Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Osmannerrigets fald, 2. udgave - Eugene Rogan - Bog

- Første Verdenskrig i Mellemøsten

Bag om Osmannerrigets fald, 2. udgave

Engang var Osmannerriget en af verdens største og vigtigste stormagter, men ved indgangen til Første Verdenskrig var riget i knæ. Internt var man plaget af uro, forfejlede reformer og en årelang konflikt med Italien samt nationalister på Balkan. Efter en tabt krig fødtes det moderne Tyrkiet. Ved krigens begyndelse lå også Rusland mod nord på spring for at splitte riget op sammen med Storbritannien og Frankrig. Da det stod klart, at osmannerne ikke længere kunne holdes ude af verdenskrigen, satte de deres lid til en alliance med Tyskland, og i 1915 rykkede fronten mellem de allierede og centralmagterne til Mellemøsten. I begyndelsen lykkedes det osmannerne at forsvare rigets hovedstad, Konstantinopel, blandt andet i det storstilede slag ved Gallipoli, men til sidst måtte riget bukke under. Ud af den følgende opsplitning voksede det moderne Tyrkiet. Allerede under krigen var den ungtyrkiske bevægelse begyndt at forberede en kommende nationalstat under sloganet ”Tyrkiet for tyrkerne” – med omfattende konfiskering af ejendom og etnisk udrensning af landets mindretal, først og fremmest armenierne. Den britiske historiker Eugene Rogan fremstiller med et væld af kilder konfliktens udvikling på begge sider af fronten i dette internationale storværk. På medrivende vis fletter han overvejelser og beslutninger på øverste niveau sammen med betydningen for de menige soldater og den civile befolkning - og giver et balanceret billede af en krig, hvis udfald har præget regionen lige siden. Eugene Rogan er professor i moderne mellemøsthistorie og leder af Mellemøstcentret ved Oxford University. Han har skrevet en række værker, bl.a. den internationale bestseller The Arabs, og hans bøger er oversat til flere sprog. "Mesterligt" ★ ★ ★ ★ ★ ★ Berlingske "Varmt anbefalet" - Information "Den første store samlede fremstilling på dansk om Osmannerriget under Første Verdenskrig er både aktuel historie og formidling på højt niveau" ★ ★ ★ ★ ★ Claus Bundgård Christensen i Kristeligt Dagblad "Rogan skriver som de bedste engelske historikere gør - spændende, vidende og velunderbygget." - Weekendavisen

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788774675020
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 587
 • Udgivet:
 • 11. Oktober 2021
 • Udgave:
 • 2
 • Størrelse:
 • 160x230x37 mm.
 • Vægt:
 • 876 g.
Leveringstid: 1-2 uger
Forventet levering: 29. Juni 2024

Beskrivelse af Osmannerrigets fald, 2. udgave

Engang var Osmannerriget en af verdens største og vigtigste stormagter, men ved indgangen til Første Verdenskrig var riget i knæ. Internt var man plaget af uro, forfejlede reformer og en årelang konflikt med Italien samt nationalister på Balkan. Efter en tabt krig fødtes det moderne Tyrkiet.
Ved krigens begyndelse lå også Rusland mod nord på spring for at splitte riget op sammen med Storbritannien og Frankrig. Da det stod klart, at osmannerne ikke længere kunne holdes ude af verdenskrigen, satte de deres lid til en alliance med Tyskland, og i 1915 rykkede fronten mellem de allierede og centralmagterne til Mellemøsten. I begyndelsen lykkedes det osmannerne at forsvare rigets hovedstad, Konstantinopel, blandt andet i det storstilede slag ved Gallipoli, men til sidst måtte riget bukke under. Ud af den følgende opsplitning voksede det moderne Tyrkiet.

Allerede under krigen var den ungtyrkiske bevægelse begyndt at forberede en kommende nationalstat under sloganet ”Tyrkiet for tyrkerne” – med omfattende konfiskering af ejendom og etnisk udrensning af landets mindretal, først og fremmest armenierne. Den britiske historiker Eugene Rogan fremstiller med et væld af kilder konfliktens udvikling på begge sider af fronten i dette internationale storværk. På medrivende vis fletter han overvejelser og beslutninger på øverste niveau sammen med betydningen for de menige soldater og den civile befolkning - og giver et balanceret billede af en krig, hvis udfald har præget regionen lige siden.

Eugene Rogan er professor i moderne mellemøsthistorie og leder af Mellemøstcentret ved Oxford University. Han har skrevet en række værker, bl.a. den internationale bestseller The Arabs, og hans bøger er oversat til flere sprog.

"Mesterligt"
★ ★ ★ ★ ★ ★ Berlingske

"Varmt anbefalet"
- Information

"Den første store samlede fremstilling på dansk om Osmannerriget under Første Verdenskrig er både aktuel historie og formidling på højt niveau"
★ ★ ★ ★ ★ Claus Bundgård Christensen i Kristeligt Dagblad

"Rogan skriver som de bedste engelske historikere gør - spændende, vidende og velunderbygget."
- Weekendavisen

Brugerbedømmelser af Osmannerrigets fald, 2. udgaveFind lignende bøger

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.