Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Spøgelser larmer også - Allan Kolstrup - Bog

Bag om Spøgelser larmer også

Emil, Lucas og hunden Viggo besøger Emils mormor, Else, i weekenden. Else bor i kollektiv på Hasselskov Slot. Lucas glæder sig til at overnatte på slottet, hvor det spøger. Han har længe vidst, at han ofte fornemmer noget. En stemme, skygge eller andet. Han kan bare ikke sætte ord på, hvad det er. I løbet af lørdagen og den kommende nat oplever drengene den ene skræmmende oplevelse efter den anden. Onde Friis, som ejede slottet for 400 år siden, kommer på besøg ved midnatstide. Han kører i guldkaret med seks hovedløse heste spændt for. På jagt efter Viggo møder Lucas en gammel mand, Mikkel. Han arbejdede på slottet for 100 år siden. Ikke alle kan se Mikkel. Også kaldet Skyggen. Senere ud på natten bliver deres værelse angrebet af aggressive skygger og spøgelser. Lucas får således et voldsomt skub, da han vil klappe Viggo. Han ryger hen ad gulvet. Uddrag af bogen ”Kom så!” siger Lucas. Han skal netop til at løbe hen mod toilettet, da han opdager, at Emil er forsvundet ind på værelset. ”Vil du ikke nok følge med?” ”Jeg skal sgu ikke tisse,” råber Emil henne fra sengen. ”Fint, så gør jeg det bare her.” Et øjeblik efter står han med en af de tre meget smukke gamle vaser i hænderne. ”Du er da en kammerat.” ”Undskyld, Lucas!” Emil sætter sig op i sengen. ”Men i samme øjeblik du ville løbe hen på toilettet, gik vinduet op igen. Gardinet blev revet til side.” Lucas ser nu, at gardinet er revnet. Det burde være umuligt, tænker han. Så kraftigt et stof. ”Så du, om der igen var nogen herinde?” Om forfatteren Allan Kolstrup er lærer, dramalærer, skolebibliotekar og forfatter. Han har i mange år skrevet børnebøger og ungdomsbøger. Morsomme, alvorlige og ofte realistiske bøger i et fiktivt univers. Underholdt små og store med oplæsning. Afholdt kurser i dramapædagogik på skoler og uddannelsesinstitutioner.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775752799
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 44
 • Udgivet:
 • 18. Februar 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 150x215x10 mm.
 • Vægt:
 • 179 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 23. April 2024

Beskrivelse af Spøgelser larmer også

Emil, Lucas og hunden Viggo besøger Emils mormor, Else, i weekenden. Else bor i kollektiv på Hasselskov Slot. Lucas glæder sig til at overnatte på slottet, hvor det spøger. Han har længe vidst, at han ofte fornemmer noget. En stemme, skygge eller andet. Han kan bare ikke sætte ord på, hvad det er. I løbet af lørdagen og den kommende nat oplever drengene den ene skræmmende oplevelse efter den anden. Onde Friis, som ejede slottet for 400 år siden, kommer på besøg ved midnatstide. Han kører i guldkaret med seks hovedløse heste spændt for. På jagt efter Viggo møder Lucas en gammel mand, Mikkel. Han arbejdede på slottet for 100 år siden. Ikke alle kan se Mikkel. Også kaldet Skyggen. Senere ud på natten bliver deres værelse angrebet af aggressive skygger og spøgelser. Lucas får således et voldsomt skub, da han vil klappe Viggo. Han ryger hen ad gulvet.

Uddrag af bogen
”Kom så!” siger Lucas. Han skal netop til at løbe hen mod toilettet, da han opdager, at Emil er forsvundet ind på værelset. ”Vil du ikke nok følge med?”
”Jeg skal sgu ikke tisse,” råber Emil henne fra sengen.
”Fint, så gør jeg det bare her.” Et øjeblik efter står han med en af de tre meget smukke gamle vaser i hænderne. ”Du er da en kammerat.”
”Undskyld, Lucas!” Emil sætter sig op i sengen. ”Men i samme øjeblik du ville løbe hen på toilettet, gik vinduet op igen. Gardinet blev revet til side.”
Lucas ser nu, at gardinet er revnet. Det burde være umuligt, tænker han. Så kraftigt et stof. ”Så du, om der igen var nogen herinde?”

Om forfatteren
Allan Kolstrup er lærer, dramalærer, skolebibliotekar og forfatter. Han har i mange år skrevet børnebøger og ungdomsbøger. Morsomme, alvorlige og ofte realistiske bøger i et fiktivt univers. Underholdt små og store med oplæsning. Afholdt kurser i dramapædagogik på skoler og uddannelsesinstitutioner.

Brugerbedømmelser af Spøgelser larmer ogsåGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.