Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Mødre, fædre og andre - Siri Hustvedt - Lydbog

Bag om Mødre, fædre og andre

I sin nye essaysamling kombinerer Siri Hustvedt stærke personlige erindringer om sin familie med sit altid skarpe feministiske mindset. Hun beskrives som det 21. århundredes Virginia Woolf af the Literary Review, og den Man Booker-longlistede forfatter udstiller sit intellekt og sin store spændvidde på tværs af videnskabelige discipliner i denne samling, der bevæger sig ubesværet mellem essays om hendes mor, hendes bedstemor og hendes datter, til kunstner-mødre som Jane Austen, Emily Brontë og Louise Bourgeois. Hun beskriver og analyserer det kvindelige, skabt i en kultur, hvor kvindehad og fantasier om den mandlige autoritet er absolut fremherskende. Mødre, fædre og andre er en bevægende, kraftfuld og ofte ganske morsom bog, og den stiller relevante spørgsmål om den kærlighed og det had, der bor i familien, menneskers fordomme og ondskab og den helende kraft, man kan finde i kunsten.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788728256190
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 30. Maj 2022
 • Oplæser:
 • line jønsson
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Mødre, fædre og andre

  Beskrivelse af Mødre, fædre og andre

  I sin nye essaysamling kombinerer Siri Hustvedt stærke personlige erindringer om sin familie med sit altid skarpe feministiske mindset. Hun beskrives som det 21. århundredes Virginia Woolf af the Literary Review, og den Man Booker-longlistede forfatter udstiller sit intellekt og sin store spændvidde på tværs af videnskabelige discipliner i denne samling, der bevæger sig ubesværet mellem essays om hendes mor, hendes bedstemor og hendes datter, til kunstner-mødre som Jane Austen, Emily Brontë og Louise Bourgeois. Hun beskriver og analyserer det kvindelige, skabt i en kultur, hvor kvindehad og fantasier om den mandlige autoritet er absolut fremherskende.

  Mødre, fædre og andre er en bevægende, kraftfuld og ofte ganske morsom bog, og den stiller relevante spørgsmål om den kærlighed og det had, der bor i familien, menneskers fordomme og ondskab og den helende kraft, man kan finde i kunsten.

  Forlagets beskrivelse af Mødre, fædre og andre

  I sin nye essaysamling kombinerer Siri Hustvedt sine personlige erindringer om familie, slægt og moderskab med sin brede viden om kunst og videnskab – overalt tilsat det altid skarpe feministiske mindset.
  I bogens 19 essays bevæger Siri Hustvedt sig ubesværet fra historier om sin mor, sin bedstemor og sin datter til refleksioner over at være kvinde og kvindelige oplevelser til analyse af kunstnere, hun holder af: Jane Austen, Emily Brontë og Louise Bourgeios.
  "Mødre, fædre og andre" er en klog og kraftfuld bog, der stiller relevante spørgsmål til tiden, til vores fordomme, og den er en stor hyldest til den lindrende kraft, vi finder i kunsten.

  Siri Hustvedt (f. 1955) er opvokset i Minnesota med norsk-amerikanske forældre. Hun har en lang række romaner og essaysamlinger bag sig, og hendes bøger er oversat til mere end 30 sprog. Hendes seneste roman på dansk var "Minder om fremtiden" (2019). Hun bor i Brooklyn, New York, med sin mand Paul Auster.

  Brugerbedømmelser af Mødre, fædre og andre  Find lignende bøger
  Bogen Mødre, fædre og andre findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.