Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kvinden med avisen - Jørgen Løvgret - Bog

- En fortælling om liv og kærlighed

Bag om Kvinden med avisen

En kvinde får en ide. Hun mindes, hvordan hun som barn havde oplevet den gamle rødklædte landpost, som altid havde haft tid til en snak og en kop kaffe. Ofte havde han slet ikke post med til familien, når han stak hovedet ind. Han var derved ligeledes en slags socialarbejder, som altid havde gode råd. Hun vil kopiere hans ide og påtager sig derfor at bringe byens lokalavis ud til en gruppe mennesker i området omkring sin by. Hun vil forsøge at møde hver enkelt avismodtager og få en kort snak. Det giver dog en del uventede og lidt farlige episoder, som hun slet ikke havde regnet med. Hun bliver forelsket i et par af modtagerne og bygger derved noget helt privat op. Det lykkes til sidst at få det hele til at hænge sammen gennem kærlighed og utraditionelle løsninger. Uddrag af bogen Hun lukkede hoveddøren bag sig. Hun stod nu i en mørk og skummel entre. En ny lugt slog hende i møde. Det var tobaksrøg. ”Hallo,” råbte hun igen. ”Er der nogen hjemme!” Hun vovede ikke at gå et skridt længere. Hun befandt sig jo på privat område. En sort kat dukkede op. Den kom fra stuen. Den begyndte straks at gnide sig op ad hendes lange bukser. Den udstødte en lettere knurren. Den var glad. Det var hendes første modtager på dette sted. I hvert fald med en knurrende velkomst hos denne avismodtager. Hun smilede og bøjede sig ned og strøg den let over ryggen. Nogen måtte da være hjemme, mente hun igen. Hun fortsatte nu de næste skridt ned gennem entreen. Hun nåede en åbentstående dør til venstre. Den førte ind til stuen. Hun så nu ryggen af en mand. Han sad foroverbøjet ved et spisebord. Hun turde ikke fortsætte ind i selve stuen. Om forfatteren Jørgen Løvgret har efterhånden slået sit navn fast som forfatter. Han har ramt en læsergruppe, der skrives meget lidt om. Det er gruppen af ægtepar, hvor børnene er fløjet fra reden, hvor de selv nu skal bygge videre på den kærlighed, der i sin tid førte dem sammen.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775757961
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 262
 • Udgivet:
 • 21. November 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 146x211x20 mm.
 • Vægt:
 • 373 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 25. April 2024
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Kvinden med avisen

En kvinde får en ide. Hun mindes, hvordan hun som barn havde oplevet den gamle rødklædte landpost, som altid havde haft tid til en snak og en kop kaffe. Ofte havde han slet ikke post med til familien, når han stak hovedet ind. Han var derved ligeledes en slags socialarbejder, som altid havde gode råd. Hun vil kopiere hans ide og påtager sig derfor at bringe byens lokalavis ud til en gruppe mennesker i området omkring sin by. Hun vil forsøge at møde hver enkelt avismodtager og få en kort snak. Det giver dog en del uventede og lidt farlige episoder, som hun slet ikke havde regnet med. Hun bliver forelsket i et par af modtagerne og bygger derved noget helt privat op. Det lykkes til sidst at få det hele til at hænge sammen gennem kærlighed og utraditionelle løsninger.

Uddrag af bogen
Hun lukkede hoveddøren bag sig. Hun stod nu i en mørk og skummel entre. En ny lugt slog hende i møde. Det var tobaksrøg. ”Hallo,” råbte hun igen. ”Er der nogen hjemme!” Hun vovede ikke at gå et skridt længere. Hun befandt sig jo på privat område. En sort kat dukkede op. Den kom fra stuen. Den begyndte straks at gnide sig op ad hendes lange bukser. Den udstødte en lettere knurren. Den var glad. Det var hendes første modtager på dette sted. I hvert fald med en knurrende velkomst hos denne avismodtager. Hun smilede og bøjede sig ned og strøg den let over ryggen. Nogen måtte da være hjemme, mente hun igen. Hun fortsatte nu de næste skridt ned gennem entreen. Hun nåede en åbentstående dør til venstre. Den førte ind til stuen. Hun så nu ryggen af en mand. Han sad foroverbøjet ved et spisebord. Hun turde ikke fortsætte ind i selve stuen.

Om forfatteren
Jørgen Løvgret har efterhånden slået sit navn fast som forfatter. Han har ramt en læsergruppe, der skrives meget lidt om. Det er gruppen af ægtepar, hvor børnene er fløjet fra reden, hvor de selv nu skal bygge videre på den kærlighed, der i sin tid førte dem sammen.

Brugerbedømmelser af Kvinden med avisenGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.