Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Kryptologi – hvor svært kan det være - Lars Ramkilde Knudsen - E-bog

Bag om Kryptologi – hvor svært kan det være

Hvis man vil lære det basale om kryptologi, så er bogen lige, hvad man behøver. Vi introducerer det meste af den nye matematik, man har brug for i begyndelsen. Vi lærer om kryptering, den amerikanske standard AES og public-key systemet RSA, som alle moderne mennesker bruger hver dag (måske uden at vide det). Vi lærer om digitale signaturer, som NemID, og om hvordan det virker, og hvordan man skal bruge det. Men der er også lettere avancerede emner som f.eks. differentiel kryptoanalyse og secret sharing. Kryptologi er kommet for at blive. Kryptologi er en ældgammel disciplin, som i den civile verden for alvor blev udviklet fra midten af 1970erne. Først blev DES algoritmen udviklet, kort efter det blev konceptet for public-key kryptologi opfundet og dernæst RSA systemet. Nyheden om disse begivenheder spredtes til hele verden og overalt begyndte forskere at interessere sig for emnet. I 1981 afholdtes den første kryptologikonference, Crypto, i Californien i USA og den er blevet afholdt hvert år i august måned siden. I 1982 fulgte europæerne trop med Eurocrypt, som har været afholdt engang i foråret hvert år siden. Kryptologi, og især public-key kryptologi, er baseret på avanceret diskret matematik, så som Euklids algoritmer, den kinesiske restklasse sætning, Fermats lille sætning og Eulers phi-funktion. I dag er kryptologi en etableret disciplin og der undervises i emnet overalt i verden i dag.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788750205975
  • Udgivet:
  • 1. september 2017
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Kryptologi – hvor svært kan det være

Hvis man vil lære det basale om kryptologi, så er bogen lige, hvad man behøver.
Vi introducerer det meste af den nye matematik, man har brug for i begyndelsen.
Vi lærer om kryptering, den amerikanske standard AES og public-key systemet RSA, som alle moderne mennesker bruger hver dag (måske uden at vide det).
Vi lærer om digitale signaturer, som NemID, og om hvordan det virker, og hvordan man skal bruge det.
Men der er også lettere avancerede emner som f.eks. differentiel kryptoanalyse og secret sharing.
Kryptologi er kommet for at blive.
Kryptologi er en ældgammel disciplin, som i den civile verden for alvor blev udviklet fra midten af 1970erne. Først blev DES algoritmen udviklet, kort efter det blev konceptet for public-key kryptologi opfundet og dernæst RSA systemet.
Nyheden om disse begivenheder spredtes til hele verden og overalt begyndte forskere at interessere sig for emnet. I 1981 afholdtes den første kryptologikonference, Crypto, i Californien i USA og den er blevet afholdt hvert år i august måned siden. I 1982 fulgte europæerne trop med Eurocrypt, som har været afholdt engang i foråret hvert år siden.
Kryptologi, og især public-key kryptologi, er baseret på avanceret diskret matematik, så som Euklids algoritmer, den kinesiske restklasse sætning, Fermats lille sætning og Eulers phi-funktion.
I dag er kryptologi en etableret disciplin og der undervises i emnet overalt i verden i dag.

Brugerbedømmelser af Kryptologi – hvor svært kan det være



Find lignende bøger
Bogen Kryptologi – hvor svært kan det være findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.