Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Mellem Færøerne og maleriet - Nils Ohrt - Bog

Bag om Mellem Færøerne og maleriet

'Mellem Færøerne og maleriet' er en storslået kunstbog skrevet af Nils Ohrt, kunsthistoriker og tidligere leder af Færøernes Kunstmuseum, Listasavn Føroya. Bogen omhandler de tre største færøske malere Samuel Joensen-Mikines (1906-79), Ruth Smith (1913-58) og Ingálvur av Reyni (1920-2005). Præsentationen af de tre malere sker gennem deres værker på Listasavn Føroya, der er i besiddelse af den mest omfattende samling af deres kunst. I forhold til det øvrige Norden kom Færøerne sent til kunsten, og de tre malere tilhører således den første generation af professionelle kunstnere på Færøerne, og det er især dem, der har gjort færøsk kunst til et begreb i hele verden. Den færøske kunsts identitet er forankret i den særlige motivverden, det færøske folkeliv og den storslåede natur. Uden disse motiver ingen færøsk kunst – men samtidig er dens billeder utænkelige uden inspirationen fra kunsten ude i den store verden. Bogen består af tolv kapitler, der alle tager udgangspunkt i ét bestemt værk, og som herefter refererer til beslægtede kunstværker i museets samling. Hertil inddrages også privatejede malerier, og hvert kapitel er en præsentation af et fælles motiv, et tema og den aktuelle periode i kunstnerens virke. Det er således kunstværkerne, der står i centrum i en fortælling, som dog også omfatter kunstnernes livsomstændigheder, de kultur- og idéhistoriske rammer og ikke mindst den kunsthistorie, de tre kunstneres værker indskriver sig i. 'Mellem Færøerne og maleriet' er rigt illustreret og forsynet med et stort antal mindre gengivelser af udenlandske kunstværker, som de færøske kunstnere har indgået i en frugtbar billedsamtale med. Omtale: “En velskrevet og imponerende bog med et væld af gode illustrationer.” Kunstavisen “Et væsentligt kapitel i kunsthistorien.” Magasinet Kunst “En ganske imponerende udgivelse.” Dansk BiblioteksCenter, materialevurdering “Sindets og psykens forløsning ... Bogen er bedst i de citater, hvor kunstnerne selv kommer til orde” Weekendavisen

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9789991869391
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 392
 • Udgivet:
 • 21. Januar 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 222x261x34 mm.
 • Vægt:
 • 1800 g.
 • 2-4 hverdage.
 • 4. April 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Mellem Færøerne og maleriet

'Mellem Færøerne og maleriet' er en storslået kunstbog skrevet af Nils Ohrt, kunsthistoriker og tidligere leder af Færøernes Kunstmuseum, Listasavn Føroya. Bogen omhandler de tre største færøske malere Samuel Joensen-Mikines (1906-79), Ruth Smith (1913-58) og Ingálvur av Reyni (1920-2005). Præsentationen af de tre malere sker gennem deres værker på Listasavn Føroya, der er i besiddelse af den mest omfattende samling af deres kunst.

I forhold til det øvrige Norden kom Færøerne sent til kunsten, og de tre malere tilhører således den første generation af professionelle kunstnere på Færøerne, og det er især dem, der har gjort færøsk kunst til et begreb i hele verden. Den færøske kunsts identitet er forankret i den særlige motivverden, det færøske folkeliv og den storslåede natur. Uden disse motiver ingen færøsk kunst – men samtidig er dens billeder utænkelige uden inspirationen fra kunsten ude i den store verden.

Bogen består af tolv kapitler, der alle tager udgangspunkt i ét bestemt værk, og som herefter refererer til beslægtede kunstværker i museets samling. Hertil inddrages også privatejede malerier, og hvert kapitel er en præsentation af et fælles motiv, et tema og den aktuelle periode i kunstnerens virke. Det er således kunstværkerne, der står i centrum i en fortælling, som dog også omfatter kunstnernes livsomstændigheder, de kultur- og idéhistoriske rammer og ikke mindst den kunsthistorie, de tre kunstneres værker indskriver sig i.

'Mellem Færøerne og maleriet' er rigt illustreret og forsynet med et stort antal mindre gengivelser af udenlandske kunstværker, som de færøske kunstnere har indgået i en frugtbar billedsamtale med.

Omtale:
“En velskrevet og imponerende bog med et væld af gode illustrationer.”
Kunstavisen

“Et væsentligt kapitel i kunsthistorien.”
Magasinet Kunst

“En ganske imponerende udgivelse.”
Dansk BiblioteksCenter, materialevurdering

“Sindets og psykens forløsning ... Bogen er bedst i de citater, hvor kunstnerne selv kommer til orde”
Weekendavisen

Brugerbedømmelser af Mellem Færøerne og malerietGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.