Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Med dronningen i Det Kongelige Teater - Nila Parly - Bog

Bag om Med dronningen i Det Kongelige Teater

Mød Hendes Majestæt Dronning Margrethe i den nye spændende bog ‘Med dronningen i Det Kongelige Teater’. En ny og spændende biografi om hendes forhold til kunsten på de skrå brædder, som er spækket med flotte illustrationer af blandt andet fotos og kostumetegninger fra Det Kongelige Teater. Dronningen er en eksemplarisk tilskuer til Det Kongelige Teaters forestillinger, som altid har vakt stor interesse hos hende. Hun er vidende og åben til teaterstykkerne, og har samtidig været vidende til utallige opførelser gennem årenene. I bogen bliver du introduceret til en række samtaler mellem dronningen og operadramaturg Nila Parly om 12 forskellige oplevelser om opera, skuespil og ballet på Nationalscenen. Igennem bogen deler dronningen sine oplevelser og erfaringer og inddrager et engageret og sansemættet sprog, for at give stof til eftertanke hos læseren. Nila Parly holder ofte møder med dronningen, og forud for disse foretager hun interviews med en af de mange kunstnere, som på en eller anden måde har været en del af eller gjort en indsats til den udvalgte forestilling. De interviewede er f. eks balletmester Nikolaj Húbbe, operasanger Johan Reuter og skuespiller Ghita Nørby. De vigtigste pointer fra kunstnersamtalerne indgår i samtalen med Dronningen, der på tilsvarende vis også forholder sig til kunstnernes erfaringer fra prøveforløbet og under forestillingerne. Dette medfører at læseren også bliver klogere på mange af de vanskelige og uventede, store personlige oplevelse, kan kan opstå på et levende teater. Bogen er blevet lavet i samarbejde med Det Kongelige Teater som indeholder sande oplysninger om handlingen, rolleindehaverne og den historiske baggrund.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788740046885
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 328
 • Udgivet:
 • 25. Marts 2020
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 230x267x32 mm.
 • Vægt:
 • 1530 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 7. Februar 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Med dronningen i Det Kongelige Teater

  Beskrivelse af Med dronningen i Det Kongelige Teater

  Mød Hendes Majestæt Dronning Margrethe i den nye spændende bog ‘Med dronningen i Det Kongelige Teater’. En ny og spændende biografi om hendes forhold til kunsten på de skrå brædder, som er spækket med flotte illustrationer af blandt andet fotos og kostumetegninger fra Det Kongelige Teater. Dronningen er en eksemplarisk tilskuer til Det Kongelige Teaters forestillinger, som altid har vakt stor interesse hos hende. Hun er vidende og åben til teaterstykkerne, og har samtidig været vidende til utallige opførelser gennem årenene. 
  I bogen bliver du introduceret til en række samtaler mellem dronningen og operadramaturg Nila Parly om 12 forskellige oplevelser om opera, skuespil og ballet på Nationalscenen. Igennem bogen deler dronningen sine oplevelser og erfaringer og inddrager et engageret og sansemættet sprog, for at give stof til eftertanke hos læseren. 
  Nila Parly holder ofte møder med dronningen, og forud for disse foretager hun interviews med en af de mange kunstnere, som på en eller anden måde har været en del af eller gjort en indsats til den udvalgte forestilling. De interviewede er f. eks balletmester Nikolaj Húbbe, operasanger Johan Reuter og skuespiller Ghita Nørby. De vigtigste pointer fra kunstnersamtalerne indgår i samtalen med Dronningen, der på tilsvarende vis også forholder sig til kunstnernes erfaringer fra prøveforløbet og under forestillingerne. Dette medfører at læseren også bliver klogere på mange af de vanskelige og uventede, store personlige oplevelse, kan kan opstå på et levende teater. 
  Bogen er blevet lavet i samarbejde med Det Kongelige Teater som indeholder sande oplysninger om handlingen, rolleindehaverne og den historiske baggrund. 

  Forlagets beskrivelse af Med dronningen i Det Kongelige Teater

  Hendes Majestæt Dronning Margrethe er en eksemplarisk tilskuer til Det Kongelige Teaters forestillinger. Hun er vidende, åben og interesseret og har overværet utallige opførelser gennem årene.

  Med Dronningen i Det Kongelige Teater indeholder en række samtaler mellem Dronning Margrethe og operadramaturg Nila Parly om 12 udvalgte oplevelser af skuespil, opera og ballet på Nationalscenen – lige fra Heibergs Elverhøj over Bournonvilles Et folkesagn til Richard Strauss’ Kvinden uden skygge. Dronningen fortæller om sine oplevelser i et engageret og sansemættet sprog og føjer sin indsigt og erfaring til beskrivelserne, så de vækker genkendelse og giver stof til eftertanke hos læseren. Forud for hvert møde med Dronningen har Nila Parly foretaget et interview med en af de kunstnere, som har medvirket i eller bidraget til den udvalgte forestilling. De interviewede kunstnere er f.eks. skuespiller Ghita Nørby, balletmester Nikolaj Hübbe og operasanger Johan Reuter. De vigtigste pointer fra kunstnersamtalerne indgår i samtalen med Dronningen, der således også forholder sig til kunstnernes erfaringer fra prøveforløbet og under forestillingerne. Derved bliver læseren også klogere på mange af de komplikationer og uventede, store, personlige oplevelser, som kan opstå på et levende teater.

  Bogen, der er blevet til i samarbejde med Det Kongelige Teater, er rigt illustreret med blandt andet fotos og kostumetegninger fra Det Kongelige Teater. Den indeholder desuden faktuelle oplysninger om handlingen, rolleindehaverne og den historiske baggrund.

  Indhold

  ‘Med dronningen i Det Kongelige Teater’ er en virkelig interessant bog, hvor man får et dybere indblik i dronningen og Det Kongelige Teater fra en helt anden vinkel. Bogen bliver udgivet d. 31/3 2020 op til dronningens 80 års fødselsdag. En fødselsdagsfest som skulle markeres med en lang række begivenheder, men som desværre er blevet aflyst grundet den verdenskendte virus. Fødselsdags programmet var allerede planlagt og offentliggjort, og der var tiltænkt  en stor rund fest, hvor hele Danmark sammen kunne fejre Hendes Majestæt med manér. Fødselsdagen er som nævnt aflyst, men bogen bliver naturligvis stadig udgivet, så du kan komme endnu tættere på vores allesammens Dronning Margrethe. 

  Brugerbedømmelser af Med dronningen i Det Kongelige Teater

  • Lene S. 28. April 2020

   Det er altid spændende at læse om Dronningen. Denne bog er bestemt ikke en undtagelse. Den kan varmt anbefales, hvis du ønsker at lære Dronningen endnu bedre at kende. Bogens billeder er desuden rigtig flotte.


  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.