Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sorthuset - Peter May - Lydbog

Bag om Sorthuset

Da et bestialsk mord begået på Isle of Lewis viser sig at bære ligheder med et andet mord begået på fastlandet, bliver Fin Macleod fra Edinburghs politi hentet ud af sin sygeorlov og udsendt til øen for at bistå efterforskningen. Fin er født og opvokset på Isle of Lewis og turen til fødeøen bliver en rejse tilbage til hans egen mørke fortid. Mens Fin langsomt genfinder relationen til de mennesker og steder, der definerede hans traumatiske barndom, begynder den barske og pittoreske ø med sine sære skikke at påvirke hans psyke. Hvert skridt han tager for at opklare sagen, bringer ham tættere på den skæbnesvangre konfrontation med de dystre hændelser i hans fortid, der næsten ødelagde hans liv. SORTHUSET er første bind i den skotske forfatter Peter Mays bedstsælgende Lewis-trilogi.  Peter May, f. 1951 er en prisvindende manuskript- og romanforfatter. Hans bøger er solgt i mange millioner eksemplarer verden over. SORTHUSET er hans første bog på dansk.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788702350913
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 11. August 2022
 • Oplæser:
 • Dan Schlosser
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Beskrivelse af Sorthuset

Da et bestialsk mord begået på Isle of Lewis viser sig at bære ligheder med et andet mord begået på fastlandet, bliver Fin Macleod fra Edinburghs politi hentet ud af sin sygeorlov og udsendt til øen for at bistå efterforskningen. Fin er født og opvokset på Isle of Lewis og turen til fødeøen bliver en rejse tilbage til hans egen mørke fortid.
Mens Fin langsomt genfinder relationen til de mennesker og steder, der definerede hans traumatiske barndom, begynder den barske og pittoreske ø med sine sære skikke at påvirke hans psyke. Hvert skridt han tager for at opklare sagen, bringer ham tættere på den skæbnesvangre konfrontation med de dystre hændelser i hans fortid, der næsten ødelagde hans liv.
SORTHUSET er første bind i den skotske forfatter Peter Mays bedstsælgende Lewis-trilogi. 
Peter May, f. 1951 er en prisvindende manuskript- og romanforfatter. Hans bøger er solgt i mange millioner eksemplarer verden over. SORTHUSET er hans første bog på dansk.

Brugerbedømmelser af Sorthuset

 • Krimiormen s. 19. Oktober 2022

  Fin Macleod er bogens hovedperson og historien veksler mellem Fins barndom og ungdom på The Isle of Lewis og hans nutid som efterforsker. Fin er lige blevet trukket ind fra en sygdomsperiode for at vende tilbage til sin barndomsø.

  Fins søn er død og nu vil hans overordnede have ham til at hjælpe med at opklare et mord på sin barndomsø. Historien veksler mellem nutiden og hans fortid på den vindblæste ø. 2 16-årige er krøbet ind i en lade hvor de finder en død mand.

  En mand som Fin er vokset op sammen med. Manden er blevet dræbt på en måde så det ligner en sag, som Fin har arbejdet med i sit daglige arbejde tidligere. Men har de 2 mord overhovedet noget med hinanden at gøre? Fin kendte den myrdede ganske godt i sin barndom og ungdom, men bestemt ikke for noget godt.

  Det var en tid der prægede Fin på mange måder. Hans forældre døde da han var meget ung og derfor er han vokset op hos sin moster. En tid som Fin gerne var foruden. Langt det meste af historien foregår i Fins barndom og ungdom, men den er også vigtig for forståelsen af Fin som person og selve historien.

  ”Sorthuset” er en stærk fortælling om et menneskes opvækst og hvilken betydning Fins barndom får for resten af hans liv. Det er stærkt, interessant og tå krummende læsning. Alle de mennesker Fin møder på øen er også mennesker som han har kendt i sin barndom og ungdom.

  Mennesker der har haft en stor betydning for Fins voksenliv. I Fins helt tidlige barndom lærte han kun at tale Gælisk, så da han startede i skole, måtte han lære at tale engelsk helt fra bunden af. Fins opvækst har en helt særlig betydning for historien i ”Sorthuset” og man undres over hvorfor Fin nærmest flygter fra sin barndoms ø for at studere i storbyen.

  Historiens plot chokerede mig i aller højeste grad. Det var en vending på historien som jeg slet ikke, havde set komme. Peter May evner at skrive et plot og en historie der chokerer, overrasker og sparker benene væk under læseren i en helt særlig grad.

  ”Sorthuset” var langt fra det jeg havde forventet at den ville være. Først var jeg fanget i historien, dernæst blev jeg fængslet af handlingen for til sidst at blive chokeret over slutningen på ”Sorthuset”. Der findes vel ikke noget bedre, end at blive bjergtaget af en historie der opfylder så meget mere, end læseren havde forventet.

  Det var der, jeg var, som læser. ”Sorthuset” er én af den slags bøger, der evner at bjergtage mig i lang tid efter at sidste side er lukket. ”Sorthuset” er en stærk fortælling, meget langt fra min hverdag, som læser. Allerede nu, ser jeg frem til næste bind i trilogien om Fin Macleod og hans videre færden i livet.

  ”Sorthuset” er en kriminalroman helt ud over det sædvanlige med nerve, bid og styrke. Mine varmeste anbefalinger skal lyde til dette guldkorn af en krimi.

  Vurdering: 5/6 Roser.

  Krimiormen.dk


Find lignende bøger
Bogen Sorthuset findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.