Bag om Mit panserliv på gulvet
Hvordan er det at være politimand i Danmark? Som dreng oplevede jeg stor respekt for politiet, og for mange var det et kald at blive politimand. For mig var det en barndomsdrøm, der blev opfyldt, da jeg blev ansat. Desværre er respekten for en politimand ikke den samme i dag. Jeg har haft 42 spændende år i politiet med talrige spændende oplevelser, heraf flere på den mørke side af Retsplejeloven. I min historie vil jeg forsøge at give læserne et indblik i de mange forskellige og spændende sager, en politimand kan komme til at arbejde med. Jeg har arbejdet med stort set alt lige fra færdselsloven til kvindehandel og drab. Jeg har arbejdet undercover på Vesterbro. Jeg har været kriminalpolitiets kontaktmand til Christiania. Jeg har gennem ni år været kontaktmand til prostitutionsmiljøet. Jeg har været livvagt for kongehuset og adskillige sikkerhedstruede personer.
Uddrag af bogen
Sygeplejersken oplyste, at det så forfærdeligt ud, og at der var blod overalt på toilettet. Den nye holdleder besluttede sig for at køre med til hospitalet for at se nærmere på sagen. ”Det var dog et mærkeligt tidspunkt og sted at få en sag med en dødfunden,” sagde han under turen. ”Ja, det er første gang for mit vedkommende, at det sker på Sundby Hospital, men her på Amager kan alting ske, så det kan du lige så godt vænne dig til,” svarede jeg. En sygeplejerske stod og ventede på os ved indgangen. Hun virkede lidt rystet og forklarede: ”Vi havde lige overtaget vagten, da en fra personale ville kontrollere toiletterne.” En kollega fra eftermiddagsholdet oplyste kort, at det havde undret dem, at toilettet havde været aflåst og optaget hele aftenen.
Om forfatteren
Erik Hauervig (f. 1949) har arbejdet 42 år i politiet. Han sluttede karrieren med stress, da han efterhånden havde set for meget af den barske virkelighed. I dag er han pensionist, men stadig aktiv – ikke mindst som rost krimiforfatter.
Vis mere