Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Skelettet på slottet - Hans-Willy Bautz - Bog

Bag om Skelettet på slottet

Mark og Frederik går i 3. klasse. De har været venner siden nulte. Mark bor sammen med sin mor i et rækkehus i byen Torndrup. Frederik er greve og bor på slottet Tornhøj sammen med sin far. Mark er på ferie på slottet, da der en dag bliver fundet et skelet bag en mur. Da Mark har magiske evner, kan han bringe ham og Frederik tilbage i tiden. På den måde kommer de på sporet af, hvem det er, der er blevet muret inde og hvorfor. Drengene kommer ud for nogle uhyggelige oplevelser. En værdifuld smaragdring, der egentlig tilhører den adelige familie på Tornhøj, bliver stjålet fra museet i Torndrup, hvor der også er udstillet et bøddelsværd og en sølvskat. Der er ingen tegn på indbrud, og ved gennemgangen af overvågningsvideoen får politiet sig en overraskelse. Nu er det ikke uhygge alt sammen. Frederiks far inviterer drengenes spejdervenner til lejrweekend ved slottet. Marks mor er med, og hun kan ikke lide edderkopper. Frederik og Mark får sig en dejlig overraskelse til sidst. Skelettet på slottet er en spændende og rigt illustreret historie for børn i alderen 8-12 år. Om forfatterne Hans-Willy Bautz er født i Haslev i 1946 og bor i fødebyen. Han er en gammel rotte i skrivefaget og har bl.a. i 30 år været avisudgiver og redaktør i Tyskland. Han har fået udgivet seks krimier i Danmark. Desuden to bøger med fortællinger og to krimier i Tyskland. Theodor William Larsen er født i Roskilde i 2012 og vokser op i Haslev, hvor han går i 3. klasse. Han har en livlig fantasi, som hans medforfatter omsætter til handling. Birgitta Kristina Ingmarsdatter Carlberg er født i Borup (Midtsjælland) i 1976 og er bosiddende i Faxe, hvor hun arbejder i en boghandel. Hun er portrættegner og illustrator med adskillige værker bag sig. Hun har tegnet, siden hun var barn.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775751921
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 159
 • Udgivet:
 • 13. December 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 147x211x13 mm.
 • Vægt:
 • 265 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 29. September 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Skelettet på slottet

Mark og Frederik går i 3. klasse. De har været venner siden nulte. Mark bor sammen med sin mor i et rækkehus i byen Torndrup. Frederik er greve og bor på slottet Tornhøj sammen med sin far. Mark er på ferie på slottet, da der en dag bliver fundet et skelet bag en mur. Da Mark har magiske evner, kan han bringe ham og Frederik tilbage i tiden. På den måde kommer de på sporet af, hvem det er, der er blevet muret inde og hvorfor. Drengene kommer ud for nogle uhyggelige oplevelser. En værdifuld smaragdring, der egentlig tilhører den adelige familie på Tornhøj, bliver stjålet fra museet i Torndrup, hvor der også er udstillet et bøddelsværd og en sølvskat. Der er ingen tegn på indbrud, og ved gennemgangen af overvågningsvideoen får politiet sig en overraskelse.
Nu er det ikke uhygge alt sammen. Frederiks far inviterer drengenes spejdervenner til lejrweekend ved slottet. Marks mor er med, og hun kan ikke lide edderkopper. Frederik og Mark får sig en dejlig overraskelse til sidst.
Skelettet på slottet er en spændende og rigt illustreret historie for børn i alderen 8-12 år.

Om forfatterne
Hans-Willy Bautz er født i Haslev i 1946 og bor i fødebyen. Han er en gammel rotte i skrivefaget og har bl.a. i 30 år været avisudgiver og redaktør i Tyskland. Han har fået udgivet seks krimier i Danmark. Desuden to bøger med fortællinger og to krimier i Tyskland.
Theodor William Larsen er født i Roskilde i 2012 og vokser op i Haslev, hvor han går i 3. klasse. Han har en livlig fantasi, som hans medforfatter omsætter til handling.
Birgitta Kristina Ingmarsdatter Carlberg er født i Borup (Midtsjælland) i 1976 og er bosiddende i Faxe, hvor hun arbejder i en boghandel. Hun er portrættegner og illustrator med adskillige værker bag sig. Hun har tegnet, siden hun var barn.

Brugerbedømmelser af Skelettet på slottet

 • Krimiormen s. 15. Januar 2022

  Hans-Willy Bautz er en habil og rutineret krimiforfatter, der har 6 krimier i bagagen i serien om den dansk-tyske journalist Michael Bech og hans kæreste, den sicilianske kriminalkommissær Angela Pecci.

  Nu har Hans-Willy Bautz kastet sig ud i et nyt og spændende projekt med naboens søn Theodor William Larsen. De 2 har sammen skrevet børnekrimien ”Skelettet på slottet” om de 2 venner Mark Schmidt & Frederik Greve Tornhøj.

  Begge drengene går i 3. klasse og deres første eventyr sammen foregår i sommerferien lige før de skal i 4. klasse. Jeg gætter på at drengene er lige omkring 10 år. Mark bor alene med sin mor og Frederik bor alene sammen med sin far.

  ”Skelettet på slottet” er en fantastisk børnekrimi, der nok vil kunne fange de fleste modige børns opmærksomhed. Historien er i tilgift rigt illustreret med tegninger, der komplimenterer historien på fineste vis. ”Skelettet på slottet” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du kender en eventyrlysten dreng eller pige i den rette alder.

  Vurdering: 5/6 Roser.

  Krimiormen.dk


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.