete der egentlig? Hun kommer på sporet af familiens dybeste hemmeligheder og finder en uventet sandhed om sig selv. Jorden under mig, er en smuk roman om skyld og skam – og om modet til at møde de mørkeste og fineste dyb i en familie.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772384245
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 15. April 2021
 • Oplæser:
 • Helle Vincentz
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Jorden under mig

  Beskrivelse af Jorden under mig

  Helle er vokset op på en gård på Sydsjælland i 1980’erne. Moren er skolelærer, faren er landmand. Helle er på sin fars hold, hendes søster på mors hold.

  Helle forstår ikke alt hvad der sker omkring hende. Men hun ved i hvert fald at statsministeren er ond. Det er ham som er skyld i kartoffelkuren, som gør livet svært for landmændene. Far og mor skændes oftere og oftere, far bliver mere og mere underlig. Og en dag skyder han sig i sine forældres kælder.

  En dag får Helles mor cancer og dør. Er hendes slægt mon fordømt? Helle begynder at konfrontere barndommens spøgelser. Hvad skete der egentlig? Hun kommer på sporet af familiens dybeste hemmeligheder og finder en uventet sandhed om sig selv.

  Jorden under mig, er en smuk roman om skyld og skam – og om modet til at møde de mørkeste og fineste dyb i en familie.

  Forlagets beskrivelse af Jorden under mig

  Helle vokser op på en gård på Sydsjælland i 1980'erne. Mor er skolelærer, far er landmand. Helle er på fars hold, søsteren på mors.

  Helle forstår ikke alt hvad der foregår omkring hende. Men hun ved at statsministeren er ond. Det er ham som er skyld i kartoffelkuren, som gør livet surt for landmændene. Derfor skændes far og mor oftere og oftere. Far begynder at opføre sig underligt. Og en dag skyder han sig i sine forældres kælder.

  JORDEN UNDER MIG er en roman om at konfrontere en ubærlig fortid og komme på sporet af sandheden om sin familie. Og sig selv.

  Brugerbedømmelser af Jorden under mig

  • Iwan J. 4. Maj 2022

   Helle Vinzentz vender vrangen ud på sig selv. Der er ikke fejet noget ind under gulvtæppet. Hun fortæller helt ærligt om sin barndom.

  • Lene S. 2. Juni 2021

   Helles historie greb mig om hjertet fra første sekund. Hun skriver, så jeg blev draget ind hendes liv og univers fra første sekund. Jeg bestilte bogen søndag aften- var netop taget i sommerhus og ville forkæle mig selv. Jeg havde fået anbefalet bogen- og allerede om onsdagen kom den til min dør. Det var en regnvejrsdag- og jeg læste og læste.
   Måtte nærmest tvinge mig selv til at rejse mig for at indtage lidt føde en gang imellem- og lægge en ny pind i brændeovnen.
   Jeg blev ved at læse til sidste side var slut. Jeg kunne og ville ikke stoppe.
   Det er meget længe siden, at jeg har haft en så vidunderlig oplevelse.
   Hvilken pragtfuld gave jeg gav mig selv.
   Er bogen lånt ud? Ja det er den- den skal leve!


  Find lignende bøger
  Bogen Jorden under mig findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.