Bag om Rejsen til Fridlev
Rejsen til Fridlev er Bjørn Førdes fortælling om at rejse væk fra den travle storby til et bofællesskabs rolige omgivelser i jagten på nye og mere bæredygtige rammer. For bofællesskabstanken har siden 1970'erne været tæt forbundet med drømmen om det gode liv, men heri gemmer der sig også en mulig hjælp til klimakrisen – og det kan gavne både os selv og verden omkring os at fokusere på den alternative boligform.
Mange søger til bofællesskaberne for at erstatte de vante storbyomgivelser med bofællesskabernes natur, særligt i en tid præget af drastiske forandringer på både nationalt og internationalt niveau. For Bjørn Førde og hans hustru betød indflytningen i Fridlev dog ikke kun ro, men præsenterede sig også som en mulig løsning; for når man flytter til et bofællesskab, skal man ikke kun blive enige om fællesskabets regler, man skal sammen forholde sig til de grænser, som alt fra krige, klimakrise og inflation sætter for muligheden for at leve livet, som vi ønsker det.
Rejsen til Fridlev giver et indblik i processen af at flytte til et bofællesskabet og dagliglivet sammen med de andre beboere, men den peger også på, at vi vil være bedre stillet, hvis flere benyttede sig af denne boligform – for selvom det ikke alene kan løse alle udfordringerne, kan det være med til at ændre kursen.
Vis mere