Bag om Lyng-Leif
Ib og Lone bor på den jyske vestkyst, hvor livet er hårdt, og klimaet hårdere. En mørk aften sidder Ib ved sin morfars grav i sine egne tanker, da han hører en mærkelig vrælen og ser nogen gå rundt på kirkegården. Stiv af skræk beder han den ukendte give sig til kende, og det er såmænd ingen anden end Mads Ringer. Han fortæller, at han har mødt en medtaget ung sigøjnerkvinde med et lille spædbarn. Barnet har han med i en kurv. Moderen ligger nu død af kulde i lyngen. Han beder Ib tage det lille barn til sig som sit eget, men vil Lone mon gå med til det? Det er jo et sigøjnerbarn...
"Lyng-Leif" er en spændende og stemningsfuld historie om nogle af de sidste sigøjnere på den jyske vestkyst. H.C. Vedsted har både selv kendt nogle af "de sidste tatere" og har endvidere læst meget om denne befolkningsgruppe og dens historie. "Lyng-Leif" er således både en rørende fortælling om et hittebarn og en spændende skildring af sigøjnerne, der boede i Vestjylland i starten af det tyvende århundrede.
idden /title /head
body
center h1 403 Forbidden /h1 /center
/body
/html
Hans Christian Vedsted (1885-1945) var en dansk forfatter, hvis bøger ofte knytter sig til den jyske vestkysts natur og dens folk. Han står blandt andet bag bøgerne "Hav-præst" og "Klit-Per".
Vis mere